Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτο βήμα με “υπογραφή” Κούρτιτς!

Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με φόντο το Βέλγιο!

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚ: Πρώτο βήμα με “υπογραφή” Κούρτιτς!

Ήθελε να κάνει το πρώτο βήμα, με φόντο την πρόκριση και τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 τη Γάνδη στην Τούμπα και σε μία εβδομάδα ακριβώς, θα πάει στο Βέλγιο, στοχεύοντας στο εισιτήριο για τους “8” του Europa Conference League.

“Χρυσός” σκόρερ για τον ΠΑΟΚ, είναι ο Γιασμίν Κούρτιτς, με τον Σλοβένο να εκτελεί ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, έχοντας βρει και σε πόδια αντιπάλου. Η Τούμπα πήρε… φωτιά κι ο “Δικέφαλος” πανηγύρισε τη νίκη που ήθελε, με τον κόσμο στο πλευρό του.

Οι Βέλγοι πίεσαν ψηλά με το… καλημέρα στο πρώτο μέρος και δυσκόλεψαν τον ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα για αρκετή ώρα στα πόδια του, ωστόσο, σταδιακά η ομάδα του Λουτσέσκου ισορρόπησε και κατάφερε να απειλήσει με τον Αουγκούστο και τον Άκπομ, σε μία φάση στο 20′, όπου οι “ασπρόμαυροι” φώναξαν για χέρι στην περιοχή που δε δόθηκε. Από την άλλη ο Πασχαλάκης φώναξε “παρών” όποτε χρειάστηκε, ενώ ο Ρεφ έβγαλε το διαγώνιο του Άκπομ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με τον Λύρατζη να απειλεί στο ξεκίνημα, ενώ λίγο μετά, ο Γιασμίν Κούρτιτς έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά. Εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα,  για να πάρει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και να ξεσηκωθεί η Τούμπα.

Λίγο νωρίτερα, η Γάνδη είχε σκόραρει με τον Μόντες, αλλά υπήρχε οφσάιντ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος και τον “Δικέφαλο” να παίρνει μία σημαντική νίκη, με φόντο τη ρεβάνς. Το δυσάρεστο -ωστόσο- για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου, είναι ότι Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς είδαν κάρτα απόψε, κάτι που σημαίνει πως χάνουν τη ρεβάνς του Βελγίου.

Στο γήπεδο μετά από καιρό βρέθηκε κι ο Γιώργος Σαββίδης, που και χθες ήταν δίπλα στην ομάδα κι έδωσε το σύνθημα για το μεγάλο παιχνίδι, με τον “Δικέφαλο” να έχει μπροστά του τώρα την πρεμιέρα των πλέι οφ, υποδεχόμενος την Κυριακή τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (21:30).

Ενδεκάδα με προσωπικότητες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύθηκε κι απόψε τα… βαριά χαρτιά του, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινάει τον Πασχαλάκη στο τέρμα και στην άμυνα τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια να είναι στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε το δίδυμο Τσιγγάρας-Κούρτιτς, με τον Αουγκούστο να έχει το γνωστό του ρόλο, ενώ στην επίθεση ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Μπισεσβαρ και Άκπομ.

Πίεση η Γάνδη, ισορρόπησε ο ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γάνδη να πιέζει σε όλους τους χώρους, με τον Χιουλσάγκερ να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, που δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη στο 4ο λεπτό. Οι Βέλγοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή, με τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του να περιμένει πίσω από την μπάλα.

Σταδιακά οι “ασπρόμαυροι” ανέβασαν στροφές κι ισορρόπησαν, με τον Αουγκούστο να απειλεί στο 19′, σουτάροντας από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να κοντράρει η μπάλα και να περάσει εκτός. Στο 20′ ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραίο παράλληλο γύρισμα, αλλά ο τερματοφύλακας της Γάνδης πρόλαβε να διώξει προ του αμαρκάριστου, Άκπομ, με τους “ασπρόμαυρους” να φωνάζουν για χέρι του Ενγκαντό στην περιοχή που δε δόθηκε.

Η Γάνδη απείλησε στο 24′, με τον Οφόε να κάνει κάθετη και τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει τον Χιουλσάγκερ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Άκπομ έκανε ένα διαγώνιο σουτ, με τον Ρεφ να μπλοκάρει. Η Γάνδη απείλησε ξανά στο 31′, με τον Ντεπουάτρ να κάνει κακό σουτ, χωρίς να βρει στόχο, με το 0-0 να μην αλλάζει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

“Μίλησε” ο Κούρτιτς!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τη Γάνδη και τον ΠΑΟΚ να είναι εμφανώς καλύτερος. Ο Λύρατζης απείλησε στο 46′ με ένα μακρινό σουτ, που πέρασε άουτ, ενώ στο 52ο λεπτό, ο “Δικέφαλος” έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Άκπομ να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ! Η Γάνδη σκόραρε στο 53′ με τον Μόντες να παίρνει το… ριμπάουντ, μετά από απόκρουση του Πασχαλάκη, αλλά να είναι σε θέση οφσάιντ, με την απόφαση του ρέφερι να είναι σωστή.

Στο 58′ ήρθε η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ! Ο Τσιγγάρας κέρδισε ένα φάουλ σε εξαιρετική θέση, ο Γιασμίν Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι η μπάλα αφού βρήκε και στο πόδι του Κουμς, κατέληξε στα δίχτυα, με την Τούμπα να… παίρνει φωτιά. Η Γάνδη προσπάθησε να “απαντήσει” και στο 69′ ο Λύρατζης, που έκανε μία γεμάτη εμφάνιση απόψε έκοψε ολόσωστα τον Χιουλσάγκερ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνάει στο παιχνίδι τον Καντουρί.

Στο 74′ ο Κούρτιτς δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να περνάει στο παιχνίδι και τους Σβαμπ και Σίντκλεϊ αρχικά, αλλά και τους Τσόλακ και Μουργκ στη συνέχεια, με το 1-0 να μην αλλάζει και τον “Δικέφαλο” να κάνει το πρώτο βήμα, με φόντο τους “8” του Europa Conference League, σε ένα ωραίο βράδυ στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71′ Ελ Καντουρί), Άκπομ (86′ Τσόλακ).

Γάνδη: Ρεφ, Χάνκε-Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46′ Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες, Οφόε, Χιουλσάγκερ (82′ Τισουντάλι). Ντεπουάτρ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραβείο για τον Μπράντον Τόμας με αρκετούς μήνες καθυστέρηση…

Η ανάρτηση της Super League για τον Ισπανό επιθετικό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Βραβείο για το καλύτερο γκολ της 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος παρέλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη Super League να αναρτά σχετική φωτογραφία από τη βράβευση του φορ του ΠΑΟΚ.

Το τέρμα του Ισπανού κόντρα στον ΟΦΗ, που διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στην αναμέτρηση της Τούμπας, ψηφίστηκε από φίλους όλων των ομάδων ως το κορυφαίο εκείνης της αγωνιστικής, με την βράβευση βέβαια να έρχεται αρκετό καιρό μετά. Στην εκπνοή του παιχνιδιού, οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν στην κόντρα, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έκανε την ασίστ στον Τόμας, που με υπέροχη προσποίηση «άδειασε» άμυνα και Μπάουμαν και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ έδινε «μάχη» για τη ζωή του!

Μία άγνωστη ιστορία για τον 31χρονο Δανό που θα διευθύνει το Κυριακάτικο παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ ΡίντερO νεαρός ρέφερι μπήκε στον χώρο του ποδοσφαίρου από αρκετά μικρή ηλικία, αγωνιζόμενος ως τερματοφύλακας, ωστόσο ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τον ανάγκασε να κάνει στροφή στη διαιτησία.

«Μπορούσα να νιώσω ότι το σώμα μου άρχισε να αλλάζει, μπορούσα να νιώσω ότι η προσωπικότητά μου άρχισε να αλλάζει. Η ασθένεια με έκανε να παράγω πάρα πολύ κορτιζόλη και έπειτα απέκτησα ένα φεγγαρόμορφο πρόσωπο. Ξεκίνησα να παίρνω βάρος, το στομάχι μου γιγαντώθηκε, το σώμα μου έγινε παράξενο. Ζύγιζα 90 κιλά, και ήμουν πολύ άρρωστος. Θυμάμαι ξεκάθαρα το βλέμμα της γιατρού όταν άρχισε να με εξετάζει. Είχα μωβ ραγάδες παντού και μου είπαν ότι έπασχα από το σύνδρομο Cushing».

Το σύνδρομο Cushing αποτελεί μία κατάσταση υπέρμετρης έκκρισης γλυκοκορτικοειδών (κορτιζόλης) από τα επινεφρίδια (υπερκορτιζολαιμία) και συνεπώς αυξημένων επιπέδων κορτιζόλης στο αίμα. Αποτελεί μία εξαιρετικά σπάνια νόσο, με συχνότητα εμφάνισης 1 – 10 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού ανά έτος.

Ουσιαστικά είναι ένας όγκος που πιέζει την υπόφυση στον εγκέφαλο. Ένας όγκος που 'ξεγελά' τις ορμόνες αναγκάζοντας τα κιλά να κατακαθίσουν στο σώμα αφύσικα γρήγορα. Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση ήταν αναπόφευκτη σε μια προσπάθεια να επιβιώσει. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο Μίκελ Ρέντερ έχασε πάνω από 20 κιλά. Σε χρόνο ρεκόρ, ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν και πάλι σε φόρμα. Όχι όμως ως ποδοσφαιριστής.

«Χειρουργήθηκα αμέσως, οπότε δεν άργησα να επανέλθω. Έχασα όμως την φλόγα που είχα για το ποδόσφαιρο. Αυτός ο αγώνας τελείωσε, το είχα καταλάβει. Δεν ήθελα να αρκεστώ στο να παίζω σε υψηλό επίπεδο, ήθελα κάτι περισσότερο. Με βοήθησε να ωριμάσω και να γίνω καλός διαιτητής στη Super League».

O 30χρονος ρέφερι «κρέμασε» τα γάντια του και απογείωσε την καριέρα του ως διαιτητής. «Έχω περάσει κάποια πράγματα στη ζωή, και νομίζω ότι αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι οι παίκτες με συμπαθούν και με αποδέχονται, γιατί υπάρχει ένας άνθρωπος πίσω από αυτό. Νομίζω ότι τα πράγματα που έχω στις αποσκευές μου με βοήθησαν να ωριμάσω και να με κάνουν έναν καλό διαιτητή πρώτης κατηγορίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Η τακτική σε πρώτο πλάνο – Προπόνηση χωρίς δύο!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ