Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πρωταθλητισμός σε συνδυασμό με ανάδειξη νέων παικτών»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης στο City Of Primo για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟΚ Β’

PAOK24

«Πρωταθλητισμός σε συνδυασμό με ανάδειξη νέων παικτών»

Ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του City of Primo, μιλώντας για την πορεία της πρώτης ομάδας, τον ΠΑΟΚ Β και φυσικά, τη συμμετοχή παικτών των τμημάτων υποδομής στη μεγάλη ομάδα.

Αναλυτικά…

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό και τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα: «Το τελευταίο δίμηνο αρχίζει να θυμίζει την ομάδα του προπονητή του, αυτά που μας έδειξε και στη πρώτη θητεία του. Έχει βρει πατήματα και ισορροπία η ομάδα. Δίνει μια σιγουριά πως όπου κι αν παίζει, είναι ανταγωνιστική, δυνατή μέσα στο γήπεδο και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα ακόμα κι αν δεν παίζει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο».

Για τις αλλαγές και τις απουσίες (Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Κούρτιτς) που είχε χθες και αν φάνηκαν: «Δε θα έλεγα ότι θα άλλαζε κάτι αν έπαιζαν αυτοί οι παίκτες. Κάθε ποδοσφαιριστής, περνάει μία περίοδο που είναι φορμαρισμένος ή κάποια περίοδο που δεν είναι σε φόρμα, η βάση όμως είναι να έχει η ομάδα τις σταθερές, το τακτικό πλάνο και γνωρίζοντας τον προπονητή, έχουμε φτάσει στο σημείο που όποιος κι αν παίζει, η ομάδα θα έχει την εικόνα που πρέπει σε κάθε παιχνίδι».

Για το πως επιτυγχάνεται αυτό: «Το πιο βασικό είναι η καθημερινή δουλειά στην προπόνηση, όσον αφορά τα τεχνικά κομμάτια. Ο προπονητής, που τον είχαμε παλιότερα, χρειάζεται χρόνο, γιατί βρήκε καινούργιους παίκτες. Το είπε και ο ίδιος. Όσον αφορά τη νοοτροπία του νικητή, είναι δουλειά και καθημερινά στο γήπεδο και εκτός γηπέδου. Είναι οι ικανότητες του προπονητή και του σταφ που είναι γύρω από τους παίκτες κάθε μέρα».

Για το κακό διάστημα της ομάδας και τι άλλαξε από τότε: «Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεχόταν πολύ εύκολα γκολ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν δέχεσαι πρώτος γκολ, δυσκολεύουν όλα τα παιχνίδια. Δε μπορείς να διεκδικήσεις τίτλους αν δέχεσαι γκολ τόσο εύκολα. Άλλαξε η αμυντική οργάνωση της ομάδας. Ο παίκτες είναι πιο συγκεντρωμένοι, πιο καλά τοποθετημένοι στο γήπεδο. Το ρόστερ έχει ποιότητα στην επίθεση, έχει τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτό έχει περάσει σιγά-σιγά στην ομάδα και έρχονται οι νίκες».

Για τη δημιουργία και αν ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα στον τομέα αυτό: «Έτσι είναι. Θα θέλαμε όλοι να έχουμε ακόμα πιο ποιοτικούς παίκτες. Όλες οι ομάδες θέλουν ενίσχυση κι εκεί, ίσως να μπορούσαμε να έχουμε κάποιους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Βλέπεις όμως αι τους ανταγωνιστές. Δε βλέπω πιο πολλή ποιότητα στις άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται όλη τη χρονιά, παίρνει τις νίκες με αγωνία, χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο και αναρωτιόμαστε πως θα ήταν αν ήμασταν όπως είμαστε τώρα, από την αρχή της χρονιάς και μάλλον θα ήταν καλύτερα».

Για την αυτοκριτική του Λουτσέσκου και αν είχε δίκιο: «Οι ομάδες κάνουν κύκλους, είναι ζωντανός οργανισμός. Ίσως όταν ήρθε να υπερεκτίμησε τις δυνατότητές τους αλλά και της ομάδας. Χρειάστηκε χρόνο, είδε κάποια λάθη, έκανε την αυτοκριτική του και σιγά-σιγά με την καθημερινή δουλειά, έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα».

Για το αν η ομάδα έχασε τη συγκέντρωση της με Ελλάδα-Ευρώπη στην κακή της περίοδο και τώρα ξαναμπαίνει σε αυτήν τη διαδικασία: «Προσωπικά, δε νομίζω ότι θα πάθει τα ίδια. Θεωρώ ότι έχει βρει τις σταθερές. Θα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και με ροτέισον. Δε νομίζω να περάσει τις δυσκολίες που πέρασε στην αρχή τη χρονιάς με τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας: «Να το πάμε βήμα-βήμα. Πιστεύω ότι η Μίντιλαντ είναι καλή και νεανική ομάδα, αλλά είναι στα μέτρα μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε. Στο Κύπελλο έχουμε τον Ολυμπιακό που θεωρώ ότι θα είναι 50-50. Το πρωτάθλημα, είναι δύσκολο γιατί αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τους λόγους που υπάρχει αυτή η διαφορά: «Είναι κάποια παιχνίδια που κέρδισε ο Ολυμπιακός, χωρίς να είναι καλός, που τον φοβήθηκαν οι ομάδες παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε, όπως το χθεσινό με την ΑΕΚ. Όσο έπαιζαν, πίστευες ότι αν κάποιος σκοράρει θα είναι η ΑΕΚ, αλλά από μία στατική φάση, με τύχη, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη. Και με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και στην Τούμπα, χωρίς να κάνει φάση ουσιαστικά, πήρε ισοπαλίες».

Για το αν έχουμε καλό πρωτάθλημα και έχει αλλάξει η κατάσταση: «Έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν αυτά που υπήρχαν πριν. Λάθη υπάρχουν. Κάποιες ομάδες φωνάζουν λίγο παραπάνω, αλλά υπάρχει σεβασμός, οι διαιτητές είναι σε καλύτερη κατάσταση, σφυρίζουν αυτά που βλέπουν, υπάρχουν οι ξένοι διαιτητές και το VAR. Δεν υπάρχει η κατάσταση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».

Για τον ΠΑΟΚ Β: «Είναι ένα εγχείρημα που ξεκινάει φέτος. Κάθε αρχή και δύσκολη. Κι εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι σε απόλυτο βαθμό, γιατί δε γνωρίζαμε αν θα μπουν οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ. Ξεκινήσαμε με ένα μικρό αριθμό παικτών, ενισχύθηκε με κάποιους νεότερους. Στα πρώτα παιχνίδια βρήκαν αρκετές δυσκολίες, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι, γίνονται καλύτεροι σε ένα σκληρό πρωτάθλημα. Και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα».

Για το αν έχει το χαρακτήρα του προπονητή Γκαρσία: «Δεν το συζητάμε αυτό… Το μεγαλύτερο προσόν του είναι να μεταδίδει αυτό το πάθος και τη μαχητικότητα που είχε και ο ίδιος. Το έκανε όλα αυτά τα χρόνια και στην Κ19 και στην πρώτη ομάδα και το κάνει και τώρα στον ΠΑΟΚ Β».

Για το πλάνο αξιοποίησης των νέων παικτών και πως μπαίνουν στην πρώτη ομάδα: «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τεχνογνωσία, το σωστό σκάουτινγκ και το οργανόγραμμα που πάντα θα βρίσκουμε και θα αναδεικνύουμε τα ταλέντα. Με την αρωγή και τα χρήματα του κ. Σαββίδη, είμαι σίγουρος ότι πάντα θα το κάνουμε αυτό. Αυτό αναδεικνύεται από τη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα. Ας μη βάλουμε το Τζόλη, που ήδη έχει φύγει, έχουμε άλλα 4-5 ονόματα που παίζουν στην πρώτη ομάδα και έρχονται και άλλοι από πίσω. Αν υπάρχει θέληση, μαζί με καλό κορμό, πάντα θα βρίσκουμε παίκτες που θα σταθούν στην πρώτη ομάδα. Δε μπορούμε να βάζουμε 4-5 κάθε χρόνο, δε μπορεί να το κάνει κανείς στον κόσμο. Ωστόσο έχουμε τα ταλέντα, για να βάζουμε σταδιακά παίκτες στην πρώτη ομάδα».

Για το αν γίνεται πρωταθλητισμός με νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Πιστεύω πως ναι, γίνεται. Πρωταθλητισμό κάνει και αυτή η ομάδα, με έναν κορμό έμπειρων παικτών και 4-5 νεαρών ποδοσφαιριστών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ