Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Η μεγαλύτερη κλοπή της ιστορίας!

11/3/2018. Η κλοπή και ο… εφιάλτης της ΑΕΚ

PAOK24

Σαν σήμερα: Η μεγαλύτερη κλοπή της ιστορίας!

Υπάρχουν μερικές ημερομηνίες που αφήνουν το σημάδι τους και καθορίζουν την μετέπειτα πορεία σου. Είναι μερικές ημέρες, οι οποίες δεν ξεχνιούνται ποτέ…

Η 11η Μαρτίου 2018, για τους ΠΑΟΚτσήδες αποτελεί ημερομηνία-σταθμό. Τότε ήταν, που ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην Τούμπα, ψάχνοντας το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του νταμπλ και θα το έκανε, αν δεν αποφάσιζαν με το έτσι θέλω να του το πάρουν μέσα από τα χέρια.

Ο Όσκαρ Γκαρθία αρχικά, έπαιξε άψογα το ρόλο του, με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μην ξεκινάει ποτέ για ένα… ρολό, με τους Πειραιώτες να βάζουν τις… βάσεις για την κλοπή του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, ενώ μετά σκυτάλη πήρε η ΑΕΚ με τη συνδρομή των Κομίνη, Ποντίκη και των αθλητικών δικαστών που ασχολήθηκαν με τις δύο υποθέσεις, παίρνοντας το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του “Δικεφάλου”.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι με την ΑΕΚ τα είχε όλα. Είχε πάθος, είχε ένταση κι οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι το τέλος για το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Κι ο ΠΑΟΚ το βρήκε το γκολ στο φινάλε… ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ εκτελεί το κόρνερ στο 89′, ο Βαρέλα παίρνει μία παλικαρίσια κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Ο “Δικέφαλος” στον 7ο ουρανό,  η Τούμπα στο… πόδι .

Τίναξαν το πρωτάθλημα στον αέρα 

Τι ακολουθεί; Ο διαιτητής Κομίνης αρχικά δείχνει σέντρα, αλλά στη συνέχεια αφού συμβουλεύτηκε το βοηθό του Ποντίκη υπέδειξε οσφάιντ τον Μαουρίσιο θεωρώντας ότι ο Βραζιλιάνος επηρέαζε τη φάση… Η Τούμπα παρακολουθεί “παγωμένη” κι ο Ιβάν Σαββίδης “εκρήγνυται”, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΚ κι οι διαιτητές μπαίνουν στα αποδυτήρια, οι “κίτρινοι” εκμεταλλεύονται μία φωτογραφία που κυκλοφορεί και δηλώνουν… τρομοκρατημένοι, με αποτέλεσμα να μην βγουν ποτέ ξανά στον αγωνιστικό χώρο… Ο Κομίνης άλλαξε απόφαση, κατακύρωσε το γκολ και ζήτησε από την Ένωση να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ! Η βραδιά τελειώνει οριστικά και πλέον, η υπόθεση μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Κομίνης συνεχίζει την προκλητική του στάση και καταθέτει ψέματα στο δικαστήριο, οι άνθρωποι της ΑΕΚ παίζουν το δικό τους παιχνίδι και στις 29/3 ανακοινώνεται η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου και του Αθλητικού Δικαστή, Σπύρου Καποδίστρια. Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με -3 από το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 και -2 για την επόμενη σεζόν, η Τούμπα έκλεισε για τρεις αγώνες, ενώ κι ο Ιβάν Σαββίδης τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια!

Αντίδραση και συσπείρωση

Ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς ΠΑΟΚ τόσο από την ομάδα, όσο κι από τον κόσμο με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να περνούν στην αντεπίθεση και να παίρνουν θέση για την ξεκάθαρη κλοπή, αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους:

“Είναι αδύνατον όλη αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον ΠΑΟΚ, να μην επηρεάζει και εμάς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Φαίνεται πως ο δικός μας κόπος έχει μικρότερη σημασία από εκείνον των συναδέλφων μας στις υπόλοιπες ομάδες. Διότι εμείς που ουδέποτε προκαλέσαμε με δηλώσεις, χειρονομίες ή τη στάση μας στο γήπεδο «θέλουμε να κερδίσουμε έναν τίτλο στα χαρτιά».

Εμείς που ήμασταν πρώτοι, με 16 σερί νίκες και – βάσει απόδοσης – φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πλέον, όμως, κανείς δεν ενδιαφέρεται και δεν μιλά για το ποδόσφαιρο.

Κανείς δεν θα μας πει ποτέ γιατί έπρεπε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα χωρίς δικαίωμα ήττας επειδή αντίπαλοι επέλεξαν να μην μας αντιμετωπίσουν στο γήπεδο.

Κανείς δεν θα μας πει γιατί μας αρνήθηκαν – χωρίς υπόδειξη – ένα κανονικότατο γκολ που θα μας έφερνε πάλι πρώτους στη βαθμολογία, έστω και με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Kανείς δεν θα μας εξηγήσει γιατί η προσπάθειά μας δεν αξίζει τον τίτλο ή έστω την διεκδίκησή του στα ίσια και μέσα στο γήπεδο.

Επιχειρούν να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον του Προέδρου μας, επιμένοντας σε μια κακή εικόνα και όχι στην ουσία. Ξεχνούν ότι ο Ιβάν Σαββίδης έφερε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και τον καλύτερο προπονητή στον ΠΑΟΚ και φτιάχνει μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστεί δίχως τακτικές του παρελθόντος.

Ξεχνούν ή προσπαθούν να ξεχάσουν πολλά, αλλά όχι εμείς.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας απίστευτος εργοδότης, ένας δεύτερος πατέρας για όλους εμάς. Έχει συγχωρήσει και μας έχει υποστηρίξει σε πολλά λάθη κι εμείς σήμερα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη δική του τιμή.

Θεωρούμε τις συντονισμένες επιθέσεις στο πρόσωπό του ως μια ξεκάθαρη τακτική να μειώσουν την δυναμική του ίδιου, του ΠΑΟΚ και τη δική μας. Θα επιθυμούσαμε να απαντήσουμε μόνο στο γήπεδο, αλλά τελευταία μας το απαγορεύουν.

Ο ΠΑΟΚ θα μάχεται μέχρι τελευταία στιγμή για αυτά που του αξίζουν, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι η δέσμευσή μας απέναντι τον κ. Σαββίδη και φυσικά τον κόσμο μας.

Με τιμή,
Ποδοσφαιριστές ΠΑΕ ΠΑΟΚ”.

Η “απάντηση” στο γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το πρωτάθλημα καθώς αυτό… χαρίστηκε στην ΑΕΚ, ωστόσο το σύνολο του Λουτσέσκου πήγε στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου, βρήκε απέναντί της την Ένωση και την ισοπέδωσε, δείχνοντας στον αγωνιστικό χώρο ποιος άξιζε τον τίτλο και ποια ήταν η καλύτερη ομάδα και κατέκτησε το τρόπαιο, σε ένα μεγάλο ξέσπασμα, με τη Θεσσαλονίκη να… βουλιάζει.

Το νταμπλ δεν έγινε εκείνη τη σεζόν, ωστόσο την επόμενη χρονιά οι “ασπρόμαυροι” εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να δείξουν ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το έκαναν, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Πάτησαν… γκάζι με το καλημέρα, έσβησαν το -2 και κατέκτησαν αήττητοι το νταμπλ, γράφοντας με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Για την ΑΕΚ, ουσιαστικά εκείνο το βράδυ ξεκίνησε ο εφιάλτης. Έχει ηττηθεί με κάθε τρόπο από τον ΠΑΟΚ, εντός κι εκτός έδρας κι είναι πια ενδεικτικό, ότι για να βρει κανείς την τελευταία νίκη της Ένωσης, πρέπει να γυρίσει στον Ιούλιο του 2020, όταν είχε κερδίσει με 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα πλέι οφ, ενώ η τελευταία της νίκη στο ΟΑΚΑ ήταν στις 5 Νοεμβρίου του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμαστείτε! Κάθε Δευτέρα στις 22:00 το τηλεοπτικό Football Factory!

Ανάλυση και συζήτηση για ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδεί σε διαδίκτυο και TV 100

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Football Factory δίνουμε έμφαση στην εμπεριστατωμένη ανάλυση και την ποδοσφαιρική συζήτηση, μαθαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι με τη βοήθεια επαγγελματιών του αθλητισμού.

Στην εκπομπή έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον εθνικό πρωταθλητή του Euro 2004, Ζήση Βρύζα, τον έμπειρο αναλυτή Γιάννη Βλάχο και τους δημοσιογράφους  Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και  Αλέξη Σαββόπουλο.

Δείτε αυτό το διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο και στο κανάλι του Football Factory στο Youtube. Μπείτε ΕΔΩ και ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE.

ΜΑΖΙ και τηλεοπτικά στην TV 100 την ίδια μέρα και ώρα.

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

Με καλεσμένους που φέρνουν την προοπτική τους από τον κόσμο του αθλητισμού, το "Football Factory" υπόσχεται απολαυστικές συζητήσεις πάνω σε θέματα ποδοσφαιρικής τεχνικής και τακτικής.

Προπονητές, πρώην αθλητές και άλλες επώνυμες προσωπικότητες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια εμπεριστατωμένη ματιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μέσα από την εκπομπή μας, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το αθλητικό κοινό σε τεχνικά θέματα του ποδοσφαίρου και να διαδώσουμε την αγάπη για το παιχνίδι, με έναν στόχο τη κατανόηση του αθλήματος που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην μείωση της τοξικότητας και της βίας στα γήπεδα.

Μπείτε ΕΔΩ στο κανάλι του Football Factory στο Youtube ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE, και ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ