Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλίπε Σοάρες: Η ιστορία της ζωής του

Πλάνο καριέρας με χειρουργική ακρίβεια

PAOK24

Φιλίπε Σοάρες: Η ιστορία της ζωής του

Ο Φιλίπε Σοάρες ξεκίνησε ως ο μικρός αδερφός μιας μεγάλης ελπίδας της Μπενφίκα, όμως τα έφερε έτσι η ζωή που εκείνος τελικά έγινε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της οικογένειας…

Όσο κι αν αγαπιούνται. Όσο δεμένα κι αν είναι. Όσο αυτοκόλλητοι κι αν δείχνουν. Τα αδέρφια -ειδικά δύο αγόρια- είναι πάντα ανταγωνιστικά. Στα πάντα.

Ο Φιλίπε Σοάρες ήξερε ότι οι γονείς του πήγαιναν στο γήπεδο για να καμαρώσουν τον Άλεξ, τον κατά 8 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του. Έπαιζε μπάλα στις ακαδημίες της Μπενφίκα από το 2000 ως το 2007, από μόνο του αυτό ήταν κάτι μεγάλο, κάτι σημαντικό.

Στα ημίχρονα των αγώνων, ο βενιαμίν της οικογένειας τρύπωνε στο γήπεδο, έπαιρνε μια μπάλα κι έκανε τα δικά του. Όσα ήξερε. Ό,τι ήξερε. Είχε γίνει κάτι σαν μασκότ.

Το καλοκαίρι του 2007 ήταν περίεργο για την οικογένεια Σοάρες. Η Μπενφίκα είπε στον μεγάλο ότι δεν τον χρειάζεται άλλο. Δεν είχε αυτό που χρειαζόταν για να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Την ίδια ώρα διέκρινε στον μικρό αυτή την αστερόσκονη που δεν είχε ο Άλεξ και του ζήτησε να ενταχθεί στις ακαδημίες της. Ένα ταξίδι τελείωνε κι ένα άλλο μόλις ξεκινούσε.

Ακόμα και σήμερα, ο μικρός θεωρεί ότι ο πρεσβύτερος αδερφός του που σήμερα είναι κάτοικος Βόλου είναι ο καλύτερος παίκτης της οικογένειας: «Πάντα ευχαριστιόμουν να τον βλέπω να παίζει. Έχει κλάση και ηρεμία στο παιχνίδι του. Επίσης, είναι ηγέτης. Ξέρει τι να πει στο γκρουπ την κατάλληλη στιγμή. Για μένα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην οικογένεια. Εγώ είχα ευκαιρίες, που εκείνος δεν πήρε ποτέ του».

Για 11 χρόνια (2007-18) έγινε μία από τις κεντρικές φιγούρες των ακαδημιών της Μπενφίκα. Ήταν αρχηγός της «τάξης του ’99» που έβγαλε την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών (Ζοάο Φέλιξ), αλλά και ουκ ολίγα wonderkids (Φλορεντίνο Λουίς, Ζέντσον Φερνάντες, Ντιόγκο Καρβάλιο, Ντιόγκο Γκονσάλβες) που έφτασαν μέχρι την πρώτη ομάδα.

Μαζί τους κέρδισε τίτλους, φήμη, έγινε talk of the town. Ήταν η γενιά που θα μπορούσε να απογειώσει τους Λουζιτανούς, να τους περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Εκεί, έμαθε την θεωρία του ποδοσφαίρου από το Α ως το Ω. Έπαιξε στην αγαπημένη του θέση (box-to-box οκτάρι), έπαιξε εξτρέμ (σε μία σεζόν είχε 21 γκολ σε 32 παιχνίδια), έπαιξε μπακ, έμαθε στην θεωρία, αλλά και στην πράξη το ποδόσφαιρο στην τακτική του ολότητα.

Το κυριότερο όμως; Ωρίμασε: «Η Μπενφίκα προσφέρει τα πάντα στους παίκτες της, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Ξέρεις όμως από την πρώτη ημέρα ότι σε θεωρούν project. Το μαθαίνεις από την αρχή. Ένα άλλο που καταλαβαίνεις είναι ότι δεν έχουν όλοι την ικανότητα, την δυνατότητα, το ταλέντο να ανέβουν ως την πρώτη ομάδα. Δεν είναι ένα εύκολο μονοπάτι».

Δεν απουσίαζε ποτέ από τις κλήσεις όλων των μικρών εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας από την U15 ως την U21. Δεν ήταν βασικός, δεν ήταν ο πιο ταλαντούχος, δεν ήταν ο πιο αθλητικός, δεν ήταν ο πιο χαρισματικός, ωστόσο πάντα ήταν μέσα στις κλήσεις. Διότι είχε ποδοσφαιρική ευφυία, ωριμότητα, ηγετικό χάρισμα. Ήταν σαν κόλλα στα αποδυτήρια, ένας παίκτης ομάδας. Ωστόσο, κάποια στιγμή σταμάτησε να είναι project. Είχε φτάσει στα 18 και το παιχνίδι του δεν μπορούσε να μεταφραστεί στο επαγγελματικό επίπεδο στις πρώτες ευκαιρίες που πήρε με την Μπενφίκα Β’.

Οι περισσότεροι θα κάθονταν πάνω στην ασφάλεια που παρέχει το όνομα των «αετών». Θα υπέγραφαν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και θα κάθονταν πάνω σε αυτό, δεχόμενοι να μάθουν όλη την πορτογαλική επικράτεια ως δανεικοί δεξιά κι αριστερά.

Ο Φιλίπε Σοάρες επέλεξε το δύσκολο μονοπάτι. Μερικές φορές για να κάνεις ένα βήμα μπροστά, πρέπει να κάνεις πρώτα δύο βήματα πίσω για να πάρεις φόρα. Περίπου 3,5 χρόνια μετά την ακατανόητη επιλογή για έναν 18χρονο να αφήσει την Μπενφίκα για μία επαρχιακή ομάδα Β’ Εθνικής, ο Πορτογάλος μέσος μπορεί να αναφωνήσει με ασφάλεια: «αδερφέ σε ξεπέρασα»!

Μάχη αιωνίων

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα του μεταγραφικού παζαριού. Γηγενής, εξελίξιμος, με γεμάτες και μεστές χρονιές, αλλά και συνεχή ανοδική πορεία. Το όνομα του έπαιξε πολύ έντονα για την Πόρτο και παρότι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αιώνια αντίπαλο, την Μπενφίκα, δήλωσε ότι πολύ ευχαρίστως θα γινόταν «δράκος». Αμέσως, οι αετοί τσίμπησαν και ενδιαφέρθηκαν ενεργά να τον πάρουν πίσω, όμως το πιο ενεργό ενδιαφέρον ήρθε από την Γερμανία. Η Αϊντραχτ Φρανκφούερτης με το εξαιρετικά εναλλακτικό τμήμα scouting είχε καταφέρει να τον εντοπίσει, όμως τα 5 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησε η Μορεϊρένσε, φάνηκαν αλμυρή τιμή στους Γερμανούς.

«Βιονικός»

Όπου κι αν πήγε η ενδεκάδα ξεκινούσε από αυτόν. Τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν απουσίασε ποτέ λόγω τραυματισμού με εξαίρεση, πέρσι που κόλλησε Covid-19. Αυτό φαίνεται κι από τις γεμάτες σεζόν του. Από το 2018 που μετακόμισε στην Εστορίλ μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί στα 110 από τα 120 ματς πρωταθλήματος των ομάδων που ανήκε, με το τελευταίο, αυτό απέναντι στην Μπενφίκα να το χάνει επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει έναν πιθανό τραυματισμό λίγο πριν την επικείμενη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ένας βιονικός μέσος, ένα πολύτιμο γρανάζι στα χέρια κάθε προπονητή…

Πλάνο καριέρας με χειρουργική ακρίβεια

Θεωρητικά, δεν είχε λογική αυτό που έκανε. Ωστόσο, μία φωνή μέσα του έλεγε πως έπρεπε να προχωρήσει, να κάνει αυτό το βήμα. Άφησε την Μπενφίκα Β και επέλεξε για την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία μία επαρχιακή ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, την Εστορίλ. Ήθελε να βγει από την ζώνη ασφάλειας του και να δοκιμαστεί σε ένα δύσκολο, αλλά κυρίως πολύ σκληρό πρωτάθλημα. «Ήταν ένα σταθερό βήμα. Χρειαζόμουν παιχνίδια για να εξελιχθώ. Στην Εστορίλ βρήκα όλα όσα ζητούσα, ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα, κι έτσι κατάφερα να γίνω ξανά ο παίκτης που περίμεναν όλοι».

Βρήκε μία ομάδα με ταιριαστή χημεία κι εκείνος ήταν το κομμάτι που έλειπε. Έκανε 37 παιχνίδια, με 3 γκολ και 7 ασίστ και παρότι τα «καναρίνια» δεν κέρδισαν τελικά την πολυπόθητη άνοδο, εκείνος είχε καταφέρει να γυαλίσει σε όλη την καλή κοινωνία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Και πάλι, δεν έκανε την αναμενόμενη επιλογή. Η Μπορντό ήταν η πρώτη ομάδα που του χτύπησε την πόρτα το καλοκαίρι του 2019, όμως εκείνος ένιωθε ότι στα 20 του δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα για να ξενιτευτεί.

Προτίμησε να περιμένει, το επαγγελματικό πλάνο στην καριέρα του είχε μόνο σταθερά και σίγουρα βήματα, σκαλί – σκαλί. Η Μορεϊρένσε κέρδισε την μάχη για την απόκτηση του, επενδύοντας 1,75 εκατομμύριο ευρώ, ποσό πολύ σημαντικό για το βαλάντιο της.

Προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας, στην ρούκι σεζόν του ήταν απλά… απίθανος. Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (2702) με 4 γκολ, 5 ασίστ, γεμάτη στατιστική παντού και ένα ηχηρό ντεμπούτο στον κόσμο των μεγάλων.

Σε αυτά τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην Μορεϊρένσε καθιερώθηκε ως μία σταθερή αξία στην Primeira Liga. Εν αντιθέσει με το κλασικό μοντέλο του ντελικάτου Πορτογάλου μέσου, ο Φιλίπε Σοάρες με τον πολύ γυμνασμένο κορμό διακρίνεται για την δύναμη του, τις μεγάλες διαγώνιες πάσες του, αλλά και την ισορροπία που δίνει στις γραμμές της ομάδας του.

Αν ψάξει κανείς καλά το βιογραφικό του θα δει πως έχει παίξει ως εξάρι, οκτάρι, αλλά και δεκάρι! Έχει κάποιες συμμετοχές ως ψευτοεννιάρι, ως δεξι εξτρέμ, αλλά και ως δεξί μπακ!

«Τον θέλει η Πόρτο; Για μένα ο Φιλίπε Σοάρες έχει κάτι να πάει σε όποια ομάδα κι αν πάει. Είναι έτοιμος πια για το επόμενο επίπεδο», ήταν το κατευώδιο του πρώην προπονητή του στην Μορεϊρένσε Βάσκο Σεάμπρα, που κάτι παραπάνω θα ξέρει..

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο βιβλίο γκίνες η ανάπαυλα του «Βικελίδης»

Το PAOK24 News by GAS24 σχολιάζει όλη την επικαιρότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η επικαιρότητα με την εικόνα του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», τις εξελίξεις της υπόθεσης της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, την στάση της ΕΡΤ στα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση και η διάρκεια του ημιχρόνου στο Αρης - ΑΕΚ απασχόλησαν το PAOK24 News by GAS24.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Te85SmoJOeY&ab_channel=PAOK24

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονίια Λυγγερίδη: Ποιους «καίει» το διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τον Ρέντη

Αναφορές για «έμμεση χρηματοδότηση» των χούλιγκαν αλλά και θέσεις εργασίας για ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στον Δήμο Πειραιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πολλά και ανατριχιαστικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα περιλαμβάνει το διαβιβαστικό που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για την Εισαγγελία στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αρχιφύλακα των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μεταξύ άλλων, στο εξασέλιδο έγγραφο της Ασφάλειας εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Σε άλλο σημείο, οι αρχές αναφέρουν ότι «οι Ι.Α., Δ.Μ., αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Β.Ρ., εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…». «Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται επίσης αναφορά στα επεισόδια που έγιναν στον στάδιο Καραϊσκάκη έναν χρόνο πριν ( 23/4/2023), κατά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ, για την πέμπτη αγωνιστική των play off. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η Ένωση πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα, πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. «Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα». Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες vip συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα. «Τότε ο Ι.Α. έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης».

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού τονίζεται ότι «αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ι.Μ. είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ι.Α. εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δ.Μ. και Π.Κ., προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μ.Χ. και Ι.Χ. εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μ.Χ. εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η περιγραφή των βασικών ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 κατά το ανακριτικό υλικό έχει ως εξής:

«Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στην βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 Κατηγορούμενοι (Α.Ι., Χ.Μ–Δ., Κ.Π., Χ.Μ-Α, Μ.Δ., Μ.Δ., Κ.Κ. και Κ.Ν.). Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι Π.Γ. του Α., Μ.Σ. Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο Π.Γ. ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της Θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο Μ.Σ. έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Από τους «ΜΙΚΡΟΥΣ», ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της Εγκληματικής Οργάνωσης, έχουν οι: Κ.Α., Σ.Ο., Χ.Ι., Μ.Π., Μ.Α. και Μ.Σ.».

Τα κεφάλια της εγκληματικής οργάνωσης αποκαλούνταν «μεγάλοι». Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οκτώ άτομα. Οι πέντε φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών στου Ρέντη και τα υπόλοιπα μέλη, συνήθως ανήλικοι και οπωσδήποτε πιο μικρής ηλικίας, αποκαλούνταν «μικροί». Όπως μετέδωσε το ertnews.gr, από τις επικοινωνίες τους προκύπτει ότι στόχος τους ήταν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν πλήρη εικόνα τι έγινε εκείνο το βράδυ τον περασμένο Δεκέμβρη, στου Ρέντη, ποιοι κουβάλησαν τα πολεμοφόδια, ποιοι έδωσαν τις εντολές, πώς έγινε η επίθεση.

Κατά τις εκτιμήσεις που αναπαράγει η ΕΡΤ, επικαλούμενη συγκεκριμένες φράσεις των δραστών, στόχος τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό: «Έχουμε πόλεμο, θα σας σκοτώσουμε όλους, Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά» – εκεί που είχε γίνει στο παρελθόν μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών – «θα σας βρουν όλους κρύους».

Μάλιστα το κρατικό ΜΜΕ πάει ένα βήμα παρακάτω το σκεπτικό του, προσδιορίζοντας ως αφορμή για τη στοχοποίηση της αστυνομίας και την επίθεση, τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς και ότι ήθελαν να δώσουν συνέχεια σε οπαδικά επεισόδια που είχαν γίνει στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο, λίγες μέρες πριν από τα γεγονότα στου Ρέντη, όταν είχε ακυρωθεί το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την τοπική ομάδα και όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, «τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Εξάλλου, μετά τον θάνατο του αστυνομικού, φαίνεται να πανηγυρίζουν γι' αυτό που συνέβη, καθώς προκύπτει ότι ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετική φωτογραφία, ενώ χαρακτηριστική είναι μια τηλεφωνική επικοινωνία ενός εκ των εμπλεκομένων με έναν φίλο του μετά τον θάνατο του 31χρονου που λένε: «Και ευθεία βολή, μπαμ και όποιον πάρει ο χάρος». «Τα πήγαν 10 άτομα εκεί, τα άδειασαν όλα (εννοεί τα πολεμοφόδια). Εδώ ρε είχαν 40 δυναμίτες. Δεν ήταν μόνο ναυτικές. Ήταν πολλά πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες;». «Πηγαίνανε για θάνατο δηλαδή. Πήγαν να σκοτώσουν».
Η «Δαμόκλειος Σπάθη» και οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες

Για μία γιγαντιαία επιχείρηση κάνει λόγο η αστυνομία, έχοντας της δώσει την κωδική ονομασία «Δαμόκλειος σπάθη». Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες αλλά και ανώνυμοι πληροφοριοδότες βοήθησαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τις τετράμηνες έρευνες που οδήγησαν στην εξάρθωση μιας τεραστίων διαστάσεων εγκληματικής οργάνωσης.

Υπήρξαν επίσης οι καταθέσεις 310 ατόμων, τρεις εκ των οποίων - οπαδοί του Ολυμπιακού - έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, για τον φόβο οι κατηγορούμενοι να προχωρήσουν σε πράξεις εκδίκησης και εκφοβισμού εναντίον τους. Και οι τρεις βρίσκονταν στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» όταν έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του αρχιφύλακα των ΜΑΤ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι συγκεκριμένοι οπαδοί έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δομής, λειτουργίας και οργάνωσης των οργανωμένων του Ολυμπιακού.

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Σοκ στην Αγγλία: «Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για βιασμό»

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είδηση-βόμβα έσκασε στην Premier League καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί, δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος συνελήφθησαν για βιασμό.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν κατονομάζονται είναι από τον ίδιο σύλλογο και συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η Sun.

Αμφότεροι είναι 19 ετών, με τον έναν να θεωρείται ως ύποπτος επίθεσης και υποκίνησης βιασμού ενώ ο άλλος συνελήφθη την επόμενη μέρα ως ύποπτος για συνέργεια.

Και οι δύο παίκτες έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αγγλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ