Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μαχητές και νικητές

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ Β, που ήταν πολύ ανώτερος των ερυθρόλευκων

Θωμάς Παπάς

ΠΑΟΚ Β: Μαχητές και νικητές

Ο ΠΑΟΚ Β υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό Β στην έναρξη του δεύτερου γύρου της Superleague 2 στο γήπεδο της Ευκαρπίας. Οι ασπρόμαυροι του Πάμλο Γκαρσία πήραν τη νίκη με 1-0 χάρις σε τέρμα του Πανίδη. Ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας φάσεις κι έλεγχο της αναμέτρησης. Κορυφαίοι οι Αχιλλέας Σαλαμούρας και Τάχατος. Παρά τις απουσίες του Χατζηστραβού, του Κουλούρη τον Ουεντραόγκο που ξεκίνησε από τον πάγκο και τον Κούτσια, που δεν επιλέχθηκε η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή, με ξεκάθαρο προσανατολισμό στο γήπεδο, συγκέντρωση και πλάνο.

Οι συνθέσεις …

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε με τους Ταλιχμανίδη, Αποστολόπουλο, Τάχατο, Κουλιεράκη, Παναγιώτου, Γιαξή, Σαλαμούρα, Φασίδη, Τσαούση, Τζίμα και Πανίδη με τον Ουεντραόγκο να μένει στον πάγκο στην επιστροφή του από το Copa Africa και τους τραυματίες Χατζηστραβό και Κουλούρη να μένουν εκτός.

Στον αντίποδα ο Αριέλ Ιμπαγάσα παρέταξε τους, Καραργύρη, Αποστολόπουλο, Μπαγκαλιάνη, Καλογερόπουλο, Καρμπόβνικ, Ντόη, Σουρλή, Ξενίδη, Μαρίνο, Τσέλιο και Πινακά.

Το πρώτο ημίχρονο …

Το παιχνίδι είχε ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να κερδίσουν τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Σιγά σιγά αναδείχθηκε νικητής ο ΠΑΟΚ, καθώς παρά την απουσία του Ουεντραόγκο ο Αχιλλέας Σαλαμούρας έκανε εκπληκτική εμφάνιση, κερδίζοντας μονομαχίες κι αλλάζοντας το παιχνίδι σωστά, επιδιώκοντας να βγάλει τους ασπρόμαυρους μπροστά.

Σε φάση που ξεκίνησε από τα δικά του πόδια, ο Τάχατος ξεκίνησε μια προσπάθεια από τα δεξιά κι αφού πέρασε τρεις παίκτες, γύρισε τη μπάλα αλλά πρώτα ο Φασίδης και στη συνέχεια ο Τσαούσης δεν μπόρεσαν να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα με τον Ταλιχμανίδη ν’ αποκρούει το σουτ του Τσέλιου. Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά οι παίκτες του Ιμπαγάσα έκαναν τα πάντα για να ρίξουν το ρυθμό. Το κατάφεραν με το ημίχρονο να λήγει με τον Ανατολάκη, γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού, να προσπαθεί να δημιουργήσει γενική σύρραξη.

Ξεκίνημα με πίεση και γκολ …

Στο δεύτερο μέρος υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Στο πλευρό του Σαλαμούρα, προστέθηκαν οι Τάχατος, Τσαούσης και Πανίδης με τον ΠΑΟΚ να εντείνει την πίεση. Στο 48′ ήρθε η προειδοποίηση με τον Τσαούση να παίρνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Τάχατου και το Καραργύρη να μπλοκάρει. Μόλις τρία λεπτά αργότερα η νέα δημιουργία του Τάχατου, που έκανε ό, τι ήθελε από τα δεξιά, είχε στόχο το κεφάλι του Πανίδη, που από πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Καραργύρη, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 58′ το σουτ του Τσαούση βρήκε στα σώματα και μόλις δύο λεπτά αργότερα ήρθε η επιβράβευση για τους παίκτες του Γκαρσία. Ο Καραργύρης δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα διώχνοντας στα πλάγια. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανέβηκαν και δεν παράτησαν τη φάση, ο Πανίδης κέρδισε, είδε εκτός εστίας τον Καραργύρη, έκανε τη σέντρα σουτ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε κακή εκτίμηση κι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο σκόρερ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, δεχόμενος και τα συγχαρητήρια από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Την επίτευξη του τέρματος ακολούθησε ο απόλυτος έλεγχος της αναμέτρησης από τον ΠΑΟΚ, που ίσα ίσα έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ παρά στο να ισοφαριστεί. O Γκαρσία έριξε στη μάχη τους Ουεντραόγκο και Γκορτεζιάνι με τον πρώτο να κερδίζει πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και τον δεύτερο ν’ αγγίζει το 2-0 στο 80′ όταν προσπάθησε να κρεμάσει τον Καραργύρη. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Δικεφάλου απέφυγαν τα λάθη, βγήκαν νικητές στις μονομαχίες και κράτησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος, παίρνοντας το ντέρμπι και παραμένοντας αήττητοι στο 2022.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι ασπρόμαυροι έφτασαν τους 22 βαθμούς σε 15 παιχνίδια, μόλις τρεις πίσω από τον Ολυμπιακό (25), που έχει όμως και δύο περισσότερα παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ