Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είναι η μοναδική επιτροπή που εργαλειοποιείται από την εξουσία;»

Το πρώην μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Νίκος Φαραντούρης, για τον ρόλο της επιτροπής, την Κυβέρνηση και τον Λευτέρη Αυγενάκη!

Στέργιος Αναστασιάδης

«Είναι η μοναδική επιτροπή που εργαλειοποιείται από την εξουσία;»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Primo” φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Νίκος Φαραντούρης, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της φερόμενης πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, με αφορμή την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Φαραντούρης ρωτήθηκε και για τη συμμετοχή του στην ΕΕΑ και δη στην πολύκροτη υπόθεση.

“Δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μία επιτροπή. Έχω διατελέσει και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και μέλος της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.   Ποτέ δεν αρνούμαι ως καθηγητής δια να είμαι σε θέση ευθύνης ούτε φοβάμαι τις κρίσεις.

Σε αυτή την περίφημη επιτροπή, αντικατέστησα τον συνάδελφό μου που παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, τον κ. Τριανταφυλλάκη, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Με τη λήξη της θητείας μου, τελείωσε και το δικό μου το έργο και ζήτησα να μην ανανεωθεί η θητεία μου. Ήμουν ο μοναδικός καθηγητής πρωτοβάθμιας που μπορούσα να αναλάβω τη θέση και δεν είχα σύγκρουση συμφερόντων με κανένα από τα εμπλοκόμενα μέρη (σ.σ. ΠΑΟΚ και Ολυμπακός).

Δεν ανέλαβα λοιπόν τη θέση ως εκπρόσωπος του Αυγενάκη ή εκπρόσωπος του Υπουργείου ή εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Πιστέψτε με, με χωρίζει άβυσσος από την Κυβέρνηση. Ανέλαβα ως καθηγητής πανεπιστημίου, όπως προβλέπει ο νόμος.

Όταν χρειάστηκε να δώσω την ετυμηγορία μου για κάτι, έκρινα πως έτσι έπρεπε να κρίνω. Δεν είχα καμία διάθεση να αδικήσω κανέναν, ούτε να μπω σε αντιπαράθεση αθλητική. Αθλητικά δεν ανήκω άλλωστε οπαδικά σε κανένα από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Δεν θέλω να κάνω κρίσεις για τα άλλα μέλη της επιτροπής, άλλωστε έχω μάθει στη ζωή μου πως πρέπει να αντιμετωπίζω και τις “καυτές πατάτες”.

Δεν φοβάμαι τίποτα, όταν προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου απερίσπαστος. Δεν έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου;” τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φαραντούρης, που ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως η ΕΕΑ “εργαλειοποιήθηκε” από την Κυβέρνηση ή τον Λευτέρη Αυγενάκη, απάντησε: “Πιστεύετε πως η επιτροπή αυτή είναι το μόνο όργανο ή Αρχή στην Ελλάδα που τυγχάνει τέτοιους είδους αντιμετώπισης από την εκάστοτε εξουσία;”

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ