Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Θέληση και αποφασιστικότητα…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τη βελτίωση της ομάδας και τους αγώνες με τη Γάνδη

PAOK24

Λουτσέσκου: «Θέληση και αποφασιστικότητα…»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεχώρισε τα δύο στοιχεία που ζητάει πάντα από τους παίκτες, ως τα πιο σημαντικά και για τους αγώνες με τη Γάνδη. Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου…

Για το πνεύμα της ομάδας και αν πλέον οι παίκτες του… πέφτουν στη φωτιά γι’αυτόν: «Θα ήθελα οι παίκτες να πέφτουν σε οποιαδήποτε φωτιά για την ομάδα. Γι’αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τον καθένα, ότι η ομάδα είναι ό,τι σημαντικότερο, πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου είναι να βλέπω τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται, αυτούς που είναι στον πάγκο, αυτούς που βρίσκονται στην κερκίδα, να χαίρονται και πανηγυρίζουν οποιαδήποτε νίκη. Και σε ένα κακό αποτέλεσμα, συμμετέχουμε όλοι. Οπότε στο δικό μου τρόπο σκέψης και στον τρόπο που κατανοώ το ποδόσφαιρο, ένας παίκτης που είναι διατεθειμένος να πέσει στη φωτιά για τον προπονητή του, σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να το κάνει για την ίδια ομάδα. Ο προπονητής είναι αυτός που εκπροσωπεί ουσιαστικά μια ομάδα, οπότε αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει μια ομάδα για να μπορέσει να γίνει νικήτρια».

Για τον κυρίαρχο τρόπο παιχνιδιού που προσπαθεί να επιβάλλει και αν θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να το κάνει και τώρα με τη Γάνδη: «Αυτή είναι η γενική νοοτροπία που έχουμε. Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Όταν λέμε ότι θέλουμε να είμαστε μια ομάδα κυρίαρχη, σημαίνει ότι θα πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο με θέληση και αποφασιστικότητα. Παρόλα αυτά, θα υπάρξουν παιχνίδια στα οποία ο αντίπαλος θα κυριαρχήσεις, αλλά θα συμβεί και το αντίθετο. Το πιο σημαντικό είναι να μη χάνεις την αποφασιστικότητά σου, να κερδίζεις οποιοδήποτε παιχνίδι, με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτή πρέπει να είναι η γενικότερη νοοτροπία.

Ο τρόπος που κυριαρχείς σε ένα παιχνίδι, είναι έχοντας τη μπάλα και δημιουργώντας ευκαιρίες, αλλά κι ένας άλλος τρόπος είναι έχοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία, μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να διαχειριστεί καταστάσεις κι εσύ, να το εκμεταλλευτείς. Και ο ένας και ο άλλος, είναι τρόποι για να κυριαρχήσεις. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε, αν το συγκρίνουμε με την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τη δουλειά.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση και θέληση, τόσο στο αυριανό παιχνίδι όσο και στο επόμενο παιχνίδι. Να παλέψουμε για κάθε μπάλα για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο, με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Ο αντίπαλος τώρα είναι μια έμπειρη ομάδα. Εκπροσωπεί μία χώρα που είναι παραδοσιακά πολύ δυνατή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μέσω της εθνικής ομάδας, είναι πολύ ψηλά στο ranking της FIFA. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία για να πάρουμε την πρόκριση».

Για την ισορροπία κι αν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στο ζευγάρι με τη Γάνδη: «Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Δε θα πω ποιος από τους δύο έχει πλεονέκτημα σε διπλούς αγώνες. Ξεκινάμε από το 50-50, έχει σημασία η κατάσταση πως θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα, είναι να έχουμε εμείς την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο και όλα γύρω από την ομάδα εξελίσσονται με πολύ θετικό βαθμό και με έναν τέτοιο τρόπο που μας δείχνει ότι έχουμε μια μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ακόμα και το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτήν τη στιγμή, είναι κάτι που μας δίνει πολύ έξτρα μεγάλο κίνητρο».

Για τη διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων: «Πρέπει να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ξεκινώντας με το αυριανό. Θα δούμε τι μπορεί να προκύψει από αυτό το παιχνίδι και θα πρέπει μετά να οργανώσουμε τον αγώνα της Κυριακής, με βάση τον αντίπαλο που θα έχουμε.

Ξέρουμε ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά έχουμε βελτιωθεί πολύ όσον αφορά τη διαχείριση των παιχνιδιών, ειδικά μετά την περίοδο του Δεκεμβρίου, που ήταν μία περίοδος δύσκολη για εμάς. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα κύλησαν θετικά. Είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, προκριθήκαμε στην επόμενη φάση στην Ευρώπη και μέσα σε όλο αυτό, καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ, στο μέγιστο βαθμό που ήταν δυνατό. Πήραμε το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες.

Είναι μια εμπειρία που περνάμε και πιστεύω θα μας βοηθήσει και για την επόμενη σεζόν. Υπάρχει ένα πολύ θετικό πρόσημο, όσον αφορά τη διαχείριση αυτή».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα από την Ελλάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν νιώθει ότι πρεσβεύει και τη χώρα στα παιχνίδια αυτά και τις ευχές του προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς: «Δεν είπα ότι είμαι ο πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέω ότι είμαστε εδώ και μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο.

Ο κ. Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όλους το πόσο σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να υπάρχει άλλη μια ομάδα και να παίζει στην Ευρώπη για να φέρνει βαθμούς στην Ελλάδα και να ανέβει η Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA για να έχουμε όλοι καλύτερες κληρώσεις. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει φέρει πάρα πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα και είναι νο1 στην Ελλάδα σε αυτό.

Εμείς ερχόμαστε και για το όνομα του ΠΑΟΚ είναι ένα σημείο που πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτή η εμπειρία μας φέτος είναι πάρα πολύ σημαντική ενόψει της επόμενης σεζόν, για να έχουμε καλύτερη εμπειρία στην διαχείριση τόσο το καλοκαίρι όσο και στην συνέχεια. Θα μας επιτρέψει την νέα σεζόν να κάνουμε καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν κάναμε φέτος.

Ο κανονικός φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας, θεωρώ φυσιολογικό να μας υποστηρίξει στα ματς με την Γάνδη για να πάρουμε την πρόκριση. Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δε θα μας υποστηρίξουν. Αλλά για αυτό το ποδόσφαιρο είναι ωραίο γιατί υπάρχει αυτή η μίξη των συναισθημάτων».

Για το τι ονειρεύεται για τον ΠΑΟΚ: «Ονειρεύομαι ότι… ονειρεύομαι. Ο στόχος μας είναι παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Γάνδη και Μίντιλαντ: «Δεν είναι σωστό να κάνουμε συγκρίσεις, δεν θα ήταν σωστό. Σίγουρα η κάθε ομάδα έχει τα δυνατά της σημεία και η κάθε ομάδα έχει τα αδύνατα σημεία που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν τα παιχνίδια τελείως διαφορετικά. Γενικότερα είναι μια πολύ καλή στιγμή για εμάς και θέλουμε να μείνουμε σε αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ