Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πέρασε κι από τη Ριζούπολη και συνεχίζει

Επιστροφή στις νίκες για τον “Δικέφαλο” – Ντεμπούτο για Σοάρες

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚ: Πέρασε κι από τη Ριζούπολη και συνεχίζει

Ταξίδεψε στην Αθήνα, έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο και τον πέτυχε! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, επιστρέφοντας στις νίκες κι άνοιξε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα από την ΑΕΚ, που ηττήθηκε από τον Άρη.

Ο “Δικέφαλος” έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος, αλλά κατάφερε να βρει τα γκολ που του χάρισαν ένα ακόμη, σημαντικό διπλό στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

Στο πρώτο μέρος, οι “ασπρόμαυροι” απείλησαν με τον Βιεϊρίνια και τον Κούρτιτς στο 3′ και στο 6′, ενώ στο 17′ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ “άγγιξε” το γκολ, χωρίς να το πετύχει. Το ίδιο έκανε κι ο Ακπόμ, αλλά ο Μουργκ ήρθε να δώσει τη λύση στο 31ο λεπτό, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Απόλλων προσπάθησε να “απαντήσει” με τους Λισγάρα, Γιαννιώτα και Γιακιμόφσκι, με τον Πασχαλάκη να φωνάζει “παρών” όποτε χρειάστηκε, ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος κι έχασε ξανά σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Κούρτιτς αρχικά και στη συνέχεια ο Τέιλορ, έφτασαν μία… ανάσα από το 2-0, με τον Απόλλωνα να απειλεί με τον Τσιλούλη, σε μία φάση όπου ο Έλληνας άσος πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα μόλος άουτ, ενώ στο 86′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Βέρχουλστ να βρίσκει τον Τέιλορ χαμηλά στο πόδι και τον Σιδηρόπουλο να δίνει την παράβαση.

Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνάει στο παιχνίδι και τον Φιλίπε Σοάρες, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα “ασπρόμαυρα”. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 41 πόντους κι άνοιξε την ψαλίδα από την τρίτη, ΑΕΚ που έχει 36, ενώ πλέον, η προσοχή στρέφεται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (6/2 19:30).

Βιεϊρίνια σε… νέο ρόλο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα απόψε, δεδομένου ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει κι αρκετές απουσίες, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινάει τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν και πάλι ο Τσιγγάρας με τον Κούρτιτς και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Μουργκ και Ακπόμ.

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ με σημαντικές ευκαιρίες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο και μόλις στο 3ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Ζίβκοβιτς, με τον Βέρχουλστ να φωνάζει “παρών”, ενώ τρία λεπτά μετά, οι “ασπρόμαυροι” κυκλοφόρησαν με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα, για να φτάσει αυτή στον Κούρτιτς, που έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο “Δικέφαλος” σημείωσε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 17′, με τον Σάστρε να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και να κάνει το γύρισμα στον Βιεϊρίνια, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βέρχουλστ, με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά του Ακπόμ να βρεθεί σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, καθώς τον πρόλαβε ο Λισγάρας.

Φώναξε “παρών” ο Μουργκ

Στο 21′ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει, με τον Γιακιμόφσκι να εκτελεί ένα κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του και τον Λισγάρα να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος και στο 30′ ο Κούρτιτς έχασε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία, με την κεφαλιά του να περνάει μόλις άουτ, μετά από ωραία σέντρα του Μουργκ.

Ο Αυστριακός -ωστόσο- ένα λεπτό μετά, ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, καθώς μετά από ολιγωρία στην άμυνα του Απόλλωνα, “ζύγισε” το σουτ μέσα από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στη γωνία του Βέρχουλστ.

Ο Απόλλων ανέβασε στροφές από εκείνο το σημείο και μετά κι είχε κι αυτός τις στιγμές του, με τον Γιαννιώτα να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη στο 36′ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει, ενώ στο 43′ ο Γιακιμόφσκι δοκίμασε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ίνγκασον κι ο Πασχαλάκης είχε και πάλι απάντηση, πραγματοποιώντας μία σπουδαία απόκρουση. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα.


Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι ενέργεια και διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά και να απειλήσει και στο 53′ ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία σέντρα, με τον Κούρτιτς να πετάγεται ξανά στην “καρδιά” της περιοχής και να παίρνει την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βέρχουλστ. Στο 58′ οι “ασπρόμαυροι”… έκρυψαν την μπάλα στα δεξιά, με τον Μουργκ να μην κάνει σωστά την προβολή αρχικά, ενώ στη συνέχεια, ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Βέρχουλστ.

Στο 68′ ήταν η σειρά του Τέιλορ, που μπήκε στη θέση του Βιεϊρίνια, να σουτάρει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Λουτσέσκου να βάζει στη συνέχεια στο παιχνίδι και τους Σβαμπ και Τσόλακ. Στο 79′ ο Ζίβκοβιτς βγήκε μόνος του στην κόντρα, πάτησε περιοχή κι έκανε και το σουτ, με τον Βέρχουλστ να του λέει ξανά “όχι”, ενώ λίγο αργότερα, ο Απόλλων, που δεν είχε πια να χάσει τίποτα, άγγιξε την ισοφάριση με τον Τσιλούλη.

Ο Μαρτίνες, που ήταν μία από τις αλλαγές του Φέστα, σέντραρε από τα αριστερά κι ο Έλληνας άσος έκανε την προβολή από την “καρδιά” της περιοχής, με την μπάλα να περνάει μόλις αουτ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι μέσα από συνεργασία Τσόλακ και Τέιλορ, με τον τελευταίο να πέφτει στο έδαφος, με τον Βέρχουλστ να τον βρίσκει χαμηλά και τον Σιδηρόπουλο να δίνει την παράβαση, αφού πήγε να δει κι ο ίδιος τη φάση.



Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-0 του ΠΑΟΚ, που ήταν και το τελικό σκορ στη Ριζούπολη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα (Φαν Λα Πάρα), Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (Μαρτίνες), Παμλίδης (Παπαγεωργίου), Γιαννιώτας (Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (Σοάρες), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (Σβαμπ), Βιεϊρίνια (Τέιλορ), Άκπομ (Τσόλακ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… δώρο του Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές!

Η κίνηση του Ρουμάνου προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2) και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν στην κορυφή και επί της ουσίας να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο «Δικέφαλος του βορρά» όσο και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη του τίτλου!

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μάλιστα, εκτός του διήμερου ρεπό που θα απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου και πάλι θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 12ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ