Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούρτιτς: «Υποχρεωμένοι να παλεύουμε για το πρωτάθλημα» (vid)

Μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη του πρώτου σκόρερ της Super League, Γιάσμιν Κούρτιτς, στην εκπομπή OPEN SPORT στο OPEN

PAOK24

Κούρτιτς: «Υποχρεωμένοι να παλεύουμε για το πρωτάθλημα» (vid)

Διανύει μία ανεπανάληπτη για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ σεζόν, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, σκοράροντας κατά ριπάς, έχοντας εξελιχθεί στο απόλυτο επιθετικό όπλο στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου παρότι είναι κεντρικός χαφ.

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή OPEN SPORT στο OPEN, μιλώντας για το πώς βιώνει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και για τη δυσκολία να αποχωριστεί τη Serie A και να ντυθεί στα ασπρόμαυρα.

-Όταν ερχόσουν το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ φανταζόσουν ότι στην Ελλάδα θα κάνεις την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας σου; 

Όχι, ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα σκοράρω τόσα πολλά γκολ, από αυτή την άποψη είμαι χαρούμενος, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, που είμαι μέρος αυτού του κλαμπ και είμαι ευτυχισμένος που βοηθάω την ομάδα μου γιατί στο τέλος αυτό είναι το πιο σημαντικό όλων.

-Νιώθεις δικαιωμένος να αφήσεις τη λάμψη της Serie A για να συνεχίσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ; 

Αρχικά δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, αλλά τελικά αποφάσισα ότι ήθελα μία καινούργια πρόκληση, κάτι νέο, μία άλλη νοοτροπία, κάτι διαφορετικό και ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά κάτι πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο κλαμπ, οπότε είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. 

-Είναι η πρώτη σου χρονιά στον ΠΑΟΚ η καλύτερη χρονιά σου στο ποδόσφαιρο; Θέλεις να μας περιγράψεις πως τη βιώνεις; 

Αν παρακολουθήσουμε τα στατιστικά, τα γκολ και όλα, φυσικά είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πλέον δεν είμαι τόσο νέος και νομίζω ότι η συνεχόμενη δουλειά είναι αυτή που βοηθά να κάνω βήματα προόδου. 

Η αφίσα του Μεντιέτα από τη Βαλένθια  

Ο μέσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος εκτός από αριστοτεχνικές εκτελέσεις φάουλ έχει κι ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στις εκτελέσεις πέναλτι, αποφασίζοντας την τελευταία στιγμή που θα στοχεύσει, διαβάζοντας την επιλογή του αντίπαλο του τερματοφύλακα, αποκάλυψε το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα σε μικρή ηλικία.

-Οι εκτελέσεις σου στα πέναλτι θυμίζουν τον Μεντιέτα της Βαλένθια. 

Η πρώτη μου φανέλα από κάποιον από το ποδόσφαιρο ήταν όντως του Μεντιέτα. Όσο για το μυστικό μου στην εκτέλεση των πέναλτι, δε θα το αποκαλύψω γιατί μετά όλοι θα ξέρουν τον τρόπο μου. 

-Πώς είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη για εσένα και την οικογένεια σου; 

Η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι καλή, οι άνθρωποι μου φέρονται όμορφα, είναι ευγενικοί. Η ζωή εδώ θυμίζει τη Νάπολι και οι οπαδοί μοιάζουν πολύ γιατί θέλουν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, θέλουν οι παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. 

«Το ντέρμπι είναι η ευκαιρία μας» 

Μία νίκη μπορεί να φέρει τον ΠΑΟΚ σε απόσταση 6 πόντων από την κορυφή και με τις μάχες των πλέι οφ να είναι μπροστά η κουβέντα για τη μάχη του φετινού τίτλου μπορεί να ξανανοίξει.

Ο Κούρτιτς παραδέχτηκε ότι αυτή είναι η ευκαιρία του «Δικεφάλου» και στάθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να έχει απόψε στην Τούμπα η ομάδα του, δίνοντας μία ξεχωριστή υπόσχεση στον κόσμο του ΠΑΟΚ που θα λείπει λόγω πανδημίας.

-Γιάσμιν βλέπετε το ντέρμπι ως μία ευκαιρία να ξαναμπείτε δυναμικά στη μάχη για τον τίτλο της Super League; 

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να πλησιάσουμε στην κορυφή, έχουμε πετύχει αρκετά μέχρι σήμερα, προερχόμαστε από έξι συνεχόμενες νίκες, αυτό είναι θετικό για εμάς, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε. 

-Tι θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ και τι να αποφύγει για να φύγει νικητής από το ντέρμπι;  

Ξέρουμε καλά τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε, ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, θα πρέπει να είμαστε δυνατοί, καλά προετοιμασμένοι γιατί ξέρουμε τον Ολυμπιακό, διαθέτει πραγματικά καλούς και ποιοτικούς παίκτες. 

-Τι θα μπορούσες να υποσχεθείς στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ενόψει και του σημερινού ντέρμπι; 

Δε θα δώσουμε το 100%, θα δώσουμε το 150% από ό,τι έχουμε να προσφέρουμε σε αυτά τα 90-95 λεπτά.  

Άλλα το πιο σημαντικό, αυτό που ανυπομονώ είναι να δω τη θύρα 4 και τα υπόλοιπα μέρη του γηπέδου γεμάτα, να είμαστε χαρούμενοι μαζί τους, γιατί οι οπαδοί μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του συλλόγου. 

Όσο βρίσκομαι εδώ, εγώ και οι συμπαίκτες μου, θα δίνουμε το 150% των δυνατοτήτων μας για αυτή τη φανέλα, για αυτόν το σύλλογο.  

«Αδιανόητο να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος» 

Πολλοί θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ δεν προλαβαίνει, άλλοι ότι δεν μπορεί να δώσει μέχρι τέλους τη δική του μάχη για τον φετινό τίτλο της Super League. 

Η απάντηση του Κούρτιτς είναι αν μη τι άλλο αποστομωτική, δείχνοντας τη νοοτροπία του Σλοβένου, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται μόλις 6 μήνες στους «ασπρόμαυρους» αλλά έχει αντιληφθεί πολύ καλά το dna της ομάδας της Θεσσαλονίκης και του κόσμου της. 

-Τι απαντάς σε όσους υποστηρίζουν ότι ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας; 

Αυτό μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που πρέπει να μάχεται ως το τέλος για το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ να παλεύουμε για τη 2η, την 3η, την 4η ή την 5η θέση.  

Είναι αδύνατο για την πόλη, για τους οπαδούς μας, για τον σύλλογο μας, είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, παίζουν εναντίον μας λες και είναι το τελευταίο παιχνίδι της ζωής τους, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε αγώνα. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ, για εμάς κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι σημαντικό και αν είμαστε δυνατοί πνευματικά μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλεια για την Κ19

Έμεινε στο 3-3 με τον Άρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κ19 του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο Φίλυρο τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει με τον Καλαϊτσίδη στο 58′, ενώ στο 72′ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε με τον Αδάμ.

Στο 81’, ο Άρης ξαναπήρε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις, ο Μύθου ισοφάρισε, ενώ λίγο νωρίτερα, είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου, στο επόμενο παιχνίδι του, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους Ερυθρόλευκους, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Νικολακούλης, Αδάμ, Πολυκράτης (25′ λ.τ. Αβράμπος), Καστίδης (85′ λ.τ. Κοσίδης), Πασαχίδης, Σνάουτσνερ (46′ Παπαγεωργίου), Πολιτάκης (70′ Γκιτέρσος), Καλαϊτσίδης, Μπάμπουρας (46′ Μύθου), Καλόγηρος, Χατσίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοταχώς για πρωτάθλημα η Μπριζ!

Πέρασε με 0-3 και από την έδρα της Γκενκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ, η οποία πέρασε και από την έδρα της Γκενκ σήμερα.

Αφού τη νίκησε εντός έδρας με 4-0 την περασμένη Τετάρτη, τη φιλοδώρησε με άλλα τρία τέρματα σήμερα, επικρατώντας με 0-3. Ο λόγος για την Κλαμπ Μπριζ, κόντρα στη Γκενκ, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία από τότε που άλλαξε προπονητή και προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Οι Βέλγοι, προηγήθηκαν με το γκολ του Σάμπε στο 38’, ενώ ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ήταν δημιουργός του δεύτερου, το οποίο πέτυχε ο Βετλέσεν στο 67’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο, έκανε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Νίκι Χάγεν, να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της Jupiler Pro League, με ένα παιχνίδι και ένα βαθμό περισσότερο από τη δεύτερη Άντερλεχτ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η βία…» (vid)

Οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο «ERT News» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ