Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σοβαρός στην άμυνα, χωρίς ένταση στο τέλος

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ηλίας Καπράλος

ΠΑΟΚ: Σοβαρός στην άμυνα, χωρίς ένταση στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος για σχεδόν 70 λεπτά του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει στο ντέρμπι της αγωνιστικής, με τον κυριότερο λόγο να είναι το φτηνό γκολ που δέχτηκε και το βασικότερο ότι δεν μπόρεσε να έχει την ένταση των πρώτων 30 λεπτών σε μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης. 

Στην άμυνα το κεντρικό δίδυμο και οι μέσοι του ήταν σωστοί κρατώντας τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία, ο Μπίσεσβαρ όσο έπαιξε ανέβασε όλη την ομάδα, ήταν εξαιρετικός και βοήθησε ακόμα και τον Κούρτιτς. Από την στιγμή που αποχώρησε ο Ζαμπά δεν έδωσε τα ίδια πράγματα, ο Ολυμπιακός έκλεισε καλύτερα τον ΠΑΟΚ και έτσι έμεινε μόνο στην μεγάλη φάση του Ζίβκοβιτς και το δοκάρι του Τσιγγάρα, χωρίς να πιέσει όπως στο πρώτο ημίχρονο τον αντίπαλο του. 

Ας δούμε όμως την απόδοση του κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ ξεχωριστά:

Πασχαλάκης: Είχε μία καλή εμφάνιση σε όλο το παιχνίδι, αλλά στην κρίσιμη στιγμή πήρε τη λάθος απόφαση, ένα βήμα πριν από την κεφαλιά του Τικίνιο τον έκανε να βγει εκτός φάσης και έτσι να δεχθεί ένα φτηνό γκολ. Από εκεί και μετά δεν είχε δύσκολες φάσεις στο παιχνίδι και είχε καλή επαφή με την μπάλα στα πόδια. 

Βιεϊρίνια: Στο δημιουργικό κομμάτι ξεκίνησε καλά, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να πάρει τα μέτρα που του έδινε ο Ολυμπιακός. Αμυντικά δεν εκτέθηκε σε προσωπικές μονομαχίες, αλλά ήταν εκείνος που κάλυπτε τον Τικίνιο στο γκολ. 

Κρέσπο: Και πάλι έδειξε ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν έχασε φάσεις από τους αντιπάλους του, είχε σωστές αποφάσεις με την μπάλα στα πόδια στο ξεκίνημα κάθε επίθεσης και με την εμπειρία που άφησε πίσω τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν πάτησαν και πολλές φορές στην περιοχή. 

Ίνγκασον: Όπως και ο Κρέσπο ήταν και αυτός σε καλό βράδυ με τις γνωστές του αδυναμίες στην ανάπτυξη όπου δεν πήρε κανένα ρίσκο, αλλά ήταν επιβλητικός σε κάθε μονομαχία είτε στον αέρα είτε χαμηλά με τους αντιπάλους του. 

Λύρατζης: Δείχνει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι σοβαρός τακτικά, ξέρει τη θέση και μπορεί να αποτελεί έναν από τους παίκτες του κορμού της ομάδας. Δεν εκτέθηκε και αυτός αμυντικά, στην επίθεση είχε κάποια ανεβάσματα, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να φτιάξει παιχνίδι από την πλευρά καθώς έπρεπε και πάντα να έχει το μυαλό του και στον Μασούρα. 

Τσιγγάρας: Εξαιρετικός σε κάθε του φάση που έπρεπε να καλύψε και να κλείσει χώρους. Ήταν ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε από τον Ολυμπιακό. Είχε δύο καλές στιγμές επιθετικά και ένα δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει πολλές φορές κοντά στην περιοχή και δεν πήρε κάποιο ρίσκο να δημιουργήσει με κάθετο ποδόσφαιρο. Έπαιξε περισσότερο για να ελευθερώσει τον Κούρτιτς και αυτό το πέτυχε στο έπακρο. 

Κούρτιτς: Έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού ήταν καλός. Είχε τελικές στην εστία, είχε κάποιες πάσες κοντά στην περιοχή, έφτιαξε κάποιες καλές συνεργασίες με τους Άκπομ και Ζίβκοβιτς, αλλά φάνηκε να μην είχε τις λύσεις που έπρεπε για τον αγώνα. 

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Στο φετινό του ρόλο ήταν και πάλι εξαιρετικός. Δυνατός στις μονομαχίες, πιεστικός στον αντίπαλο και με την εύκολη κοντινή πάσα. Σήμερα όμως σε κάποια κρίσιμα σημεία στο επιθετικό τρίτο του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να περάσει την πάσα που έπρεπε ή να τελειώσει κάποια φάση. Έδωσε και πάλι λύσεις, αλλά δεν έχει την ποιότητα να βρίσκει πάντα τις λύσεις. 

Α. Ζίβκοβιτς: Σε πολλά σημεία του αγώνα έκανε τη διαφορά. Μπορεί σε κανονική διάρκεια της αναμέτρησης να μην φαίνεται, αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές ήταν ο μόνος που μπορούσε να δημιουργήσει. Πέραν του γκολ και άλλων δύο τελικών ήταν εκείνος που έφτιαξε άλλες δύο φάσεις για τους συμπαίκτες του. 

Μπίσεσβαρ: Ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι με πολλές συνεργασίες με τους Κούρτιτς και Βιεϊρίνια, αλλά και πολλές κινήσεις προς το άξονα με τις πάσες του και τις προσπάθειες του προς την εστία να μην έχουν αποτέλεσμα. Ήταν από τους βασικούς λόγους που ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Βγήκε αναγκαστικά λόγω ενοχλήσεων μετά από μία κούρσα κάλυψης στον Ανδρούτσο. 

Άκπομ: Και πάλι έκανε την βρώμικη δουλειά και πέτυχε πολλά χωρίς να απειλήσει ο ίδιος τον Βαλτσίκ. Πάλεψε κόντρα σε δυναμικούς αμυντικούς, Κατέβασε πολλές μπάλες, πάσαρε σωστά, είχε σωστές κινήσεις μέσα στην περιοχή, αλλά εν τέλει δεν είχε κάποια τελική που να κυνηγήσει το γκολ. Παρόλα αυτά ήταν και σήμερα από τους καλούς παίκτες του ΠΑΟΚ. 

Ζαμπά: Μπήκε στη θέση του Μπίσεσβαρ και έπρεπε να περάσουμε το 70ο λεπτό για να τον δούμε σε κάποια φάση της ομάδας. Πέραν της ταχύτητας του δεν μπόρεσε να δείξει κάποια άλλη χρήσιμη ενέργεια, είχε δύο τελικές, αλλά και στις δύο φάσεις τα τελειώματα του έδειξαν αυτό που λείπει από την ομάδα στους μεσοεπιθετικούς. 

Μιτρίτσα: Έπαιξε σε ρόλο μεσοεπιθετικού και είχε μερικές στιγμές ωριμότητας που δεν είχαμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια. Παρόλα αυτά δυσκολεύεται να επιβληθεί μέσα στο γήπεδο και το κυριότερο δεν έκανε τη διαφορά ούτε σε αυτή τη θέση. 

Σίντκλεϊ: Έπαιξε στη θέση του Βιεϊρίνια περισσότερο για να καλύψει καλύτερα την πλευρά όταν κουράστηκε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Και αυτός δεν πήρε κανένα ρίσκο και ήταν καλός τακτικά. 

Σβαμπα και Σάστρε δεν μπορούν να κριθούν για την απόδοσή του, καθώς αγωνίστηκαν λιγότερο από 10 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ