ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ο «Σβαρόφσκι» που δεν έγινε… διαμάντι! (vids)
Χρήσιμο “εργαλείο” ο Πολωνός αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε “σταθερά” του ΠΑΟΚ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κρέσπο: «Ο πιο σημαντικός τελικός για μένα!» (vid)
Οι ατάκες του Ισπανού πριν το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ

Ο Άνχελ Κρέσπο είναι ένας από τους πιο «μπαρουτοκαπνισμένους» ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, σε παιχνίδι όπως το αποψινό. Ο Ισπανός έχει πανηγυρίσει τίτλους και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως τονίζει στην κάμερα του PAOK TV, αυτός ο τελικός, είναι ο πιο σημαντικός για τον ίδιο.
Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο το απόγευμα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ.
Αυτός είναι ο 22ος τελικός στον οποίο συμμετέχει ο Δικέφαλος, έχοντας κατακτήσει τους 8 από αυτούς. Όπως είναι λογικό υπάρχουν πολλές στιγμές που σημάδεψαν το θεσμό σε ασπρόμαυρο φόντο.
Το 1972 ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρώτο τίτλο στην ιστορία του. Οι ασπρόμαυροι έχοντας σαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κούδα, που πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του, επικράτησαν με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.
Τη δεκαετία του 70 ο ΠΑΟΚ με την φανταστική ομάδα που διέθετε κυνηγούσε διαρκώς τους τίτλους. Το 1974 φτάνει στην κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου, αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό. 2-2 η κανονική διάρκεια, με τον Δικέφαλο να παίρνει το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι.
Φτάνοντας στο 2001 και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος, ο τελικός στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορεί να ξεχαστεί από κανέναν. Όχι μόνο γιατί ήταν η επιστροφή στους τίτλους, αλλά κυρίως γιατί ο Δικέφαλος κατέκτησε το τρόπαιο με εμφατικό τρόπο. 4-2 το τελικό σκορ, με τους ΠΑΟΚτζήδες να ξεσπούν μετά από τόσα χρόνια αναμονής.
Το 2003 ήρθε ο τελικός του σήκωσε το...», ένας τελικός που έγινε στην Τούμπα και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα εκείνα τα χρόνια, ήταν μία μεγάλη ανάσα για όλους. Μάλιστα ο Γιώργος Γεωργιάδης πέτυχε ένα από τα ωραιότερα «ασπρόμαυρα» γκολ σε τελικούς, ξαπλώνοντας στο χορτάρι όποιον παίκτη του Άρη βρήκε μπροστά του.
Το 2017 στο Βόλο έρχεται ο πρώτος τίτλος στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα. 2-1 το τελικό σκορ απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα ζευγάρι που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του θεσμού και τα επόμενα χρόνια με την ίδια ακριβώς κατάληξη.
Λίγο καιρό μετά το γκολ του Βαρέλα, ΠΑΟΚ και ΆΕΚ έρχονται αντιμέτωποι σε ένα ακόμα τελικό. Δεν θα ήταν υπερβολή αν πούμε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά «κόλλησε» στα σχοινιά την Ένωση, μέχρι να έρθει η καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Αντελίνο Βιεϊρίνια για να λύσει το γόρδιο δεσμό.
Κάποιοι στέρησαν από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του το 2018, αλλά αυτό δεν μπορούσε κανείς να το σταματήσει το 2019. Το γκολ του Τσούμπα Άκπομ γράφει ιστορία και οι «αήττητοι» πετυχαίνουν ότι δεν τους άφησαν ένα χρόνο νωρίτερα.
Το 2021 ήρθε ακόμα μία κατάκτηση κυπέλλου, με τον Δικέφαλο, να επικρατεί του Ολυμπιακού με 2-1, σε έναν αγώνα που πιστοποίησε για άλλη μία φορά πως ο ΠΑΟΚ έχει μάθει όχι απλά να παίζει σε τελικούς, αλλά να τους κερδίζει...
Η συνέχεια στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, για ακόμα μία «ασπρόμαυρη» σελίδα στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος...

Όπως ήδη ενημερωθήκατε ο μεγάλος όγκος των οπαδών του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκε στα διόδια των Μαλγάρων από πολύ νωρίς προκειμένου να γίνει η επιβίβαση στα εκατοντάδες λεωφορεία και ν' αρχίσει η κάθοδος προς την Αθήνα για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Κομβόι στον σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα από τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να επιβιβαστούν στα ναυλωμένα λεωφορεία και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα λίγες ώρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (21/5, 20:00).
Συγκεκριμένα τα πρώτα λεωφορεία συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 05:00 στο σημείο. Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα έχει αναχωρήσει από τα Μάλγαρα ο μεγαλύτερος όγκος των λεωφορείων των οπαδών του Δικεφάλου, με την Αστυνομία να αφήνει τμηματικά την κάθοδο των λεωφορείων.
Δείτε εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στα Μάλγαρα:
[video width="576" height="320" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2022/05/video-1653117441.mp4"][/video]
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-04-2021, 12:38
Άφησε τον ΠΑΟΚ για τη Φέγενορντ
-
ΔΙΑΦΟΡΑ20-07-2021, 23:05
Τώρα ο Σαββίδης έγινε καλός…
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ08-06-2021, 16:00
Η ανάρτηση του… σιωπηλού Γκαρσία (pic)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-09-2021, 14:42
«Μην κάνετε υποδείξεις τον Σαββίδη»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2021, 16:08
Με την ουρά στα σκέλια η Μαρούπα
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13-10-2021, 11:09
Γίνεται “Σβαρόφσκι” πολλών καρατίων (vids)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-07-2021, 15:00
Οι απαντήσεις του Βιεϊρίνια για Ουάρντα, Γκαρσία!
-
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ25-07-2021, 01:07
Οι Άραβες αποχαιρετούν τον Τζιοβίνκο!