Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Εμπιστοσύνη στον Τσόλακ, όλος ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση»

Οι απαντήσεις του πριν τη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ

PAOK24

Λουτσέσκου: «Εμπιστοσύνη στον Τσόλακ, όλος ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή ρεβάνς με τη Μίντιλαντ για την ενδιάμεση φάση του Europa Conference League.

Τι είπε για την απουσία του Τσούμπα Άκπομ και τον Αντόνιο Τσόλακ, την προετοιμασία για έναν «τελικό» οπως ο αυριανός, αλλά και για την «απάντηση» του, με αφορμή την ευρωπαϊκή πορεία της πρώτης του θητείας στην ομάδα.

Αναλυτικά…

Για την απουσία της τελευταίας στιγμής του Άκπομ: «Έχουμε μία ομάδα παικτών. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει την ευκαιρία του. Οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν τραυματισμοί ή κρούσματα κορωνοϊού, οπότε έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι και θα πρέπει να είναι έτοιμοι σε κάθε περίπτωση, να πάρουν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Αντόνιο Τσόλακ. Σε όποια πρωταθλήματα και σε όποιες διοργανώσεις έχει αγωνιστεί, έχει αποδείξει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής, που μπορεί να σκοράρει. Έχει αυτήν την ικανότητα. Στις προπονήσεις μας έχει δείξει ότι έχει έναν πάρα πολύ έξυπνο τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζεται το παιχνίδι του και κινείται μέσα στο γήπεδο.

Το ότι δεν έχει πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής, οφείλεται στο ότι ήρθε από ένα διάστημα διακοπών από την προηγούμενη ομάδα που αγωνιζόταν, οπότε δεν είχε τη δυνατότητα να είναι 100% έτοιμος. Όταν άρχισε να είναι πιο καλά σωματικά και να καταλαβαίνει το παιχνίδι μας, είχε μία μικρή περιπέτεια με κορωνοϊό και έμεινε εκτός για πέντε ημέρες. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αντόνιο και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν έγινε διαφορετική προετοιμασία αύριο, ως ένα παιχνίδι «τελικό» ή αν έγινε με τη φιλοσοφία και των προηγούμενων αγώνων: «Από τεχνικής άποψης, είναι περίπου το ίδιο όσον αφορά την προετοιμασία των αγώνων. Αναλύεις αυτά που είναι να αναλύσεις, δουλεύεις κάποια πράγματα, διορθώνεις ό,τι είναι να διορθώσεις. Ξέρουμε πως είναι ένας τελικός αυτό το παιχνίδι, όπως είναι όλα τα παιχνίδια μας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τα αντιμετωπίζουμε. Έχουμε μία πολύ σημαντική ευκαιρία ως σύλλογος, να προχωρήσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία, οπότε όποιος εμπλέκεται σε αυτήν τη διαδικασία, είναι 100% προσηλωμένος και συγκεντρωμένος σε αυτόν το στόχο.

Παίζοντας αυτά τα παιχνίδια ανά τρεις μέρες, με αυτήν τη ροή των αγώνων, η αλήθεια είναι πως κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αυτό που κερδίζεις, είναι ο ρυθμός των αγώνων και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις συνεχόμενα τα παιχνίδια. Αυτό που χάνεις είναι ότι δε μπορείς να βρεις απόλυτα τη συγκέντρωση, να αντιμετωπίσεις ένα παιχνίδι ως τελικό. Είναι κάτι που πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ. Παρόλα αυτά, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μία πολύ καλή αυτοπεποίθηση, στην οποία έχουμε χτίσει κι έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε. Αυτό μας βοηθάει και το έχουμε κερδίσει από αυτήν τη σειρά των αγώνων».

Για το αν είναι «απάντηση» μια ευρωπαϊκή πορεία φέτος, μετά και την πρώτη του θητεία στην ομάδα: «Δε χρειάζεται να απαντήσω σε κανέναν! Προσωπικά είμαι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η πρόκριση είναι κάτι που αφορά εμάς, όχι αυτούς που λένε αυτά τα πράγματα. Είναι για τους παίκτες, για όποιον αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ, τον ίδιο τον ΠΑΟΚ και δε νομίζω ότι έχω να απαντήσω τίποτα σε κανέναν.

Μπορώ να πω ότι στο ποδόσφαιρο, όταν έχεις φιλοδοξίες και έχεις και μια στρατηγική, θα πρέπει να έχεις και προτεραιότητες. Η ιστορία με τις προτεραιότητες έχει να κάνει με το τι υπάρχει πραγματικά μπροστά σου. Αλλιώς αν δεν έχεις προτεραιότητα, ρισκάρεις να χάσεις τα πάντα».

Για το αν το αυριανό ήταν προτεραιότητα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη: «Ναι, ήταν προτεραιότητα. Είμαστε και λίγο άτυχοι με τις κληρώσεις που αφορούν τους αγώνες που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Σχεδόν όλα, ήταν ντέρμπι. Είναι πολύ πιο δύσκολο να έχεις ένα παιχνίδι Πέμπτη και να αναγκάζεσαι να ξαναπαίξεις Κυριακή, σχέση με το να έχεις ένα παιχνίδι Σάββατο ή Κυριακή και να αναγκάζεσαι να παίξεις Τρίτη-Τετάρτη. Η πνευματική ενέργεια που καταναλώνει η ομάδα γενικά, όταν έχουμε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Αντιμετωπίζουμε ομάδες με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, ως προς την προσέγγιση τους και η ενέργεια που χρειάζεται, είναι διαφορετική και σωματικά. Είναι κάτι που δε γνωρίζεις και σου κοστίζει περισσότερη ενέργεια, σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετωπίζεις στις εγχώριες διοργανώσεις, που πάνω-κάτω οι παίκτες, ξέρουν τι να περιμένουν.

Το ίδιο μας συνέβη το φθινόπωρο. Νομίζω ότι ισοσταθμίσαμε την κατάσταση τώρα. Ακόμα και στο παιχνίδι με τον Άρη, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ότι παρουσιαστήκαμε πολύ καλά και στα τελευταία 20-25 λεπτά, είχαμε τη δυνατότητα να κυριαρχήσουμε και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό που πρέπει να μένει, είναι η πνευματική ενέργεια και η προσήλωση που χρειάζεται στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε συνδυασμό με την ατυχία που υπάρχει με την κλήρωση και τα ντέρμπι στην Ελλάδα».

Για το αν η ενέργεια μπορεί να έρθει και με την επιστροφή του κόσμου αύριο στην Τούμπα: «Σίγουρα θα είναι κάτι σημαντικό. Θα μας ωθήσουν πολύ, θα μας δώσουν διαφορετική ενέργεια. Είναι παιχνίδι πρόκρισης, είναι παιχνίδι που έχουμε ανάγκη να μας ωθήσει ο κόσμος μας. Μας βοηθάει κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε κάθε περίπτωση, κάτι και πιο δύσκολο το έργο των αντιπάλων. Δημιουργεί μία έξτρα πίεση, καθώς θα είναι σε ένα περιβάλλον που είναι και φίλαθλοι της άλλης ομάδας. Χρειαζόμαστε την παρουσία τους 100%».

Για τα δύο τελευταία παιχνίδια που η ομάδα δε σκόραρε και αύριο, ψάχνει γκολ; «Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Είναι αλήθεια ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια μας, χάσαμε λίγο την ένταση μας στα τελευταία 20-25 μέτρα. Δεν είχαμε την επιθετικότητα μας και ενδεχομένως, κάποιες από τις εμπνεύσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε. Αυτό, είναι φυσιολογικό. Είναι κομμάτι του τι κερδίζεις και τι χάνεις όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια…

Με το σωστό πνεύμα, με οργάνωση, όντας σε αυτήν τη ροή αγώνων και με αυτοπεποίθηση, η οποιαδήποτε κατάσταση, μπορεί να μας ωφελήσει στην παραμικρή λεπτομέρεια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και το μηδέν στην άμυνα

Σημαντικό σερί αγώνων που δέχονται γκολ οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι σήμερα, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τη Λαμία εκτός έδρας, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Οι "ασπρόμαυροι" θέλουν αποκλειστικά την επιστροφή στις νίκες, έχουν μπροστά τους ένα must-win ματς και το παιχνίδι αυτό, έρχεται σε μία χρονική περίοδο πολύ-πολύ σημαντική για πολλούς λόγους.

Μία παράμετρος που προφανώς έχει τη δική της αξία και σημασία, είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κανένα από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια του! Η τελευταία φορά που κατάφερε να μη δεχθεί γκολ, ήταν στις 3 Μαρτίου, στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία κι έκτοτε σε κάθε αγώνα που έδωσε σε Ελλάδα κι Ευρώπη δέχθηκε τουλάχιστον ένα τέρμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρίσκει τον τρόπο ο ΠΑΟΚ

Τι κάνει ο “Δικέφαλος” όταν βρίσκεται στο “Αθανάσιος Διάκος”;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Λαμία με έναν στόχο

Σημαντική δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχει μπροστά του ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Έχει μπροστά του μία έξοδο, με ξεκάθαρο στόχο και θα βρει απέναντί του τη Λαμία, θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ο "Δικέφαλος" θα πρέπει να πάρει το διπλό, αν θέλει να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση με 67 βαθμούς, στο -5 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον Παναθηναϊκό, έχοντας παίξει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν κυνηγάει κάτι σε αυτή τη διαδικασία αγώνων και ουσιαστικά παίζει χωρίς άγχος.

Ο Λεωνίδας Βόκολος, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Άνταμ Τζανετόπουλο, που έχει συμπληρώσει κάρτες, ενώ από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ζητήματα.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Γιάννη Κωνσταντέλια να επιστρέφει στην αποστολή, καθώς είχε μείνει εκτός με τον Ολυμπιακό λόγω μιας ίωσης, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο σημερινό ματς. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Νάσμπεργκ, Τσιγγάρας και Τζίμας.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον και Σαμάτα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της ΕΠΣ Ηπείρου. Στο VAR θα βρίσκεται θα είναι ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και ο Μεϊντάνας (Αχαΐας) AVAR, ενώ βοηθοί ορίστηκαν οι Φωτόπουλος (Αθήνας) και Στάικος (Λάρισας).

Ο αγώνας στη Λαμία θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και live ενημέρωση μέσα από το PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ