Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μέρα που ο ΠΑΟΚ έκανε… πρόβα τίτλου! (Video)

Η πιο διάσημη κεφαλιά-ψαράκι στην ιστορία του Δικεφάλου

Βασίλης Μανδράου

Η μέρα που ο ΠΑΟΚ έκανε… πρόβα τίτλου! (Video)

Το PAOK24 κάνει αναδρομή στο σπουδαίο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, σαν σήμερα στις 20 Ιανουαρίου του 1985, με την κεφαλιά – «ψαράκι» του Ράντε Πάπριτσα (0-1) στο 80ο λεπτό.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (74.043 εισιτήρια) Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος. Πρώτος εναντίον δεύτερου, με τον «Δικέφαλο» να έχει στο πλευρό του περίπου 5.000 οπαδούς του και να παίρνει ένα μεγάλο «διπλό» βάζοντας τα θεμέλια για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος.

Παρότι ήταν μόλις η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, η νίκη υπήρξε τόσο κομβική και σημαντική που ο ΠΑΟΚ έγινε το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, τον οποίο και τελικά κατέκτησε. Ήταν μία ιστορική νίκη, γι’ αυτό και το «χρυσό» γκολ του Πάπριτσα μνημονεύεται 37 χρόνια μετά.

Ήταν ένα ανοιχτό ματς με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, όμως στο τέλος χαμογέλασε αυτός που το ήθελε περισσότερο και αυτός ήταν ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ.

Ο νέος χρόνος, το 1985, ξεκίνησε με παιχνίδι εκτός έδρας στην Κρήτη. Παρθενική ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ. Την επόμενη, ωστόσο, Κυριακή με το 1-0 επί του Πανιωνίου, όλα ηρέμησαν και ο πρώτος γύρος τέλειωνε με το εκτός έδρας παιχνίδι με έναν εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου, τον Παναθηναϊκό.

Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΡΙΤΣΑ

Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του παιχνιδιού, Ράντε Πάπριτσα, αν δε σκόραρε στο 80′  θα δικαιούνταν τον τίτλο του μοιραίου παίκτη της αναμέτρησης, αφού σε ουκ ολίγες περιπτώσεις απέτυχε να σκοράρει!

Στα της αναμέτρησης, στο  9′ ο “πάτησε” στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά ο Μήνου έπεσε στα πόδια του σώζοντας την εστία της αθηναϊκής ομάδας. Στο 34′ η κοντινή κεφαλιά του μετά από σέντρα του Δημόπουλου πέρασε άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και το σουτ του λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου μετά από σέντρα του Αλεξανδρίδη!

Ίδια τύχη είχε και το διαγώνιο σουτ του Πάπριτσα στο 66′, ενώ αξιόλογες στιγμές είχαν για την ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ οι Αλαβάντας και Δημόπουλος στο 58′ και το 86′ αντίστοιχα.

Μπορεί όλοι να θυμούνται τον σκόρερ του παιχνιδιού, όμως η αλήθεια είναι ότι φανταστικό παιχνίδι έκανε ο Λάκης Στεργιούδας. Ο Χαλκιδικιώτης τερματοφύλακας, μετά από 11 χρόνια σπουδαίας καριέρας στην ΑΕΚ, είχε αποκτηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου, αλλά είχε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι έναν ολόκληρο χρόνο!

Πρωτοπόρος από την πρώτη αγωνιστική ήταν εκείνη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος και πρωταθλητής-χειμώνα ανακηρυσσόταν με το γκολ του Πάπριτσα, και έτσι το πήγε μέχρι τέλους.

Το ίδιο βράδυ 4.000 ΠΑΟΚτσήδες μετέτρεπαν σε… Τούμπα το αεροδρόμιο «Mακεδονία» για να υποδεχθούν τους ήρωες του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Μήνου, Ταράσης (62′ Γεροθόδωρος), Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Θ. Δημόπουλος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης (73′ Κάβουρας), Λιβαθηνός, Μαυρίδης.

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Στεργιούδας, Σίγγας, Ιωσηφίδης (83′ Σπανοσωτηρόπουλος), Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (87′ Μαλιούφας), Αλαβάντας, Χ. Δημόπουλος, Βασιλάκος, Πάπριτσα.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με μερικές φάσεις του ιστορικού αγώνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ