Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κούρτιτς και οι… πρωτιές του ΠΑΟΚ στον πίνακα των σκόρερ

Όλοι οι παίκτες του Δικεφάλου που κέρδισαν τον ατομικό τίτλο

Βασίλης Μανδράου

Ο Κούρτιτς και οι… πρωτιές του ΠΑΟΚ στον πίνακα των σκόρερ

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ, ο Γιάσμιν Κούρτιτς έφτασε τα 12 και βρίσκεται μετά από 18 αγωνιστικές ( σ.σ. δεν έχει διεξαχθεί η 17η αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ) στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Ο Σλοβένος χαφ μπορεί να μην μετράει πολλούς μήνες από τότε που αποκτήθηκε από τους ιθύνοντες του Δικεφάλου, όμως δείχνει να έχει εγκλιματιστεί απόλυτα στην Θεσσαλονίκη, είναι σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και διανύει μία εξαιρετική σεζόν, η οποία μάλιστα αποτελεί την πιο παραγωγική της καριέρας του.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Superleague Interwetten και αν συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια εκτελεστική δεινότητα τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της κατάκτησης της πρωτιάς στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Ποιός όμως θυμάται τις φορές που ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου κατέλαβε την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ σε μία αγωνιστική περίοδο;

Η πρώτη φορά χρονολογείται την δεκαετία του 30′ με τον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, Κώστα Καλογιάννη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Όπως είναι λογικό δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για εκείνες τις αγωνιστικές περιόδους.

Έπειτα ακολούθησε ο Φόρης Γεντζής την σεζόν 1953-54, όπου με 7 τέρματα στην τελική φάση του πρωταθλήματος Ελλάδος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.

Σκυτάλη πήρε ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, Λάμπης Κουϊρουκίδης, ο οποίος με επτά γκολ στην τελική φάση του πρωταθλήματος ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ εκείνης της σεζόν. Για να καταλάβει κανείς την τρομερή δεινότητα του Λάμπη Κουϊρουκίδη, αρκεί μόνο να μάθει ότι σε 161 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ σημείωσε 91 τέρματα.

Την σεζόν 1999-2000 ο Δημήτρης Ναλιτζής έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος που κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ αγωνιζόμενος σε δύο ομάδες. Στο πρώτο μισό της σεζόν ο Ναλιτζής αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, με την φανέλα του οποίου σκόραρε 13 τέρματα, ενώ στο δεύτερο μισό αγωνίστηκε με τα ασπρόμαυρα πετυχαίνοντας 11 γκολ και φτάνοντας τα 24, που τον ανέδειξαν κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Την σεζόν 2005-06 ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε 17 γκολ τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, σε μία χρονιά μάλιστα που ο ΠΑΟΚ του Γιάννη Γούμενου άλλαξε τρεις προπονητές (Καραγεωργίου, Κωστίκος, Ντουμιτρέσκου) και τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Η τελευταία φορά που ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ ήταν την σεζόν 2017-18, όταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με 19 γκολ δεν άφησε πολλά περιθώρια στους ανταγωνιστές του, παραλαμβάνοντας το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της αγωνιστικής περιόδου. Πρωτιά που ενδεχομένως να κατακτούσε και την επόμενη χρονιά, αν τον Ιανουάριο του 2019 δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ για την Αλ Ιτιχάντ. Να θυμίσουμε ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ο Σέρβος υψηλόσωμος επιθετικός βρισκόταν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 9 γκολ σε 13 αγώνες.

Μένει λοιπόν να φανεί αν ο μέσος του Δικεφάλου, Γιάσμιν Κούρτιτς συνεχίσει τις “υψηλές πτήσεις” και γίνει ο 7ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που θα καταφέρει να παραλάβει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ