Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανική υπόθεση!

Ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που “καθάρισε” και τον Ατρόμητο

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ισπανική υπόθεση!

Ήθελε να πανηγυρίσει ένα ακόμη τρίποντο, συνεχίζοντας το non stop πρόγραμμα και τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο στην Τούμπα κι έστω και προσωρινά, είναι στο -6 από τον Ολυμπιακό, που θα αντιμετωπίσει αργότερα την ΑΕΚ.

“Χρυσός” σκόρερ για τον “Δικέφαλο” ήταν ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, με τον Ισπανό στόπερ να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική σέντρα του Σάστρε, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με την κεφαλιά του, πανηγυρίζοντας το πρώτο του φετινό γκολ.

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε καλά διαστήματα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει σωστές αποφάσεις όταν έφτανε στην περιοχή και γύρω από αυτήν, με τον Ατρόμητο από την άλλη να δείχνει πως μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος, εφόσον του δοθεί η ευκαιρία στην κόντρα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Αουγκούστο και τον Τσιγγάρα, ενώ στον αντίποδα, για τον Ατρόμητο κορυφαία ευκαιρία ήταν αυτή του Ροτάριου, με τον Πασχαλάκη να φωνάζει “παρών”.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα κι έριξε στο παιχνίδι τους Α. Ζίβκοβιτς, Σοάρες, Σβαμπ, Σίντκλεϊ και Ζαμπά, με την ομάδα του να βελτιώνει την εικόνα της και τον Κρέσπο να πετυχαίνει ουσιαστικά και το μοναδικό γκολ αγώνα.

Ο Κρέσπο πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, μετά την εξαιρετική σέντρα του Σάστρε και πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μπίσεσβαρ, που δε μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Ακπόμ. Περισσότερα λεπτά συμμετοχής και για τον Φιλίπε Σοάρες σήμερα, με τον Πορτογάλο να μπαίνει σταδιακά στο ροτέισον, σε μία χρονική περιόδο με πολλά σημαντικά παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ, παρά τις απουσίες που είχε και την κούραση, πανηγύρισε μία ακόμη σπουδαία νίκη και πλέον, έχει μπροστά του το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μίντιλαντ, διευρύνοντας το νικηφόρο του σερί.

Φουλ των αλλαγών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε -όπως αναμενόταν- σε σημαντικές αλλαγές, με τον Πασχαλάκη να ξεκινάει στη σέντρα και στην άμυνα οι Σάστρε, Κρέσπο, Μιχάι και Βιεϊρίνια.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσιγγάρας και Αουγκούστο και μεσοεπιθετικά οι Μιτρίτσα, Μουργκ, Μπίσεσβαρ και Ακπόμ.

“Καμπανάκι” από τον Ατρόμητο

Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο, στο 10ο λεπτό, ο Ατρόμητος έδειξε ότι δεν υπήρχε το περιθώριο να εφησυχάσει κανείς, με τον Χαρίση να τρέχει εντυπωσιακά όλο το γήπεδο και τον Ροτάριου να καθυστερεί και να χάνει την μπάλα, όντας σε καλή θέση. Μετά το καλό ξεκίνημα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, μέχρι το 24′, όταν οι φιλοξενούμενοι “άγγιξαν” το γκολ.

Ο Ροτάριου πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία σέντρα του Τζοβάρα, με τον Πασχαλάκη να του λέει “όχι” κι οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι του Κρέσπο στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάτι. Ο ρυθμός ανέβηκε ξανά και λίγο μετά, ήταν η σειρά των παικτών του Λουτσέσκου να φωνάξουν για πέναλτι, με τον Μουργκ να πέφτει στο έδαφος εντός περιοχής, αλλά και πάλι διαιτητής και VAR δεν είδαν παράβαση.

Κινητικός ΠΑΟΚ, αλλά…

Στο 30′ ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 36ο λεπτό, ο Γιαννιώτης “φλέρταρε” με ένα τραγικό λάθος, με τον Ακπόμ να τον πιέζει και τον Έλληνα γκολκίπερ να μπερδεύεται, ενώ στο 41ο λεπτό, ήταν η σειρά του Τσιγγάρα να απειλήσει, ωστόσο ήταν άστοχος.

Κρέσπο, ο λυτρωτής!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Γιαννιώτη να κάνει σπουδαία επέμβαση στο 53′, όταν ο Μπίσεσβαρ βγήκε απέναντί του και του είπε “όχι”, σε φάση πάντως που υπήρχε οφσάιντ. Στο 57′ -ωστόσο- ο ΠΑΟΚ βρήκε αυτό που έψαχνε! Ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά από την ωραία σέντρα του Σάστρε από τα δεξιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του “Δικεφάλου”.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την μπάλα περισσότερο στα πόδια του κι ουσιαστικά είχε τον έλεγχο, με τον Ατρόμητο να μην καταφέρνει να προβληματίσει ουσιαστικά τον Πασχαλάκη. Αντίθετα, ο Γιάννιώτης πραγματοποίησε μία σπουδαία απόκρουση, όταν ο Μιτρίτσα, που ήταν πολύ θετικός σήμερα, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ κι ανάγκασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να κάνει μία ωραία απόκρουση.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ, σε μία φάση όπου ο Γιαννιώτης έκανε έξοδο για να απομακρύνει τη μπάλα, αλλά βρέθηκε στο έδαφος, με τον Μπίσεσβαρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δε μέτρησε, καθώς VAR και Γκάμαρης είδαν επιθετικό φάουλ του Ακπόμ.

Οι “ασπρόμαυροι” έψαξαν το γκολ, κυκλοφορώντας την μπάλα, ωστόσο, σωτό δεν ήρθε, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (67′ Σοάρες), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (81′ Σβαμπ), Μουργκ (59′ A.Zίβκοβιτς), Μιτρίτσα (81′ Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67′ Βασιλαντωνόπουλος), Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας, Χαρίσης, Σάλομον (67′ Έλιγκμαρκ), Ντένιτς (71′ Ναμπί), Σπιριντόνοβιτς (81′ Τομάς), Ροτάριου, Κλωναρίδης (67′ Άλιμπεκ).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ