Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεγάλη προσπάθεια, άδικη ισοπαλία

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ Β στο Αλκαζάρ, έχασε την ευκαιρία εκτός έδρας νίκης

Ηλίας Καπράλος

Μεγάλη προσπάθεια, άδικη ισοπαλία

Ο ΠΑΟΚ Β πήγε στην Λάρισα για τον αγώνα με την ΑΕΛ και αν και καλύτερος του αντιπάλου του δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε σχεδόν καμία φάση από τις δύο ομάδες και είχε περισσότερα μαρκαρίσματα και ένταση από τους παίκτες των ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Β ήταν ακόμα καλύτερος και έδειξε στην ΑΕΛ και στους παίκτες ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Ο Κούτσιας ήταν σε καλή μέρα, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια μεγάλη φάση, ενώ ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο μέσος Σαλαμούρας που είχε πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου και βρισκόταν και κοντά στους αμυντικούς, αλλά και στην επιθετική γραμμή.

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ Β είχε τις καλές του στιγμές με κυριότερη αυτή του Κουλιεράκη που είχε το τετ α τετ που δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Θεοδωρόπουλο, ενώ η ΑΕΛ πίεσε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Δείτε αναλυτικά την ροή του αγώνα μέσα από το PAOK24:

Στις καθυστερήσεις ο Τσοπούρογλου, έδωσε τη θέση του στον Χατζηστραβό.

Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Ηλιάδης γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Τσαούσης βρήκε την μπάλα, αλλά ο Ταλιχμανίδης, πρόλαβε τελευταία στιγμή πριν περάσει η μπάλα την γραμμή.

88′ Κίτρινη κάρτα στον Τάχατο για μαρκάρισμα λίγο έξω από την περιοχή του Ταλιχμανίδη.

80′ Ο Γκορτετζιάνι μπαίνει στη θέση του Κούτσια και ο Μελετίδης στη θέση του Σαλαμούρα. Από την πλευρά της η ΑΕΛ, βάζει τον Τσουμάνη στη θέση του Ακούνια.

76′ Νέα αλλαγή για την ΑΕΛ με τον Κώστα Παπαγεωργίου στη θέση του Γιάκου.

70′ Κίτρινη στον Σαλαμούρα για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.

67′ Ο Γλυνός στη θέση του Μαυριά για την ΑΕΛ και ο Τζίμας στη θέση του Πανίδη για τον ΠΑΟΚ Β.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ Β να μην έχει κάνει κάποια νέα μεγάλη φάση, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία είναι αυτοί που φαίνονται περισσότερο επικίνδυνοι, έναντι στους παίκτες της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Δύο μεγάλες φάσεις για τον ΠΑΟΚ. Εξ αρχής ένα μακρινό σουτ του Γιαξή στο 47′ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ στην επόμενη φάση, ο Κουλιεράκης έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ σε δεύτερη μπάλα μετά από χτύπημα κόρνερ στην περιοχή της ΑΕΛ.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Δύο αλλαγές για την ΑΕΛ στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Θεολόγου στη θέση του Μαξιμένκο που είχε και κίτρινη κάρτα και ο Νικολιάς στη θέση του Ραμίρεζ.

Τέλος ημιχρόνου από το διαιτητή Παναγιώτη Τσιάρα με το σκορ να μένει στο 0-0, χωρίς σημαντικές στιγμές στην αναμέτρηση.

44′ Κίτρινη κάρτα στον Μαξιμένκο για φάουλ έξω από την περιοχή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ Β στην εκτέλεση του φάουλ να μην μπορούν εν τέλει να απειλήσουν τον Θεοδωρόπουλο.

Στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ Β επισκέφτηκε δύο φορές την εστία της ΑΕΛ με τα σουτ του Κούτσια και του Πανίδη, ενώ η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία της με το φάουλ που εκτέλεσε ο Ακούνια, αλλά δεν ανησύχησε τον Ταλιχμανίδη.

24: Κίτρινη κάρτα και για τον Παναγιώτου για φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

22′ Καλή στιγμή για την ΑΕΛ με τον Όγκμποε. Η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, και στρώθηκε μετά από κόντρες στον Όγκμποε, αλλά το γυριστό του βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Στο πρώτο 20λεπτο η ΑΕΛ φαίνεται ότι θέλει να πιέσει τον Δικέφαλο, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, παρά μόνο ένα σουτ του Μαυριά.

19′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση με το διαιτητή να την βγάζει στον Κουλιεράκη για ένα φάουλ που έκανε για να κόψει την αντεπίθεση της ΑΕΛ.

5′: Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ Β από τα αριστερά με τον Τάχατο στην εκτέλεση. Παρόλα αυτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ Β δεν μπόρεσε να γεμίσουν και να απειλήσουν την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Η αρχική 11άδα της ΑΕΛ είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ογκμπόε, Ραμίρες, Παπαγεωργίου, Μπέρτος, Ακούνια, Μαυρίας, Ομάρ, Γιάκος.

Ο ΠΑΟΚ Β μετά τη νίκη του είναι στην 11η θέση με 13 βαθμούς σε 10 αγώνες, ενώ η ΑΕΛ είναι στην 2η θέση με 26 βαθμούς σε 13 αγώνες.

Στην προηγούμενη αγωνιστική η ΑΕΛ πέρασε από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου με σκορ 1-2 και ο ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ, πέρασε από την έδρα του Αλμωπού Αριδαίας.

Ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αλκαζάρ με τους παίκτες της ΑΕΛ στη σέντρα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε για τη βασική του 11άδα τους Ταλιχμανίδη, Αποστολόπουλο, Τάχατο, Κουλιεράκη, Παναγιώτου, Γιαξή, Σαλαμούρα, Χατζηστραβό, Τσαούση, Κούτσια και Πανίδη.

Ο αγώνας μεταδίδεται στις 17:00 από την ΕΡΤ3.

To 2022 ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ Β που μετά την πολυήμερη διακοπή και τις συνεχείς αναβολές αγώνων στο πρωτάθλημα, έπαιξε την περασμένη αγωνιστική με τον Αλμωπό Αριδαίας εκτός έδρας, κέρδισε με 1-2 και σήμερα έχει την μεγάλη αναμέτρηση-πρόκληση με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Να αποδοθούν ευθύνες, προτεραιότητα για εμάς η ασφάλεια των Βέλγων”

Η επιστολή Αγγελούδη για όσα έγιναν στο Βέλγιο και τους οπαδούς της Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι γνωστό πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, επέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFAΑλεξάντερ Τσέφεριν, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Μπριζ με υπεύθυνη την αστυνομία του Βελγίου.

Τώρα, έγινε γνωστό και το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής, που αναφέρει:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Την προσεχή Πέμπτη η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τον επαναληπτικό αγώνα ΠΑΟΚ-Club Brugge, για την προημιτελική φάση του Europa Conference League.

Στην πόλη μας ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη γιορτή, έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να προβάλλουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη σε ένα φιλόξενο προορισμό.

Δυστυχώς οι μαρτυρίες κατοίκων μας που ταξίδεψαν στη Brugge για τον πρώτο αγώνα, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, συνοδευόμενα από πειστικά βίντεο και αποδείξεις για εκτεταμένη και υπερβολική χρήση βίας από την βελγική αστυνομία.
Οι βέλγικες αρχές δεν πρόλαβαν από νωρίς να εμποδίσουν όσους προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο (η οποία ήταν και η βασική τους αποστολή) και για αντίποινα επιτέθηκαν σε οικογενειάρχες, μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας και αφήνοντας εκτός αγώνα ανθρώπους που είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να εισέλθουν στο γήπεδο.

Η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν την πόλη μας είναι απόλυτη προτεραιότητα. Μέλημά μας είναι να εκτονώνουμε και να επιλύουμε προβλήματα, αντί να δημιουργούμε μεγαλύτερα.

Θα θέλαμε ωστόσο να σας εφιστήσουμε την προσοχή, να ζητήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά τις καταγγελίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία γιορτής και ανταλλαγής εμπειριών.

Θεωρούμε αυτονόητο πως θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, για όσα διαδραματίστηκαν στο Βέλγιο, εις βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Με εκτίμηση,

Στέλιος Αγγελούδης
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: “Παιχνίδι ζωής το αυριανό, μας δίνει ενέργεια ο κόσμος”

Όλα όσα ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για την Μπριζ, την Τούμπα και τη συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε το δικό του στίγμα, με φόντο την αυριανή "μάχη" με την Κλαμπ Μπριζ και τοποθετήθηκε για όλα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το αυριανό ματς: "Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό. Η Μπριζ είναι μία καλή ομάδα, που αντιπροσωπεύει ένα ποδόσφαιρο που είναι στο top level. Είναι μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Το πρώτο ματς ήταν δύσκολο και το γκολ που δεχθήκαμε σίγουρα μας επηρέασε κι έδωσε αυτοπεποίθηση στον αντίπαλο. Τους έσπρωξε και το κοινό τους, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να παλέψουμε. Δεν πέσαμε κάτω, αντιδράσαμε. Θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε και να είχαμε ισοφαρίσει. Σίγουρα δικαιούταν λίγο παραπάνω τη νίκη η Μπριζ, αλλά το ποδόσφαιρο κρίνεται στις στιγμές και τις λεπτομέρειες".

Για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί: "Δε μου αρέσουν αυτού του είδους οι συζητήσεις. Κι εμείς είχαμε παίκτες εκτός αυτή την περίοδο. Δεν έχουν σημασία αυτά. Οι απουσίες πάντα υπάρχουν. Η Κλαμπ Μπριζ δεν έπαιξε την περασμένη εβδομάδα, ενώ εμείς παίξαμε τρία παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε ζυγαριά. Ξέρουμε ότι θα έχουμε καλή στήριξη από τον κόσμο μας κι όπως έχω πει πολλές φορές, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο φόβος που αισθάνεται ο αντίπαλος, αλλά η ενέργεια που δίνει ο κόσμος στη δική του ομάδα. Στις δύσκολες στιγμές που θα πιέζουμε την Μπριζ και θα κάνουμε το παιχνίδι μας, σίγουρα η ατμόσφαιρα της Τούμπας θα είναι πολύ σημαντική και μπορεί να προβληματίσει τους Βέλγους".

Για την Κλαμπ Μπριζ: "Δεν μπαίνω σε σύγκριση της Κλαμπ Μπριζ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είναι δύο ομάδες με εμπειρία, αλλά δε μου αρέσει να συγκρίνω. Η Ντιναμό έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της ποιότητα και η Μπριζ έχει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο παιχνίδια. Σημαντικό για εμάς είναι να φτάσουμε σε αυτό που θέλουμε. Ήταν σημαντικό να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά μετά το πρώτο ματς. Στόχος είναι να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι παίζουμε με μία δυνατή ομάδα, αλλά με λιγότερη πίεση για εμάς. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Το μόνο που μπορώ να συγκρίνω με την Ντιναμό, είναι ότι τότε ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα από άποψη ψυχολογίας, γιατί προερχόμασταν από μία ήττα με 2-0".

Για το αν θεωρεί πως αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη φέτος: "Συνολικά δεν έχουμε το πλεονέκτημα. Πριν από μία εβδομάδα παίξαμε με την Κλαμπ Μπριζ, είχαμε παίξει ντέρμπι στην Ελλάδα με ένταση. Παίξαμε με τη Λαμία που έπρεπε να πάρουμε το αποτέλεσμα, ενώ η Μπριζ δεν είχε παίξει ματς πριν από εμάς. Τώρα, για εμάς ήταν καλό που είχαμε αυτές τις ημέρες για να προετοιμαστούμε και είχαν το χρόνο να επανέλθουν και κάποιοι παίκτες, αλλά αύριο είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ψυχολογική προετοιμασία. Για κάποιους είναι ένα παιχνίδι ζωής! Τι πιο ωραίο; Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο σημαντικό, όλα τα ματς είναι σημαντικά. Για να φτάσουμε εδώ, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές άλλες ομάδες. Είχαμε και το πρωτάθλημα, όπου κανείς δε μας έδινε ελπίδες. Κάθε παιχνίδι μας έδινε ψυχολογία και ήταν σημαντικό. Το επίπεδο ποιότητας και εμπειρίας τώρα είναι διαφορετικό και γι' αυτό πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι".

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βιεϊρίνια: “Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα δώσουμε το 150%”

Σημαντικές ατάκες από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με φόντο το αυριανό παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ έδωσε το σύνθημά του και τόνισε πως άπαντες θα δώσουν το 150% για την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αυριανό παιχνίδι: "Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με αυτή την ομάδα. Έχουμε ακόμη μία ευκαιρία να βρεθούμε στον ημιτελικό. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, για να συνεχίσουμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία. Έχουμε φτάσει και πριν από 2 χρόνια σε αυτή τη φάση, αλλά δυστυχώς δεν προχωρήσαμε καθώς είχαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Μάθαμε όμως τι σημαίνει το να παίζεις στα προημιτελικά του Europa Conference League. Έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα φωνάζουμε "παρών". Το γκρουπ που έχουμε έχει έμπειρους παίκτες. Βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση και πριν από 2-3 εβδομάδες με την Ντιναμό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για το αποτέλεσμα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Σίγουρα θα είναι δύσκολο, γιατί και η Μπριζ θα είναι καλά προετοιμασμένοι για το αυριανό παιχνίδι".

Για τον κόσμο και τη δίψα που υπάρχει: "Εισιτήρια δεν υπάρχουν... Αυτό που θέλω και σίγουρα θα το έχουμε, είναι η στήριξη του κόσμου για 90 ή για 120 λεπτά. Σίγουρα κι ο κόσμος έχει τη δίψα που έχουμε κι εμείς. Το θέλουμε πολύ! Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε μία ανατροπή, αλλά περιμένω να έχουμε την στήριξη του κόσμου για όσο χρειαστεί. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλοι θα δώσουμε το 150%, για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Για το "κλειδί" που μπορεί να φέρει την πρόκριση: "Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπούμε, όπως στο παιχνίδι με την Ντιναμό. Έχουμε έναν αντίπαλο καλά οργανωμένο, με καλούς παίκτες. Εμείς έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, που μας βοηθάει σε πολλές στιγμές. Αυτό που πρέπει να δείξουμε και δεν είχαμε πολύ στο πρώτο ματς, ήταν η ένταση που συνήθως έχουμε. Αυτό μας χαρακτηρίζει νομίζω μέχρι σήμερα. Στα δύσκολα παιχνίδια μπαίνουμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι κι αυτό θέλουμε να κάνουμε κι αύριο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ