Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ελλάδα 9η στον κόσμο σε «εισερχόμενες» μεταγραφές

Οι λίστες που γνωστοποίησε η FIFA

PAOK24

Η Ελλάδα 9η στον κόσμο σε «εισερχόμενες» μεταγραφές

H Ελλάδα είναι η 9η χώρα στον κόσμο σε… εισερχόμενες μεταγραφές το 2021, όπως αναφέρει το Global Transfer Report, η μελέτη της FIFA που αναλύει τις μεταγραφές επαγγελματιών και ερασιτεχνών ανδρών και γυναικών παικτών.

Στην χώρα μας το 2021, στο ποδόσφαιρο ανδρών, έφτασαν 344 παίκτες, έφυγαν 247, σε μία διαδικασία όπου «συμμετείχαν» 43 σύλλογοι, ξοδεύτηκαν 33,1 εκατομμύρια δολάρια (28,8 εκατ. ευρώ) και μπήκαν στα ταμεία από παραχωρήσεις 60,3 εκατομμύρια δολάρια (52,6 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, στο ποδόσφαιρο γυναικών δεν ήρθε καμία παίκτρια και έφυγαν 11, χωρίς να αναφέρονται στοιχεία σχετικά με ποσά, ενώ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σημειώθηκαν 280 «αφίξεις», 393 «αναχωρήσεις» και «εμπλοκή» 196 συλλόγων.  Για άλλη μια φορά, η Βραζιλία ήταν η χώρα που υποδέχθηκε τους περισσότερους παίκτες (στο ποδόσφαιρο ανδρών) και ήταν η δεύτερη σε «εξερχόμενες» μεταγραφές (820), μετά από την Αγγλία (820). Οι πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τον αριθμό των παικτών που υποδέχθηκαν το 2021:

 1. Βραζιλία   784 παίκτες

 2. Πορτογαλία 745

 3. Ισπανία    581

 4. Αγγλία     563

 5. Γερμανία   448

 6. Ιταλία     406

 7. Γαλλία     405

 8. Τουρκία    402

 9. ΕΛΛΑΔΑ     344

10. Αργεντινή  338

Οι πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο ως προς τα χρήματα που ξόδεψαν το 2021 σε μεταγραφές:

 1. Αγγλία       1,386 δισ. δολάρια

 2. Ιταλία         667,7 εκατ. δολάρια 

 3. Γαλλία         511,8

 4. Γερμανία       451,9

 5. Ισπανία        347,8

 6. Βέλγιο         179,9

 7. ΗΠΑ            159,9

 8. Ρωσία          131,2

 9. Τουρκία        107,2

10. Πορτογαλία     100,2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγγλία ήταν η πρώτη χώρα και σε έσοδα από μεταγραφικές «εξαγωγές» παικτών, με 548,8 εκατ. δολάρια, μπροστά από τη Γαλλία (543,3) και την Ιταλία (540,4).

Το 2021, 185 από τις 211 ομοσπονδίες-μέλη της FIFA συμμετείχαν σε μεταγραφές επαγγελματιών παικτών σε όλες τις ηπείρους. Καταγράφηκαν 54.739 «διασυνοριακές» μεταγραφές: 19.372 που αφορούσαν επαγγελματίες (άνδρες και γυναίκες) συν άλλες 35.367 που αφορούσαν ερασιτέχνες.

Μία αύξηση των διεθνών μεταγραφών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανδρών, με περαιτέρω μείωση δαπανών για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας της Covid-19 συνέχισε να είναι αισθητός.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανδρών σημειώθηκαν 18.068 διεθνείς μεταγραφές, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 5,1% σε σύγκριση με το 2020 και σηματοδοτούν επιστροφή στα επίπεδα του 2019, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία της Covid-19.
Αυτές οι 18.068 μεταγραφές αφορούσαν νέο ρεκόρ 4.544 συλλόγων από 185 διαφορετικές ομοσπονδίες, σε σύγκριση με 4.162 συλλόγους το 2020, με 15.617 παίκτες να εκπροσωπούν 179 διαφορετικές εθνικότητες.
Η μελέτη έδειξε ότι οι συνολικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο για το ποδόσφαιρο το προηγούμενο έτος ήταν 4,86 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,23 δισεκατομμύρια ευρώ, από 7,35 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και 5,63 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο συνέχισε να δυναμώνει το 2021, με τον αριθμό των συλλόγων που συμμετέχουν σε διεθνείς μεταγραφές να αυξάνεται από 347 το 2020 σε 414 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 19,3%.
Συνολικά 1.304 διεθνείς μεταγραφές καταγράφηκαν το 2021, σημειώνοντας αύξηση 26,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το οποίο επίσης είχε σημειώσει αύξηση 23,3%. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο των ανδρών, οι δαπάνες για μεταγραφές στο γυναικείο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυξήθηκαν κατά 72,8%, από 1,2 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 2,1 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Τα αποτελέσματα στον τεράστιο κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι σίγουρα εντυπωσιακά, με 17.571 συλλόγους από 201 ομοσπονδίες-μέλη να συμμετέχουν στις μεταγραφές 35.367 ερασιτεχνών παικτών (ανδρών και γυναικών) 202 διαφορετικών εθνικοτήτων. Η Γερμανία κατέγραψε τους υψηλότερους αριθμούς εισερχόμενων (5.122) και εξερχόμενων (2.651) μεταγραφών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

ΠΑΟΚ όλο και καλύτερος μπαίνει με φόρμα στα ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε ένα ακόμη ματς της SuperLeague έναν από τους μικρομεσαίους του πρωταθλήματος. Μικρομεσαίος βέβαια ήταν και ο Παναιτωλικός, τον οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε καθαρά, για να ακολουθήσουν οι νίκες των Αγρινιωτών απέναντι σε ΑΕΚ, Ολυμπιακού και εκτός έδρας επί του ΟΦΗ…

Όλοι παίζουν με όλους και κρίνονται κάθε Κυριακή, ενώ ταμείο κάνουν στο τέλος. Για τα ντέρμπι, για τα πιο «εύκολα», για τα εντός, για τα εκτός. Για όλα… Κρίνονται για την εικόνα τους και τα αποτελέσματά τους!

Και ο ΠΑΟΚ κρίνεται. Σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου  είπε ότι… από την ώρα που τελείωσαν τα ευρωπαϊκά, το μυαλό της ομάδας καθάρισε και όλοι συγκεντρώθηκαν πολύ περισσότερο. Καλό είναι αυτό; Δηλαδή αν και όταν αρχίσουν πάλι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα έχουμε και πάλι τα φαινόμενα του Νοεμβρίου;

Θα δούμε…

Όπως και να το κάνουμε πάντως ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε και στο Βόλο (όπως και τόσες άλλες φορές) ότι είναι η ομάδα με την καλύτερη επιθετική λειτουργία, με το  πιο παραγωγικό συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ενώ έφθασε και σε αριθμό τερμάτων στην επίθεση, τα γκολ που άλλοι ανταγωνιστές του θα φθάσουν σε 1-2 μήνες. Σήμερα πέρα από τα στημένα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε άλλες 4-5 καθαρές και μεγάλες φάσεις, στις οποίες αστόχησαν Άκπομ και Ζίβκοβιτς.

Είναι η καλύτερη ομάδα σε δημιουργία και σκοράρισμα η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Όχι! Για να γίνει ο ΠΑΟΚ ο καλύτερος, πρέπει αυτή τη ισορροπία που τώρα έχει με την εξαιρετική του παραγωγή και την καλή αμυντική λειτουργία, να την κρατήσει σταθερά μέχρι το τέλος. Ακόμη και έτσι δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ήδη πολύ μπροστά.

Στο Βόλο ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ και από τα στημένα που από εδώ και πέρα θα είναι πάρα πολύ κρίσιμα. Πολύ κρίσιμες είναι και αυτές οι φάσεις με τον ΠΑΟΚ να τις χρειάζεται όλο και περισσότερο.

Σε γενικές γραμμές το σύνολο του Λουτσέσκου μπαίνει στην εβδομάδα των ντέρμπι και είναι καλά. Οι παίκτες είναι υγιείς, η ομάδα σε καλή φόρμα, η επίθεση δουλεύει, η άμυνα βελτιώνεται από όλη την ομάδα και πάμε τώρα σε δύο τελικούς από αυτούς που η συγκεκριμένη ομάδα ξέρει να παίρνει. (Σήμερα ο Ολυμπιακός κέρδισε ομάδα που κατέβηκε με φορ έναν στόπερ και δεύτερο φορ έναν αμυντικό χαφ).

Θετική ενέργεια από όλους γιατί… σήμερα ο ΠΑΟΚ κέρδισε και φυσικά δεν έχουμε μηνύματα! Κάτι πολύ παράξενο. Λίγη θετική αύρα επιτέλους…

Για την ατομική απόδοση τα γράψαμε και εδώ με συγκεκριμένους μεγάλους πρωταγωνιστές που εντυπωσίασαν.

* Μεταγραφικά, ήρθε και έπαιξε ο νεαρός μπακ, έρχεται ο αθλητικός και νεαρός χαφ και περιμένουμε την κρίσιμη ενίσχυση στους μεσοεπιθετικούς. Εκεί χρειάζεται πολλή ποιότητα. Πολλή όμως… Και τώρα και το καλοκαίρι…

* Και κάτι για το μπάσκετ… Η ομάδα δεν κερδίζει κανέναν στα εκτός έδρας ματς, απόδειξη της κακής νοοτροπίας που έχει. Χθες, έχασε από τη μισή ΑΕΚ, επειδή… κοιμήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου και οι διαιτητές ανέχθηκαν το «ξύλο» των γηπεδούχων που επί εννιά λεπτά είχαν την χαρά να βαράνε στο ψαχνό χωρίς καμία συνέπεια! Αυτό ήταν… Ο ΠΑΟΚ λύγισε και έχασε από ομάδα που σήμερα είναι και αύριο… δεν είναι.

Κάτι έχει γίνει λάθος σε όλη αυτή την προσπάθεια. Όλα είναι στο μυαλό και εκεί πλέον χρειάζεται άλλου είδους δουλειά. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να λυγίζει τόσα εύκολα σε όλα τα εκτός έδρας του παιχνίδια.

Είχε πάρα πολλούς που τα «έβλεπαν» όλα καλά και ωραία στην ομάδα μπάσκετ και καλά έκαναν. (Το αντίστροφο με το ποδόσφαιρο βέβαια, όπου πολλοί τα βλέπουν όλα στραβά περιμένοντας τις ήττες για να δικαιωθούν).

Ας μην βιαζόμαστε. Ο χρόνος και η διάρκεια κρίνουν. Στο τέλος,  μακάρι ο ΠΑΟΚ να είναι καλά παντού. Και στο βόλεϊ και παντού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θα προλάβουν Τούμπα οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος;

Τι συμβαίνει με τους δύο ποδοσφαιριστές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συναγερμός σήμανε στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του Μανωλά στον αστράγαλο στον αγώνα των «ερυθρολεύκων» με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλιστα, ο διεθνής αμυντικός αντικαταστάθηκε στο 70ο λεπτό του παιχνιδιού.

Ωστόσο, όπως τονίζουν από πλευράς του Ολυμπιακού, ο παίκτης θα βρίσκεται στη διάθεση του Μάρτινς για το ντέρμπι της Τούμπας την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Παπασταθόπουλο που έμεινε εκτός αποστολής αφού ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν το πίστευε ο Σάστρε (pic)

Η ανάρτηση του για το γκολ στο ντεμπούτο του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Σάστρε που χρίστηκε σκόρερ στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων» βρήκε δίχτυα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο, με τον ίδιο να μην κρύβει την ικανοποίηση του.

«Νίκη + Ντεμπούτο + Γκολ = ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ» έγραψε σε ανάρτηση του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending