Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Καθάρισε” ο Κούρτιτς

Ένα ακόμη τρίποντο για τον ΠΑΟΚ, που έδωσε συνέχεια στο σερί του!

Αγάπη Γαβριηλίδου

“Καθάρισε” ο Κούρτιτς

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας αυτή τη φορά τον ΟΦΗ με 3-0 στην άδεια Τούμπα, για τη 18η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο “Δικέφαλος” πήρε το τρίποντο με τον Γιασμίν Κούρτιτς να σκοράρει δύο γκολ και τον Σφιντέρσκι να βάζει το… κερασάκι, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ την Τετάρτη (19:30) στην Τούμπα.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές συγκινήσεις κι ολοκληρώθηκε με μία μόλις φάση για κάθε ομάδα, με τον Αουγκούστο να απειλεί στο 7ο λεπτό, σε μία φάση όπου βγήκε σε θέση τετ α τετ, εκμεταλλευόμενος το λάθος της άμυνας των Κρητικών, αλλά πλάσαρε άουτ απέναντι από τον Βάτερμαν.

Ο ΟΦΗ “απάντησε” με τον Τσιλιανίδη, που είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάτι περισσότερο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν σημαντικά στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο ξεκίνημα με τον Ζίβκοβιτς. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Τσιλιανίδη στο 50′, σε μία φάση όπου ο Πασχαλάκης έβγαλε το σουτ του Μπαλογιάννη, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον επιθετικό των Κρητικών, αλλά το γκολ τελικά δε μέτρησε, καθώς στο ξεκίνημα υπήρχε παράβαση και πέναλτι για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ζίβκοβιτς πάτησε περιοχή κι έκανε το γύρισμα, με τον Βούρο να κάνει την προβολή και την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του, που ήταν σε αφύσικη θέση. Μετά από υπόδειξη του VAR, ο Φωτιάς έδωσε το πέναλτι κι ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, με τον Κούρτιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Οι Κρητικοί ήταν αρκετά νευρικοί στη συνέχεια, με τον Σλοβένο να σκοράρει ξανά στο 76ο λεπτό, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Κούρτιτς να πλασάρει για το 2-0. Το… κερασάκι μπήκε από τον Κάρολ Σφιντέρσκι στο 84′, με τον Πολωνό να εκμεταλλεύεται το τεράστιο λάθος του Βάτερμαν και να πλασάρει σε κενή εστία, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα, το πανέμορφο γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε -σωστά- καθώς υπήρχε οφσάιντ.

Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να… προσπερνάει για την ώρα την ΑΕΚ και πλέον, να έχει μπροστά του τον πρώτο προημιτελικό με την Ένωση το βράδυ της Τετάρτης.

ΠΑΟΚ με τέσσερις αλλαγές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε στις αναμενόμενες αλλαγές σήμερα, με τον Πασχαλάκη να είναι στο τέρμα και τον Λύρατζη στα δεξιά της άμυνας, ενώ στα αριστερά ήταν ο Βιεϊρίνια. Δίπλα στον Ίνγκασον ήταν ο Κρέσπο απόψε, ενώ στη μεσαία γραμμή δεν άλλαξε κάτι.

Ο Τσιγγάρας κι ο Κούρτιτς ήταν αυτοί που ξεκίνησαν και πάλι, με τον Αουγκούστο λίγο πιο μπροστά. Στην επίθεση επέστρεψαν οι Ζίβκοβιτς και Ακπόμ, ενώ τη θέση του διατήρησε ο Μιτρίτσα.

Από μία μεγάλη ευκαιρία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να είναι αρκετά κινητικός και να πιέζει ψηλά, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Αουγκούστο εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ και βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά πλάσαρε άουτ απέναντι από τον Βάτερμαν.

Στο 11′ ο ΟΦΗ… “απάντησε” στην ευκαιρία του “Δικεφάλου”, με τον Τσιλιανίδη να βρίσκεται σε καλή θέση και να σουτάρει, για να δει την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Από αυτό το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, με τους Κρητικούς να πιέζουν διαρκώς ψηλά, δυσκολεύοντας τον ΠΑΟΚ, με τον Κούρτιτς να δοκιμάζει το πόδι του στο 22′, χωρίς να ανησυχήσει τον Βάτερμαν, ενώ στο 33′ ο Τοράλ σούταρε, με τον Πασχαλάκη να έχει απάντηση.

Ο παίκτης του ΟΦΗ επιχείρησε κι ένα γυριστό λίγο μετά, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες, μετά από ένα μέτριο ημίχρονο.

Κούρτιτς… χωρίς φρένα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ζίβκοβιτς να απειλεί με το… καλημέρα, δοκιμάζοντας ένα συρτό σουτ, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βάτερμαν. Στο 50′ ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, με τον Ζίβκοβιτς να πατάει περιοχή και να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, για να σώσει τον ΟΦΗ ο Βούρος, με τους Κρητικούς να βγαίνουν στην αντεπίθεση και να ανοίγουν το σκορ με τον Τσιλιανίδη.

Ο Μπαλογιάννης έκανε το σουτ κι ο Πασχαλάκης έδιωξε μεν, αλλά η μπάλα πήγε στον Τσιλιανίδη, που ήταν μόνος στην περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, υπήρξε υπόδειξη από το VAR για χέρι του Βούρου στο ξεκίνημα της φάσης, με το γκολ του ΟΦΗ να μη μετράει και τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πέναλτι. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι ο Σλοβένος, έκανε το 1-0 με τον… γνωστό του τρόπο, πανηγυρίζοντας το 12ο φετινό του γκολ.

Οι Κρητικοί έβγαλαν αρκετή νευρικότητα μετά το γκολ και για αρκετά λεπτά, δεν παιζόταν ποδόσφαιρο στην Τούμπα, μέχρι το 76ο λεπτό. Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνδυάστηκαν άψογα κι η μπάλα έφτασε στον Μπίσεσβαρ, που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Σουριναμέζο να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Κούρτιτς να… πετάγεται στην “καρδιά” της περιοχής, για να κάνει το 2-0.

“Μίλησε” ο Σφιντέρσκι

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο του και στο 82′ ο Σφιντέρσκι, που μπήκε στη θέση του Ακπόμ, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, που τελικά δε μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ, αλλά δύο λεπτά μετά, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο Βάτερμαν έκανε τραγικό λάθος κι ο Σφιντέρσκι το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τον Πολωνό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 89′, με τον Ναμπί να δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σφιντέρσκι “άγγιξε” το 4-0.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (Σβαμπ), Αουγκούστο (Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (Ζαμπά) και Ακπόμ (Σφιντέρσκι)

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης (Μαρινάκης), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Τοράλ (Ναμπί), Νέιρα (Φαν Ντούινεν) και Τσιλιανίδης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάρτηση της Κλαμπ Μπριζ με Τούμπα και Κατσούρη (pics)

Όσα έδειξαν στους φιλάθλους τους οι Βέλγοι λίγες ώρες πριν τη σέντρα του παιχνιδιού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η κλεψύδρα για την σέντρα του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Κλαμπ Μπριζ σιγά σιγά αδειάζει. Η Μπριζ προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ανάρτηση, με ένα κολάζ φωτογραφιών από την έδρα του Δικεφάλου, δίνοντας βάση στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες του γηπέδου, αλλά και στην προτομή στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη.

Δείτε τη δημοσίευση: 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Στην Τούμπα από νωρίς, πάμε να γράψουμε ιστορία!»

Όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ για το μεγάλο παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τον κόσμο της ομάδας για την ομαλή προσέλευση και είσοδό του στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε ιστορία!

-Οι θύρες της Τούμπας ανοίγουν στις 19:00. Ελάτε όσο νωρίτερα γίνεται για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

-Η είσοδος από στις θύρες 1-2-3 θα διακοπεί από τις 19:45 έως τις 20:30 για την άφιξη των αποστολών.

-Θα υπάρχουν φραγμοί κι έλεγχοι εισιτηρίων περιμετρικά του γηπέδου, σε όλες τις θύρες και σ’ αυτή των οργανωμένων φιλάθλων.

ADVERTISING

-Όσοι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο θα πρέπει να έχουν ονομαστικό εισιτήριο και έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

-Η δωρεάν είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας απαγορεύεται, βάσει του νέου αθλητικού νόμου.

-Δεν πετάμε αντικείμενα, δεν αναρτούμε πανό με ρατσιστικό, σεξιστικό, υβριστικό ή πολιτικό περιεχόμενο.

-Δεν χρησιμοποιούμε συσκευές laser, δεν ανάβουμε βεγγαλικά και καπνογόνα.

-Προστατεύουμε την ομάδα μας και την βοηθάμε να πάρει την πρόκριση με το πάθος και τη φωνή μας!»

Δείτε το post παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επικό βίντεο: Σβαμπ και Μουργκ συζητούν στα Ελληνικά!

Δεν έλειψε από τον διάλογό τους η πιο διάσημη ελληνική λέξη παγκοσμίως…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Στέφαν Σβαμπ και ο Τόμας Μουργκ ήρθαν στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 με τη φετινή σεζόν να είναι η πέμπτη τους στην Ελλάδα και γι' αυτό το αυστριακό Sky Sport τους ζήτησε να κάνουν επίδειξη των ελληνικών που έχουν μάθει.

Το αυστριακό Sky Sport ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Στέφαν Σβαμπ και του Τόμας Μουργκ του ΠΑΟΚ και ανέβασε ένα promo VIDEO από τη συνέντευξη. Μια από τις ερωτήσεις που τους τέθηκε ήταν να μιλήσουν ελληνικά. Αν και ξεκίνησαν πολύ καλά, στη συνέχεια το εγκατέλειψαν, μιλώντας και πάλι στη μητρική τους γλώσσα. Φυσικά δεν έλειψε η πιο... διάσημη ελληνική λέξη παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ