Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Κερδίζει και τον κορονοϊό, αλλά μένει πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Σε καιρό έξαρσης του κορονοϊού, σε περίοδο πολλών-συνεχόμενων αγώνων,  ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το σερί του στο πρωτάθλημα της SuperLeague και όχι μόνο. Έφθασε το 9/10 στο πρωτάθλημα και το 12/14 στο σύνολο κατά τους τελευταίους μήνες. Όσον αφορά τη νοοτροπία αυτής της ομάδας, έχουμε πιστέψει πλέον ότι βρήκαν αυτό που είχαν και πριν δύο χρόνια με τον ίδιο προπονητή, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σε ένα κρίσιμο… ενδιάμεσο ματς, λίγο μετά τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ και λίγο πριν τα ματς με Μίντιλαντ και Άρη, το σύνολο του Λουτσέσκου έκανε τη δουλειά… Μετά το 20-25΄ του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ ήλεγξε την κατάσταση και έφθασε δίκαια στη νίκη με 1-0 σε αγώνα 12-4 τελικών, 70-30 κατοχής και 10-0 κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ με πολλές αλλαγές ακόμη και των παικτών που αποτελούν τον κορμο του (έξω Ίνγκασον, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς) κατάφερε να κάνει καλή προσπάθεια, να δημιουργήσει φάσεις και να μην απειληθεί για πολλά λεπτά μέσα στο γήπεδο.

Κάπως έτσι η ομάδα κερδίζει και τον κορονοϊό που την έπληξε και πάλι και θα την ταλαιπωρήσει αφού θα λείψουν παίκτες και από το ταξίδι στη Δανία. Μπορεί να γίνει η έκπληξη στα τεστ της Τετάρτης πριν την αναχώρηση; Για να δούμε…

* Δύο πέναλτι σήμερα υπέρ του ΠΑΟΚ “πνίγηκαν”. Το πώς και το γιατί το έχουμε αναλύσει από τις περασμένες εβδομάδες. Τα μηνύματα έχουν περάσει. Το χέρι πάνω από το κεφάλι του Τσιγγάρα και η κλωτσιά στον Μουργκ, δεν γίνεται να μην δόθηκαν. Ο Περάκης όμως στο VAR το έχει ξανακάνει κατά του ΠΑΟΚ, δεν τιμωρτθηκε, γι αυτό και το συνεχίζει.

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Στην ατομική απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ πρέπει να σταθούμε στον Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος αποδεικνύει πλέον ότι έχει… συνετιστεί και παίζει για την ομάδα. Σήμερα είχε 4 τελικές, 16 σωστές μεγάλες πάσες, 5 κερδισμένα φάουλ. Γίνεται πλέον ένας σοβαρός παράγοντας για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ακριβώς εκεί που η ομάδα πονάει. Για να δούμε και τη διάρκειά του…

Ο Σάστρε ήταν και πάλι πολύ καλός. Έχει ρόλο στην ανάπτυξη μια και είναι αποφασιστικός με την μπάλα στα πόδια, έδωσε την ασίστ, είχε 3/8 γεμίσματα και σε γενικές γραμμές εμπνέει εμπιστοσύνη σε φάση άμυνας και επίθεσης.

Πολύ καλός ήταν και ο Τσιγγάρας. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες, προώθησε καλά το παιχνίδι, είχε και 8 κλεψίματα. Το πρόβλημά του παραμένει η απόφαση κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Θετικός ο Ντόουγκλας με 11 κλεψίματα και σίγουρες επιλογές, αλλά και ο Μπίσεσβαρ που… κρατάει. Ο Κρέσπο ήταν πολυτιμότατος με όλα όσα έκανε. Δυνατός ο Άκπομ μόνο εκτός αντίπαλης περιοχής. Αγχωμένος ο Σοάρες που επαναλαμβάνουμε (βάσει του ρεπορτάζ) ότι έχει πολλή δουλειά ακόμη στο κομμάτι της τακτικής για να παίξει στο κέντρο του ΠΑΟΚ ενώνοντας τις γραμμές της ομάδας.

ΠΑΟΚ Β ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…

* Ο ΠΑΟΚ Β αν  και δεν είχε πολύ σημαντικούς παίκτες, κέρδισε τον Ολυμπιακό Β τον οποίο όπως εξ αρχής αναμένονταν είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει.  Τρομερό πάθος από τους παίκτες του Γκαρσία που φυσικά έχει τον τρόπο του να τους ετοιμάζει για τέτοια ματς.

* Στο βραδινό ντέρμπι το… πώς αυτός ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ, είναι θέμα… ανάλυσης, αν και σε αυτή τη φάση η Ένωση μπορεί να παίζει προπονητικό διπλό και τελικά να… ηττηθεί.

Οι ερυθρόλευκοι υποψήφιοι πρωταθλητές δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε υποψία ευκαιρίας. Η ΑΕΚ βγήκε πάνω από 10 φορές με καλή προοπτική στην κόντρα… Και όμως από ένα ανύπαρκτο κόρνερ αφού κεφαλιά κάνει ο Ονιεκούρου, το ματς έληξε 1-0!

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ επειδή:

-Στις δικές του γκέλες έφερε… 0-0 και δεν έχασε όπως ο Δικέφαλος όταν ήταν σε κακή φάση

-Κέρδισε το ματς στο Καραϊσκάκης ενώ στην Τούμπα έγιναν 3 στραβές σε μια φάση για να  έρθει 1-1

-Σήμερα πήρε ένα ματς από το πουθενά…

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως… Αυτός ο Ολυμπιακός με τόσο ακριβό ρόστερ σε σχέση με αυτόν τον ΠΑΟΚ, έχει διαφορά, λόγω κάποιων στιγμών…

Είτε έτσι, είτε με πιθανή ισοπαλία σε αυτό το βραδινό ματς, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει και δεν θα ξαναμιλήσει για… πρωτάθλημα. Το επόμενο ματς υπάρχει μόνο και αυτό πρέπει να το εμπεδώσουν όλοι.

* Αύριο στις 16:00 ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ  Ζοσέ Μπότο ανοίγει τα χαρτιά του και λογικά θα δώσει το στίγμα της προσπάθειας που ξεκίνησε στην ομάδα επί των ημερών του. Για να… ακούσουμε όσα θέλει να πει.

ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ CITY OF PRIMO 106,1

Από αύριο βέβαια το γεγονός της ημέρας είναι η έναρξη προγράμματος για το νέο ραδιόφωνο. Το City Of Primo ξεκινάει στα ερτζιανά και στους 106,1 , φυσικά και στα διαδίκτυο όπως το ξέρετε μέσα από το σάιτ και την εφαρμογή του primo. Εκεί θα είμαστε, με τη γνωστή παρέα που τόσα χρόνια προτιμάτε, για ένα διαφορετικό ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη. Από το πρωί φυσικά και για όλη τη ημέρα.

Μαζί φυσικά και ο Σταύρος Κόλκας που επιστρέφει δριμύτερος με μία εντελώς ξεχωριστή-ποδοσφαιρική εκπομπή από τις 14:00 έως τις 16:00. Εμείς μαζί λίγο νωρίτερα από τις 12:00 έως τις 14:00, μετά τον Νίκο Τζαντζαρά που θα είναι μαζί σας 10:00 με 12:00, ενώ ο Χρήστος Ραγκάτσης με… τη γούνα του θα ξεκινάει από τις 08:00!

Καλό ξεκίνημα, καλή δύναμη σε όλους μας…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ