Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ιδανικό φινάλε και τώρα… η Γάνδη!

Διπλό με Ζαμπά από τα… παλιά και Μιχαηλίδη για τον ΠΑΟΚ

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚ: Ιδανικό φινάλε και τώρα… η Γάνδη!

Ήταν ουσιαστικός και πήρε αυτό που ήθελε! Ο ΠΑΟΚ έκανε ιδανικό φινάλε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κερδίζοντας με 2-0 τη Λαμία με σκόρερ τους Λέο Ζαμπά και τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο “Δικέφαλος”, συνεχίζοντας το non stop πρόγραμμά του, ταξίδεψε στη Λαμία θέλοντας να κάνει ένα καλό φινάλε πριν τα πλέι οφ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει ανάσες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεδομένου ότι ακολουθεί η μεγάλη “μάχη” με τη Γάνδη το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα, αλλά κι η πρεμιέρα των πλέι οφ.

Το ξεκίνημα του πρώτου μέρους ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να κάνουν σημαντικά λάθη υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά σταδιακά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός. Στο 37ο λεπτό, ο Λέο Ζαμπά θύμισε… τον παλιό, καλό του εαυτό και με ωραία κούρσα από τα αριστερά, μετά από μπαλιά του Σβαμπ, έκανε το ιδανικό τελείωμα με το αριστερό κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του “Δικεφάλου”. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ λίγο πριν το φινάλε, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο απειλητικός και με το… καλημέρα, βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μουργκ εκτέλεσε ένα κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του κι ο Μιχαηλίδης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια στην περιοχή, για να κάνει το 2-0 με κεφαλιά, ενώ ο “Δικέφαλος” είχε καλές στιγμές με τους Μουργκ και Ζαμπά, χωρίς να αλλάξει το σκορ.

Η Λαμία είχε δοκάρι με τον Ελευθεριάδη και την ίδια στιγμή, ο Ραβζάν Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, με αυτήν του Βιεϊρίνια να είναι αναγκαστική, καθώς ο Σίντκλεϊ δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Νούνιες. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το 2-0 και στο φινάλε, ο Άκπομ “άγγιξε” το 3-0, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να έχει απάντηση στο τακουνάκι του.

Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ στο ΔΑΚ Λαμίας, με τον “Δικέφαλο” να κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να έχει πλέον μπροστά του το πρώτο παιχνίδι για τους “16” του Europa Conference League και τα πλέι οφ, με τον Καντουρί να τίθεται νοκ άουτ, μετά την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε απόψε.

Ενδεκάδα με αλλαγές

Δεδομένου ότι μπροστά του έχει μία ομάδα με ένα σημαντικό, ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά και την πρεμιέρα των πλέι οφ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα και ξεκίνησε απόψε τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Σβαμπ με τον Φιλίπε Σοάρες, με τον Καντουρί να κινείται λίγο πιο μπροστά. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Ζαμπά και Μουργκ και στην κορυφή ο Τσόλακ.

Λάθη και καταρρακτώδης βροχή

Το παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες όχι απλά να μην προσφέρουν θέαμα, αλλά να κάνουν πολλά και σημαντικά λάθη, την ώρα που η βροχή συνεχώς δυνάμωνε. Το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς ευκαιρίες και κάτι το ιδιαίτερο, με τον Φιλίπε Σοάρες να δοκιμάζει ένα σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ.

Ζαμπά από τα παλιά!

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και σταδιακά προσπάθησε να βρει χώρους και να απειλήσει πιο ουσιαστικά τη Λαμία. Το γκολ ήρθε στο 37ο λεπτό για τον “Δικέφαλο”, με τον Σβαμπ να βλέπει τον Ζαμπά και να του δίνει την μπάλα, για να κάνει αυτός μία εξαιρετική κούρσα και να πλασάρει με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.


Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Καντουρί έβγαλε μία ωραία σέντρα, με τον Ζαμπά να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Μεγάλες ευκαιρίες, εντυπωσιακός Μιχαηλίδης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βάζει τον Βιεϊρίνια στη θέση του Σίντκλεϊ, που αντιμετώπιζε πρόβλημα από το πρώτο μέρος, μετά από ένα σκληρό φάουλ του Νούνιες. Πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 52′ ο “Δικέφαλος” βρήκε και δεύτερο γκολ κι έκανε τη ζωή του ακόμη πιο εύκολη, με τον Μουργκ να εκτελεί ιδανικά ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ και τον Μιχαηλίδη να κάνει εντυπωσιακό άλμα, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.


Στο 56′ οι “ασπρόμαυροι” απείλησαν με τον Ζαμπά, που αστόχησε από καλή θέση, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Μουργκ έκανε ένα σουτ, με τον Γκαραβέλη να του λέει “όχι”.

Ο ΠΑΟΚ έχασε νέα, σπουδαία ευκαιρία στο 61ο λεπτό, με τον Τσόλακ να κάνει ωραία προσποίηση και τον Ζαμπά να βρίσκει χώρο και να σουτάρει, για να “απαντήσει” ξανά ο Γκαραβέλης. Στο 67ο λεπτό, η Λαμία είχε δοκάρι, με τον Προβυδάκη να σεντράρει και τον Ελευθεριάδη να παίρνει την κεφαλιά, για να δει την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου έκανε τις αλλαγές του, θέλοντας να δώσει ρυθμό σε παίκτες όπως ο Α. Ζίβκοβιτς κι ο Κούρτιτς, με φόντο το πρώτο παιχνίδι με τη Γάνδη, που ακολουθεί την Πέμπτη, ενώ στο 88′ ο Άκπομ “άγγιξε” το 3-0, με τον Σάστρε να κάνει ωραίο γύρισμα και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να κάνει το τακουνάκι, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας μπλόκαρε, με το 2-0 να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (81’ Μαζουλουξής), Νούνιες, Τιρόνε (54’ Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης (67’ Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81’ Βέλλιος)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον (69’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (76’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (69’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (81’ Άκπομ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπλόκο» στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό!

Μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο «Βικελίδης»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό! Με τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 τους «ερυθρόλευκους» που ήταν ανώτεροι αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λορέν Μορόν (48’) για να «απαντήσει» άμεσα ο Ζέλσον Μαρτίνς (53’), αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε, τουλάχιστον, πάνω από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα στο 5ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Γιόβετιτς νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, ωστόσο στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων υπήρξε φάουλ του Μάρτινς στον Κίκε Σαβέριο. Ο Ράντε Ομπρένοβιτς, μετά από παρέμβαση του VAR (Ματέι Γιουγκ και Θανάσης Κόλλιας) έκανε on field review, ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αναταραχή, ο Άρης πλησίασε στο γκολ, με τους Νταβίντ Κάρμο και Βιθέντε Ιμπόρα να ορθώνουν τοίχος στις προσπάθειες των Μορόν και Σαβέριο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους Πειραιώτες, με τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Σαντιάγκο Έσε (21’) και την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) ενώ το δοκάρι σταμάτησε τη δυνατή κεφαλιά του Ιμπόρα (25’).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να δημιουργήσουν ή να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου εύκολα κρατούσαν μακριά από την περιοχή του Κουέστα τους αντιπάλους τους. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κι έγινε μια περίεργη φάση: ο Μόουζες Οντουμπάτζο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Ελ Κααμπί και μετά στο δοκάρι, χωρίς όμως να περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - και μάλιστα δύο. Αρχικά σκόραραν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ανδρέα-Ριχάρδου Ντόη και να πλασάρει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ενέργεια και την πάσα στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58’, ωστόσο νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Κουέστα. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυο προπονητές τις παρεμβάσεις τους, χάλασε όμως και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74’ κι ήταν το σουτ του Ελ Κααμπί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει όσο μπορεί πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν κενά πίσω, με τον Μορόν, όμως, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να μη βλέπει δίπλα τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του και να τελειώνει άψυχα την προσπάθειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 67 βαθμούς, πέντε κάτω από την ΑΕΚ, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό κι έναν από τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ