Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Τα 180 λεπτά χωρίς γκολ, που δεν έκριναν –ακόμη- τα πάντα

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε βράδυ Πέμπτης στο Conference Legue και έχασε 1-0 από τη Μίντιλαντ. Έχει όμως και… δεύτερο ματς. Λίγα 24ώρα μετά, ο ΠΑΟΚ έπαιξε μέσα στο γήπεδο του Άρη και έμεινε στο 0-0 για τη SuperLeague.

Άρα… Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε σε δύο συνεχόμενα ματς και αυτό είναι αρνητικό. Ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε σε δύο συνεχόμενα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα.

Αλλά…

Παρά τις αποτυχίες των δύο βραδιών σε Χέρνιγκ και Χαριλάου, ο ΠΑΟΚ είναι όρθιος και δεν έχει χάσει τόσα πολλά. Ούτε στην Ευρώπη, ούτε στο πρωτάθλημα, εκεί όπου έτσι και αλλιώς για την πρώτη θέση, όλα εξαρτιόταν και συνεχίζουν να εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Ο οποίος αν (πέρα από όλα τα άλλα) παίζει εβδομάδα-παρά εβδομάδα με τον Μανούχο διαιτητή που και σήμερα δεν είδε πέναλτι του Σισέ στο Νίνη, τότε δεν πρόκειται να έχει καμία απώλεια.

Όπως και την Πέμπτη στη Δανία, έτσι και απόψε το σύνολο του Λουτσέσκου είχε να αντιμετωπίσει μία αθλητική ομάδα,  που ποντάρει πολλά στο κλέψιμο και στην μετάβαση. Και σήμερα όλες μα όλες οι φάσεις του Άρη, είναι μέσα από μετάβαση. Όλοι γνωρίζουν ότι τέτοιες αθλητικές ομάδες, με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ, κάτι βέβαια που πρέπει να πάψει να υφίσταται από το καλοκαίρι και μετά.

Η αναμέτρηση ήταν κλειστή, οι φάσεις λίγες, έστω και αν ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε ορθολογικά με την ανάπτυξή του και ο Άρης μόνο μέσα από κλεψίματα και μεταβάσεις. Ο Πασχαλάκης και ο Μιχαηλίδης κράτησαν πίσω μηδέν, ο δεξιός μπακ Σάστρε ήταν μάλλον ο καλύτερος της ομάδας σε όλες τις άλλες καταστάσεις και από εκεί και πέρα όσο και αν η ομάδα έβγαλε κάποιες συνεργασίες και έφερε την μπάλα με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, εκεί, όλοι επιθετικοί-μεσοεπιθετικοί έδειξαν και πάλι… λίγοι στο κομμάτι της ποιότητας. Ο Μπίσεσβαρ ήταν το κλειδί. Αυτός που κατάφερε να πάρει την μπάλα με καλές προϋποθέσεις πολλές φορές κοντά στο αντίπαλο τέρμα. Δεν τα κατάφερε! Δεν είχε καλές ενέργειες, αλλά… προφανώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει και κανέναν καλύτερο από αυτόν σε εκείνη την πολύπαθη γραμμή.

Το 0-0 έμεινε λογικά σε αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ (στο δικό μου μυαλό) έπαιζε και για τα πλέι οφ, για να διαμορφώσει καλύτερες και πιο δίκαιες συνθήκες στην αρχική εξάδα.

Ό τι έγινε… έγινε. Όχι και πολλά δηλαδή. Ο ΠΑΟΚ πέρασε αυτές τις δύο βραδιές με πολύ μέτρια απόδοση, χωρίς όμως να βγει εκτός μάχης. Το πρωτάθλημα μένει στην άκρη φέτος και… τώρα ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ στην Ευρώπη. Το ματς της Πέμπτης είναι από τα μεγαλύτερα της χρονιάς. Πραγματικά πιστεύω ότι οι έμπειροι του ΠΑΟΚ, αυτοί που… τους τελικούς δεν τους παίζουν αλλά τους κερδίζουν, θα κάνουν τη δουλειά τους σε αυτή την αναμέτρηση, απέναντι στους αθλητικούς, αλλά άπειρους Δανούς που σήμερα έχασαν εντός έδρας από την τέταρτη Άαλμποργκ.

– Στο τέλος του αγώνα οι ομάδες έπαιζαν λες και… ο Άρης είχε Ευρώπη  και ο ΠΑΟΚ ήταν ο ξεκούραστος που ήθελε περισσότερο τη νίκη. Σε κάθε περίπτωση να κρατήσουμε τις έξι αλλαγές του Λουτσέσκου σε σχέση με την Πέμπτη, το ότι τρεις από τους βασικούς της Δανίας ήταν εκτός από τη σημερινή αποστολή  και το ότι ενόψει συνέχειας έχει ενεργούς πάρα πολλούς παίκτες.

* Ο κ. Ευγενίου από τον Ηρακλή (για όποιον δεν ξέρει είναι ο μεγαλομέτοχος των κυανολεύκων και ιδιοκτήτης των κυλινδρόμυλων Χαλκιδικής) καταγράφηκε από το βίντεο και από πολλούς παρευρισκόμενους να αποκαλεί τους ΠΑΟΚτσήδες… «δολοφόνους». Σε δηλώσεις του  δεν ανακάλεσε τίποτα, ενώ δεν ρωτήθηκε και τι εννοούσε με το δολοφόνους, που καταγράφηκε στο βίντεο.

Αν αυτός ο άνθρωπος μείνει ατιμώρητος από τη δικαιοσύνη, να μην αναρωτιέται κανείς από εδώ και πέρα γι’ αυτό που θα μείνει από όλους όσους ακόμη και τώρα με μένος στοχοποιούν τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Εκτός και αν η δικαιοσύνη πρέπει να επιλαμβάνεται μόνο για μερικούς και όχι για όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι παίζουμε στην Τούμπα!

Το PAOK24 News ήταν για ακόμη ένα βράδυ κοντά σας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Χορταστική» η ζωντανή εκπομπή του PAOK24 News by GAS24 το βράδυ της Τετάρτης.

Στ. Κόλκας, Δ. Τσορμπατζόγλου, Σ. Αναστασιάδης με ρεπορτάζ, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα θέματα της «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας και κυρίως το μεγάλο παιχνίδι που έχει μπροστά του ο «Δικέφαλος του Βορρά» κόντρα στη Μπριζ.

Δείτε την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=S07_yWYkL9Y

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο Sold Out στην Τούμπα!

Η τελευταία φορά που στην Τούμπα δεν έπεφτε… καρφίτσα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Καπνός» μέσα σε ελάχιστα λεπτά έγιναν τα εισιτήρια της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, με τον κόσμο του Δικεφάλου να ανυπομονεί για το παιχνίδι με τους Βέλγους, το οποίο χαρακτηρίζεται -και όχι άδικα- από πολλούς, ως ένα από τα σημαντικότερα της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας.

Τα «μαγικά» χαρτάκια της αυριανής αναμέτρησης έγιναν ανάρπαστα καθώς λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία τους στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ το πρωί της Τρίτης (16/4), δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε για δείγμα! Το αυριανό θα είναι το πρώτο Sold Out κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης δεν θα πέφτει... καρφίτσα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στο οποίο τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα από τον κόσμο της ομάδας ήταν στις 14 Απριλίου 2022 και στη ρεβάνς κόντρα στη Μαρσέιγ και πάλι για τη φάση των «8» του Europa Conference League. Aπό τότε μέχρι και το παιχνίδι με τους Βέλγους υπήρχαν πολλά παιχνίδια που η Τούμπα ήταν γεμάτη, όμως για πρώτη φορά εξαντλήθηκε και το τελευταίο εισιτήριο που υπήρχε διαθέσιμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα των Συνδέσμων για το παιχνίδι με τη Μπριζ

Η ανακοίνωση των οργανωμένων για τον αυριανό αγώνα με τους Βέλγους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι Σύνδεσμοι Φίλων Οργανωμένων Οπαδών του ΠΑΟΚ εν όψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στην Μπριζ για τον δεύτερο προημιτελικό του UECL.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΣ δίνει άλλη μια ευρωπαϊκή μάχη .Γινόμαστε ο 12ος παίκτης και με όπλο την φωνή μας και μόνο σπρώχνουμε την ΟΜΑΔΑ σε άλλη μια ιστορική πρόκριση!Τα μάτια στους οργανωτές και στα παιδιά που ομορφαίνουν την κερκίδα, τα κινητά στην τσέπη και 90 λεπτά ή όσο χρειαστεί ηχητικής βίας.

ΦΟΡΤΣΑ ΠΑΟΚΑΡΑ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ