Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η θέση του ΣΦ ΠΑΟΚ Πολίχνης»

Αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών

Θωμάς Παπάς

«Η θέση του ΣΦ ΠΑΟΚ Πολίχνης»
Ανακοίνωση μέσω της οποίας σχολιάζει και παίρνει θέση για τα γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων, εξέδωσε ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Πολίχνης. Παράλληλα εξέφρασε και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του Άλκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Βρισκόμαστε σε καιρούς που τα λόγια μοιάζουν περιττά, σε καιρούς που η πόλη μας και κατ’επέκταση ολόκληρη η χώρα σκεπάζεται από ένα πέπλο λύπης, σε καιρούς που οι σκέψεις και οι συνεχείς προβληματισμοί για το πως θα φροντίσουμε να μην επαναληφθούν τα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια γίνονται όλο και πιο έντονοι. Οι καιροί αυτοί που μας κάνουν να συλλογιστούμε το καλύτερο αύριο μέσα από την αυτοκριτική μας ως οπαδοί , μας βρίσκουν δυστυχώς για ακόμη μία φορά παρατηρητές παρασκηνιακών γεγονότων που πολλοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν ως “ευκαιρία των ημερών”.
Είναι ολοφάνερο και για τους πλέον καλοπροαίρετους πως οι τηλεδικαστές των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης ως εντολοδόχοι του Καθεστώτος και εκπροσώποι αυτού του ίδιου σάπιου συστήματος, δεν έχουν ως σκοπό την εξάλειψη της εγκληματικότητας αλλά την καλλιέργεια μίσους μεταξύ των οπαδών που δυστυχώς και με την δική μας ανοχή καλλιεργούσαν τόσο χρόνια. Είναι ολοφάνερο επίσης και για τους πλέον καλοπροαίρετους πως οι αρχές εθελοτυφλούσαν με την συγκατάθεση των υφιστάμενων τους στις πολιτικές βαθμίδες σε πλείστα όσα περιστατικά βίας των τελευταίων χρόνων που τα κίνητρα τους ήταν οι αθλητικές ομάδες ή δραστηριότητες ( μαχαιρώματα σε εισόδους οικιών φιλάθλων , πυροβολισμούς μέρα μεσημέρι σε κεντρικές λεωφόρους των πόλεων, εκβιασμούς, ενέδρες σε ανυποψίαστους φιλάθλους κλπ,κλπ..).
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω είμαστε πολύ επιφυλακτικοί περί παύσης φαινομένων βίας με κίνητρα σε αθλητικές ομάδες ή δραστηριότητες καθώς επιπλέον πλείστες φορές μέσα στο Μεταπολιτευτικό καθεστώς συνέβησαν περιστατικά που κόστισαν πολλές ανθρώπινες ζωές και αυτό που μονάχα συνέβη ήταν μια μικρή παύση για “τα μάτια” της “κοινής γνώμης”. Εάν εμείς θέλουμε όμως με υπερηφάνεια να δηλώνουμε πως “οπαδός σημαίνει άνθρωπος” θα πρέπει πρώτα να εξοστρακίσουμε μία κουλτούρα που έχει βαθιά τις ρίζες της στο καθεστώς. Το καθεστώς μεταγγίζει συνεχώς δηλητήριο στις τάξεις των οπαδών ώστε να μην στραφούν στο ίδιο. Το καθεστώς που συθέμελα στρεβλό και σάπιο αποτελεί την αρχή του κακού στην ίδια την κοινωνία και κατ’επέκταση στον οπαδικό χώρο.
Η Αρχή του “αντιΠΑΟΚτσιδισμού” του “σήμερα” την οποία τρέφει το ίδιο το σύστημα , είναι η Αρχή του “αντιΟπαδισμού” στο “αύριο” που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα μέσα από τροπολογίες, νόμους, σφραγίσματα συνδέσμων και επιπλέον φακέλωμα των οπαδών , με το σύστημα να θεωρεί πως ίσως χάσει τον έλεγχο που πάντα ασκούσε στους οπαδούς (ανεξαρτήτως χρώματος και πεποιθήσεως), εν μέσω των διοικήσεων των Π.Α.Ε. και των ανθρώπων που αυτές εκτρέφουν (φανερών και μη). Οι κοντοί δικηγόροι και τα “μίντια” αποτελούν μόνο την αιχμή του δόρατος σε μία καταμέτωπο επίθεση σε πάσης “χρώματος” οπαδούς.
Η οπαδική ΙΔΕΑ της ανιδιοτελούς αγάπης που για εμάς εκπροσωπείται μέσα από το τεράστιο κίνημα που ονομάζεται Π.Α.Ο.Κ. θα μείνει για πάντα ΙΔΕΑ αύθαρτη και ανεξίτηλη που αυτοί όπου θα στραφούν απέναντι της ως ΑΝΤΙ θα είναι πάντα μια ΑΝΤΙΘΕΣΗ μπροστά στην ΘΕΣΗ της ΑΓΑΠΗΣ που τρέφουμε για αυτό που αγαπήσαμε από μικρά παιδιά .
Π.Α.Ο.Κ. και ΧΤΕΣ και ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ .
Π.Α.Ο.Κ. για μια ζωή!
*Εκφράζουμε την θλίψη και βαθύτατα τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του Άλκη αλλά και τον σεβασμό μας για την στάση και το επίπεδο που δείχνουν σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που φέρνουν εις πέρας.
**Αναλογιζόμενοι τις ευθύνες που έχουμε ως οπαδοί και σεβόμενοι όλους τους αγνούς οπαδούς , δεν επιχειρούμε να προσβάλουμε και να θίξουμε κανέναν που πιστεύει και εκφράζεται μέσα από την ΙΔΕΑ της δικής του ομάδας ως ΟΠΑΔΟΣ , δηλαδή ως άνθρωπος.
Ζητάμε μία ειλικρινή συγγνώμη για τα δικά μας λάθη, αν και η μια συγγνώμη δεν αρκεί, και αναμένουμε την επίθεση του καθεστώτος που πρέπει να μας βρει ενωμένους ως γροθιά με λόγο ατσάλινο και πράξεις αιχμηρές σαν πυρωμένη λόγχη, που δεν θα στραφεί σε κανέναν οπαδό, αλλά σε αυτούς που μετατρέψαν τις κοινωνίες σε δυστοπίες.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΧΘΡΟΣ ΟΠΑΔΟΣ
ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σβαμπ: «Μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό»

Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αυστριακός:

«Δεν έχει καμία σημασία το γκολ που πέτυχα, άλλωστε δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει η ομάδα. Κάναμε μία πολύ κακή εμφάνιση σε ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Τι φταίει για τις τελευταίες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ:

«Είναι προφανές ότι η ομάδα δεν έχει θέμα φυσικής κατάστασης γιατί παλεύουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος, κάτι όμως μας λείπει. Στα τελευταία μας κυνηγάμε συνέχεια το σκορ και όσο και να παλεύεις πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Ίσως να μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό, πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα».

Αν φέρνει η νέα απώλεια σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ:

«Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας και το ίδιο θα κάνουμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Σαφώς τέτοιες απώλειες μας κρατούν πολύ πίσω, υπάρχει πρόβλημα και είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στη μάχη. Θα τα δώσουμε όλα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ήρθε η γκέλα στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ! (vid)

Τα highlights από την αναμέτρηση στο «Αθανάσιος Διάκος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κακός και το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τη Λαμία, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Δείτε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία-ΠΑΟΚ: Ο Σβαμπ ισοφάρισε όμως ήταν αργά… (vid)

Ο Αυστριακός μέσος έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 90+10

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ