Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Κυνηγάει τρεις «κούπες»

Οι ακαδημίες του Δικεφάλου συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν

PAOK24

ΠΑΟΚ: Κυνηγάει τρεις «κούπες»

Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ φαίνεται και στην πρώτη ομάδα με παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα« του συλλόγου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην πρώτη ομάδα.

Τα πρωταθλήματα των ακαδημιών μπαίνουν στην τελική τους ευθεία με τις ομάδες Κ19, Κ17 και Κ15 να διεκδικούν τους τίτλους στην κατηγορία τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το PAOK Academy:

«Καυτός» ο Μάρτιος για το PAOK Academy με τις τρεις ομάδες μας που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Super League να βρίσκονται στην τελική ευθεία. Οι Κ17 και Κ15 ετοιμάζονται για τα Final Four και η Κ19 «φορτσάρει» για το πρωτάθλημα με έξι εναπομείναντα ματς, η πλειονότητα των οποίων είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το τελικό «σπριντ» της Κ19

Η ομάδα των Μαλεζά, Παπαβασιλείου και Μήττα, λοιπόν, πηγαίνει την Κυριακή 06.03 στη Λαμία για την 26η αγωνιστική κι από εκεί κι έπειτα ακολουθούν το παιχνίδι στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ (10.03), το εντός έδρας με τον Παναιτωλικό (13.03), το εκτός έδρας με τον Αρη (17.03). Απομένουν το εντός με τον ΟΦΗ και το εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο φετινό ιδιαίτερα αμφίρροπο κι ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Κ19 υπάρχει …συνωστισμός στις πρώτες θέσεις και συνεχείς εναλλαγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πέμπτο διαδοχικό πρωτάθλημα με αξιώσεις.

Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα της Super League στην κατηγορία Κ19 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Απριλίου, καθώς ο προγραμματισμός της διοργανώτριας αρχής είναι να ξεκινήσει το Κύπελλο Κ18 στις 10 Απριλίου. Η μορφή αυτής της νέας διοργάνωσης δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο τα δεδομένα είναι ότι θα αφορά ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από το 2004 κι έπειτα κι επίσης ότι θα εφαρμοστεί σ΄ αυτή ο νέος κανονισμός του οφσάιντ. Ανάλογης δομής θα είναι και το Κύπελλο Κ16, στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά γεννημένα από το 2006 και μετά. Θα ασχοληθούμε εκτενώς με αυτές τις νέες διοργανώσεις σε σχετικό αφιέρωμα.

Στον Βόλο για την κούπα η Κ17

Πρώτος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ στο κυνήγι του πρωταθλήματος της Κ17 είναι ο Ατρόμητος, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 13 Μαρτίου στον ημιτελικό του Final Four, που θα διεξαχθεί στον Βόλο. O έτερος ημιτελικός είναι υπόθεση των ΑΕΚ και Αρη, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στον β΄ όμιλο με 55 βαθμούς, έναντι 42 του Άρη, έχοντας καταγράψει 18 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Πέτυχε 68 γκολ και δέχτηκε 16. Την πρώτη πεντάδα σε λεπτά συμμετοχής συνθέτουν οι: Πασαχίδης (1483), Παπαγεωργίου (1448), Φίλων (1447), Σνάουτσνερ (1365) και Κιάτος (1172).

Πρώτος σκόρερ είναι ο Τζίμας με 15 γκολ, δεύτερος ο Αδάμ με δέκα και ακολουθούν ο Γκιτέρσος με επτά, ο Πολιτάκης με έξι, οι Βασιλειάδης και Πασαχίδης με τέσσερα, οι Παπαγεωργίου και Γεωργιάδης με τρία. Από δύο γκολ έχουν οι Φίλων, Γκούμας, Ιμπραήμ και Σουπιάδης και από ένα οι: Ιγνατίου, Δελιόπουλος, Λέκα, Καστίδης, Βαγιωνάς, Γανόπουλος, Δεληγιάννης, Βαρέλα.

Σε ό,τι αφορά τις ασίστ, από έξι έχουν οι Σνάουτσνερ και Βασιλειάδης, από πέντε οι Γκούμας, Τζίμας και Ιγνατίου, τέσσερις ο Παπαγεωργίου, από τρεις οι Γκιτέρσος και Φίλων και από δύο οι Γεωργιάδης, Θεοδοσιάδης, Σκούρτης. Τέλος, από ασίστ έχουν καταγράψει οι: Αδάμ, Καλιόγλου, Γανόπουλος, Δελιόπουλος, Αλειφερόπουλος, Βαγιωνάς, Λέκα, Ιμπραήμ.

Να σημειωθεί ότι οι Αγγελίδης, Δεληγιάννης, Γκούμας, Καστίδης, Κωττάς, Γεωργιάδης, Γκιτέρσος, Τζίμας έχουν συμμετοχές και στο πρωτάθλημα της Κ19, όπως επίσης αξίζει να τονιστεί ότι οι Παπαγεωργίου, Σνάουτσνερ, Τζίμας, Πολιτάκης, Κούπενος, Καλιόγλου, Πανικίδης είναι γεννημένοι το 2006.

Στον …χορό και η Κ15

Το πρωτάθλημα διεκδικεί, φυσικά και η Κ15, η οποία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη πρώτη φορά μ‘ αυτή τη μορφή στην κατηγορία Κ15 (μεταξύ οκτώ ομάδων) ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτιά με 37 βαθμούς. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός με 31, ο Παναθηναϊκός με 28 και η ΑΕΚ με 19. Αυτοί είναι και οι τέσσερις του Final Four.

Στις 19 Μαρτίου (έχει τεθεί στο τραπέζι και η 20ή Μαρτίου) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Final Four. Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου ή, στις 23.

Η ομάδα των Ορφανού και Μπίκα πέτυχε 12 νίκες, είχε μία ισοπαλία και μία ήττα, ενώ σκόραρε 28 φορές και δέχτηκε επτά γκολ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τα επτά τα δέχτηκε στον α’ γύρο. Στο β’ γύρο, λοιπόν, είχε μηδέν παθητικό. Την πρώτη πεντάδα των λεπτών συμμετοχής συνθέτουν οι: Κοσίδης (1120), Βυρσωκινός (1098), Ελευθεριάδης (1078), Τσίτσιλας (980) και Ντούνγκα (964). Πρώτος σκόρερ είναι ο Ντούνγκα με έξι γκολ δεύτεροι οι Θεοφίλου και Τσίτσιλας και ακολουθούν με τρία οι Ελευθεριάδης και Καρακώστας. Δύο γκολ έχει πετύχει ο Τσιφούτης και από ένα οι: Τσιότας, Δημόπουλος, Ρωμανίδης, Μύθου και Κοσίδης.

Στις ασίστ προηγείται με τέσσερις ο Βυρσωκινός και ακολουθούν με δύο οι Ελευθεριάδης, Ντούνγκα και Τσιφούτης. Από μία ασίστ δε, έχουν καταγράψει οι: Τσιότας, Μπάγιος, Σελλάς, Βασίλι, Καρακώστας, Τσίτσιλας.

Να σημειωθεί ότι οι Μπέρδος, Καραγκιόζης, Κυριαζίδης είναι γεννημένοι το 2008.

Για το Final Four της Κ15 δεν έχει οριστεί ακόμη η πόλη διεξαγωγής

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Χάγιεν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ