Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β – Ηρακλής: Όλα μηδέν …

Έλειψαν οι φάσεις σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο!

Θωμάς Παπάς

ΠΑΟΚ Β – Ηρακλής: Όλα μηδέν …

Ο ΠΑΟΚ Β υποδέχθηκε τον Ηρακλή στο γήπεδο της Ευκαρπίας, σ’ ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Betsson Super League 2. Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 με τη μεγάλη φάση ν’ απουσιάζει και τα δυνατά μαρκαρίσματα να επικρατούν. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος με την αλλαγή σχηματισμού, παρέμεινε αήττητος για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις…

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε τους Ταλιχμανίδη, Αποστολόπουλο, Μανωλιούδη, Κουλιεράκη, Παναγιώτου, Ουεντραόγκο, Σαλαμούρα, Φασίδη, Τάχατο, Τζίμα και Πανίδη, σε μία διάταξη με τρεις αμυντικούς. Στην άλλη πλευρά για τον Ηρακλή, ξεκίνησαν οι Παλαβράκης, Πανάγου, Πήλιος, Παπαστεριανός, Κωστούλας, Πατράλης, Ναπολιτάνο, Τόσκα, Μπαστακός, Ματίας και Κάκκο, με τον τελευταίο και τον Πατράλη να έχουν παρελθόν από τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Το παιχνίδι…

Στην αρχή του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα. Χωρίς να έχουν τη μεγάλη φάση, εκμεταλλεύτηκαν κάποια ατομικά λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ κι απείλησαν με σουτ των Ναπολιτάνο και Τόμας . Ο Κουλιεράκης απάντησε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάχατου με τον Παλαβράκη να μπλοκάρει. Ο Σαλαμούρας δυσκολευόταν αρκετά στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Ουεντραόγκο είχε επωμιστεί πιο ανασταλτικό ρόλο στο παιχνίδι. Το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία να μην μπορεί ν’ αναπτυχθεί τόσο από τα πλάγια όσο κι από τον άξονα. Ο Ταλιχμανίδης ήταν σταθερός σε όσες φάσεις χρειάστηκε, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν αρκετά δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρκείς διακοπές. Η μεγάλη φάση δεν ήρθε από καμία ομάδα με τον ΠΑΟΚ να μην εκμεταλλεύεται τα αρκετά κόρνερ, που κέρδισε.

Με τη λήξη του ημιχρόνου, προκλήθηκε ένταση με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Στράτο Ευγενίου, να στρέφεται κατά φίλων του ΠΑΟΚ, δημοσιογράφων κι όποιων άλλων υπήρχαν στο γήπεδο, αποκαλώντας επανειλημμένα τους φίλους του Δικεφάλου, “δολοφόνους” και “φονιάδες”.

Αλλαγή διάταξης…

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πάμπλο Γκαρσία άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας με τον Παναγιώτου να περνά εκτός, αφήνοντας τη θέση στον Γιαξή, που προστέθηκε στη μεσαία γραμμή, ενώ τη θέση του Πανίδη, σκόρερ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Β’, πέρασε ο Γιώργος Κούτσιας.

Πήρε τον έλεγχο, δεν βρήκε τις φάσεις…

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ένα λάθος στην άμυνα έφερε έμμεσο για τον Ηρακλή με τον Τομάς να εκτελεί και την άμυνα ν’ απομακρύνει. Οι παίκτες του Γκαρσία άρχισαν να δημιουργούν υπεραριθμία στο κέντρο με αποτέλεσμα να βγαίνουν πρώτοι σε όλες τις μονομαχίες. Ωστόσο παίζοντας από τα πλάγια κυρίως με τους Κούτσια, που τραβήχτηκε αρκετές φορές στα αριστερά και τον Τάχατο, είχαν θέμα στο γύρισμα της μπάλας με τις μπαλιές του να γίνονται εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Ηρακλή.

Το παιχνίδι περνούσε με τη μεγάλη φάση να μην έρχεται με αποτέλεσμα όσο προχωρούσε η αναμέτρηση οι δύο ομάδες να κλείνονται προς τα πίσω. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν μόνο με στημένες φάσεις με τον Ταλιχμανίδη να “καθαρίζει”, ενώ μπροστά δεν άλλαξαν τα δεδομένα με την τελική πάσα να εξακολουθεί ν’ αποτελεί πρόβλημα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεσή τους με την άμυνα του ΠΑΟΚ Β ν’ ανταποκρίνεται σωστά και να μην επιτρέπει κάποια φάση. Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΟΚ έπεσε στην 8η θέση του πρώτου ομίλου της Super League 2 με 26 βαθμούς σε 17 ματς, έχοντας όμως δύο λιγότερα από τις περισσότερες ομάδες. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Πάμπλο Γκαρσία κι οι παίκτες του, βελτίωσαν το αήττητο σερί τους στα 9 παιχνίδια. Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Γκαρσία την Τετάρτη (23/02) στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ