Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορυφαίος ο Λύρατζης, συμπαγής ο ΠΑΟΚ

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην μεγάλη νίκη επί της Γάνδης

Ηλίας Καπράλος

Κορυφαίος ο Λύρατζης, συμπαγής ο ΠΑΟΚ
Το πρώτο βήμα έγινε για τον ΠΑΟΚ, μιας και κέρδισε την Γάνδη με 1-0 και σκόρερ τον Κούρτιτς, κάποιους παίκτες να ξεχωρίζουν και κάποιους παίκτες να φαίνονται περισσότερο αγχωμένοι στην αναμέτρηση. Ο Λευτέρης Λύρατζης ήταν ίσως ο καλύτερος του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι, ο Άκπομ με τον Αουγκούστο κατάφεραν να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ ψηλά στο γήπεδο σε όλο το 90λεπτο, αλλά φυσικά και οι Ίνγκασον με τον Τσιγγάρα που κράτησαν μακριά τους Βέλγους από τις μεγάλες στιγμές.Ας δούμε όμως την απόδοση του κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ ξεχωριστά:

Πασχαλάκης: Η Γάνδη δεν είχε την μεγάλη φάση για να χρειαστεί και η μεγάλη απόκρουση, Είχε ένα λάθος, με τον Κάστρο όμως να είναι οφσάιντ και έτσι ο ΠΑΟΚ να μην προβληματίζεται. Είχε μερικά λάθη με την μπάλα στα πόδια, αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίστης στο πλάνο της ομάδας να ξεκινά τις επιθέσεις από την πίσω ζώνη.

Βιεϊρίνια: Δεν πήρε ρίσκα σήμερα, καθώς ήξερε πόσο επικίνδυνοι είναι οι αντίπαλοι στον χώρο. Είχε 1-2 λάθη που έδωσαν την μπάλα στην Γάνδη, αλλά ήταν σοβαρός με την μπάλα στα πόδια, είχε 2-3 ποιοτικά ανεβάσματα με βοήθειες στον Μπίσεσβαρ και το βασικότερο ήταν η εμπειρία του στο κράτημα της μπάλας.

Κρέσπο: Σε τέτοια παιχνίδια φαίνεται ο λόγος που είναι ο καλύτερος αμυντικός του ΠΑΟΚ εδώ και 6 χρόνια. Δεν έχασε μονομαχία στον χώρο, έκοψε πολλές φορές τους αντιπάλους σε προσωπικές μονομαχίες και συνήθως ήταν σωστός στην πρώτη πάσα είτε στον Βιεϊρίνια, είτε στον άξονα.

Ίνγκασον: Όταν ένα παιχνίδι πηγαίνει στην δύναμη, ο Ίνγκασον θα βγει νικητής. Δεν άφησε περιθώρια στον Ντεπουάτρ, είχε σωστές τοποθετήσεις, καθάρισε πολλές μακρινές μπαλιές, αλλά και στατικές φάσεις.

Λύρατζης: Σίγουρα ο καλύτερος της άμυνας και ίσως ο καλύτερος του γηπέδου. Στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλά ανεβάσματα, είχε τελικές προσπάθειες, ενώ στην άμυνα ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Μάλιστα δύο επεμβάσεις του πριν χρειαστεί ο Πασχαλάκης ήταν καλύτερες και ασίστ. Πλέον δεν πρέπει να θεωρείται ο νεαρός που περιμένει ευκαιρίες, αλλά ένας παίκτης έτοιμος να παίξει σε κάθε παιχνίδι.

Τσιγγάρας: Έτρεξε πάρα πολύ και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που ήταν εκτός αγώνα ο Κούρτιτς. Ήταν εκείνος που κέρδισε το φάουλ σε μία χαμένη πάσα, κουβάλησε την μπάλα, ήταν δίπλα στους μεσοεπιθετικούς, αλλά ήταν πάντα πρώτος και στις επιστροφές στην άμυνα.

Κούρτιτς: Φάνηκε ότι όλη η Γάνδη είχε προσαρμόσει το παιχνίδι της για να μην πάρει μπάλα ο Σλοβένος. Το πέτυχε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ο Κούρτιτς δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αλλά και να συμμετάσχει στο παιχνίδι της ομάδας. Ήταν όμως εκείνος που σκόραρε, καθώς στην στατική μπάλα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους. Μελανό σημείο η αντίδραση του στην κίτρινη κάρτα που είναι και εκείνη που του στερεί τη ρεβάνς.

Μπίσεσβαρ: Είχε καλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι, πάτησε περιοχή, δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια τελική. Μπορεί να μην είχε την απαιτούμενη ουσία στις αποφάσεις του, αλλά όταν αποχώρησε από το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έχασε περισσότερα πράγματα, από αυτά που έχανε με τον ίδιο μέσα στο γήπεδο.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Έχει αναλάβει τον ρόλο του μπαλαντέρ και του χαμάλη του άξονα. Πίεσε παντού, είχε κλεψίματα, είχε κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας της Γάνδης, αλλά και αυτός δεν μπόρεσε να απειλήσει με άμεσο τρόπο την εστία του Ρεφ. Παρόλα αυτά φάνηκε και σήμερα πόσο χρήσιμος είναι μέσα στο παιχνίδι και με τα χαρακτηριστικά του στον ρόλο του επιτελικού-τρίτου μέσου.

Ζίβκοβιτς: Και αυτός όπως και ο Κούρτιτς, δέχτηκε μία κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στο τέλος του ημιχρόνου και αυτό ήταν μεγάλο του λάθος. Παρόλα αυτά και μέσα στο παιχνίδι είχε νεύρα και περισσότερα λάθη από σωστές ενέργειες. Ακόμα και οι στατικές φάσεις του ήταν κακά χτυπήματα σε κόρνερ και φάουλ. Εκτός ρυθμού εδώ και 2 μήνες ο Σέρβος.

Άκπομ: Θύμισε τον Τσόλακ με την Μίντιλαντ. Είχε 2 τελικές, αλλά κυρίως κυνήγησε κάθε φάση στην πλάτη της άμυνας, πάλεψε με τους σωματώδεις αμυντικούς της Γάνδης και άφησε πολλούς χώρους για τους συμπαίκτες του που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν.

Ελ Καντουρί: Ο Μαροκινός μπήκε στη θέση του Μπίσεσβαρ και έπαιξε κάτι παραπάνω από 20 λεπτά. Δεν κράτησε την μπάλα όσο μπορούσε και την περίοδο που αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει τους χώρους που ήθελε στην άμυνα της Γάνδης. Παρόλα αυτά κράτησε τη θέση του τακτικά και δεν εξέθεσε την ομάδα σε καμία περίπτωση.

Οι ΣίντκλεϊΣβαμπΜουργκ και Τσόλακ έπαιξαν για 10 λεπτά ή και λιγότερο και έτσι δεν μπορούν να κριθούν από την απόδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρωπαία Τούμπα φέτος… άλλαξε (vids)

Παρά το χθεσινό αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χθεσινό 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Europa Conference League, ήταν στοιχεία που επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των Βέλγων έναντι του ΠΑΟΚ, παράλληλα όμως αυτή, ήταν και η πρώτη του εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη φέτος.

Γενικά, η φετινή πορεία, άλλαξε την εικόνα που είχε δημιουργηθεί για την Τούμπα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τρεις προκρίσεις στο γήπεδό του. Αρχικά, στον τρίτο προκριματικό γύρο, με το 3-0 επί της Χάιντουκ, στη ρεβάνς του 0-0 της Κροατίας.

Στη συνέχεια, με το εμφατικό 4-0 επί της Χαρτς στα πλέι οφ, έπειτα από τη νίκη με 1-2 στη Σκωτία. Ακολούθησε η μεγάλη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον όμιλο (2-1), το 2-2 με την Αμπερντίν και το 4-2 επί της Ελσίνκι στην τελευταία αγωνιστική.

Φυσικά, highlight παραμένει η επική ανατροπή με το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη φετινή ευρωπαϊκή εντός έδρας συγκομιδή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, να είναι πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Πριν από τη φετινή σεζόν, είχε προηγηθεί ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα πέρσι, ενώ πρόπερσι, η Μαρσέιγ είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, επίσης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει η ομάδα μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη-πρόκριση στην Τούμπα, ήταν με τη Μίντιλαντ στη φάση των 16 του Europa Conference League, που είχε περάσει με 5-3 στα πέναλτι.

Ανεξαρτήτως του τι συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι, η Τούμπα αποτέλεσε ξανά φέτος, σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Sold out το Λαμία – Παναθηναϊκός

H ανακοίνωση της ομάδας από την Φθιώτιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Λαμία ανακοίνωσε την εξάντληση των εισιτηρίων για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά, κατά την εφετινή περίοδο, που το ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» θα είναι sold out.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία 1964 ανακοινώνει ότι όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική των Palyoffs της Stoiximan Super League, την Κυριακή 21.04.2024 στις 17:00 στο ΔΑΚ Λαμία “Αθ. Διάκος” έχουν εξαντληθεί.

Σας ευχαριστούμε για το πρώτο φετινό SOLD OUT και σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 3 μ.μ. και λόγω των αυστηρών ελέγχων που θα διενεργηθούν, οι φίλαθλοι κάτοχοι εισιτηρίων της συγκεκριμένης αναμέτρησης, καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, ταλαιπωρία και καθυστέρηση της πρόσβασης τους στις κερκίδες, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότητα.

Όλοι μαζί πρέπει να προσαρμοστούμε και να προστατεύσουμε την ομάδα και το γήπεδό μας.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι όλοι όσοι προσέρχονται στο γήπεδο οφείλουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοποίησης. Ο νόμος υποχρεώνει άπαντες σε έλεγχο και οποιαδήποτε άρνηση αποκλείει την είσοδο στο γήπεδο.

Με το νέο αυστηρότατο νομικό πλαίσιο όποιος φίλαθλος δεν διαθέτει ονομαστικό εισιτήριο όχι απλά δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο, αλλά του επιβάλλεται και πρόστιμο 500 ευρώ από την Αστυνομία. Στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας σε περίπτωση που βρεθεί φίλαθλος με εισιτήριο σε άλλο όνομα, τόσο ο κάτοχος, όσο κι ο δικαιούχος θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, θα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα, ενώ η ΠΑΕ θα τιμωρείται με κλείσιμο της θύρας, όπου έγινε η παράβαση.

Κάθε καπνογόνο, φωτοβολίδα, κροτίδα, μπουκάλι, κάθε αντικείμενο που μπορεί να πέσει στον αγωνιστικό χώρο, σημαίνει κλείσιμο του γηπέδου! Οι ποινές είναι διοικητικές και έρχονται πλέον απευθείας από την πολιτεία. Συν τις όποιες επιπρόσθετες προκύπτουν από τα πειθαρχικά όργανα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Δυνατά συναισθήματα στην Τούμπα (photostory)

Όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μετά το τέλος το ματς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League από την Κλαμπ Μπριζ και μετά το φινάλε του επαναληπτικού, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε έντονα συναισθήματα στην Τούμπα.

Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου φανερά απογοητευμένοι, με τον Τάισον να λυγίζει και να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Μια μεγάλη ευκαιρία για ιστορική πρόκριση και διαδρομή στα ευρωπαϊκά σαλόνια, χαμένη.

Μαζί με την αποχώρηση των παικτών από τον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να μείνουν στην άκρη και αυτά τα συναισθήματα, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του 6 τελικούς στη μάχη του πρωταθλήματος, του μόνου στόχου που του απέμεινε στην σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ