Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Για τη νίκη Νο19 στο Περιστέρι

Οι αριθμοί πριν το παιχνίδι του Σαββάτου

PAOK24

ΠΑΟΚ: Για τη νίκη Νο19 στο Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ Μαteco, αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 16:30 εκτός έδρας το Περιστέρι, με τον ΕΣΑΚΕ να μοιράζεται μέσω της ιστοσελίδας του, διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία. Πιο αναλυτικά…

Στο Περιστέρι θα ανοίξει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, εκεί όπου το Σάββατο (19/3, 16:30) το Περιστέρι Vitabiotics θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Mateco. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από την ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, στην επιστροφή τους στη δράση έπειτα από ένα μήνα. Ανενεργός έμεινε ο ΠΑΟΚ Mateco το περασμένο Σαββατοκύριακο αφού είχε ρεπό, ενώ προέρχεται από τη νίκη επί του Ηρακλή στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Το Περιστέρι Vitabiotics παραμένει με αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων στην έδρα του (3-4) αν και νίκησε στα δύο τελευταία παιχνίδια του την ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Για τον ΠΑΟΚ Mateco η νίκη στο Ιβανώφειο ήταν η τρίτη συνεχόμενη που σημείωσε εκτός έδρας, κάτι που έκανε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Ένα από τα τέσσερα, ως τώρα, παιχνίδια που κρίθηκαν κυριολεκτικά στον πόντο ήταν εκείνο του πρώτου γύρου στο PAOK Sports Arena. Το Περιστέρι Vitabiotics πήρε την μπουκιά από το στόμα του ΠΑΟΚ χάρη σε τρίποντο του Έρικ ΜακΚρι στην εκπνοή, που διαμόρφωσε το 87-86. Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Λίνος Χρυσικόπουλος (15π.), Τεράν Πέτεγουεϊ (15π.) και Έρικ ΜακΚρι (12π, 5ρ.). Για τους γηπεδούχους καλύτεροι ήταν οι Ζερμέιν Λοβ (27π, 4/4β, 4/7δ, 5/8τρ.), και Μάρβιν Τζόουνς (18π, 6ρ, 2κοψ.).

Παρά την ήττα στο ματς του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα στην ιστορία των αναμετρήσεων με το Περιστέρι Vitabiotics. Αυτό είναι μικρότερο στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» έχουν τον πρώτο λόγο ως γηπεδούχοι. 

Αναλυτικά η ιστορία έχει γράψει…

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 20-38
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 20-26

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 16-12
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 16-6

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Α’ Εθνική 1991-92: Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 74-107
Stoiximan Basket League 1996-97 (3ος μικρός τελικός): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 61-86

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
1999-00: Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 90-79 (Ο Αλφόνσο Φορντ σημείωσε 35 πόντους για το Περιστέρι) 

Το Περιστέρι Vitabiotics, μετά την επάνοδο του στην κατηγορία το 2018, σημείωσε τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες και πέντε στα επτά ματς με τον ΠΑΟΚ Mateco στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διπλό του Δικεφάλου ήταν εκείνο της περιόδου 2012-13, όταν επικράτησε με 63-55.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS

MILESTONE
* Μετά τον Γάιο Σκορδίλη, ο Στίβεν Γκρέι θα ξεπεράσει και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στη λίστα των παικτών του Περιστερίου Vitabiotics με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός έχει 72 μαζί με τον νυν ασίσταντ κόουτς της ομάδας. Ξεπερνώντας τον θα φτάσει στη 12η θέση τον αείμνηστο Νίκο Φάσουρα και τον Αλέξανδρο Πέτρουλα.

ΤΑ ΣΕΡΙ
* Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης. Πριν από αυτά

είχε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς κλέψιμο.* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με 4+ αμυντικά ριμπάουντ μετράει ο Τσαντ Μπράουν.
* Τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς τρίποντο (0/6 συνολικά) μετράει ο Λίνος Χρυσικόπουλος που πριν από αυτά είχε οχτώ σερί ματς με τουλάχιστον ένα εύστοχο σουτ από τα 6,75.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –
+ Το Περιστέρι Vitabiotics είναι η 3η πιο εύστοχη ομάδα της Stoiximan Basket League στα τρίποντα, εκτελώντας με 35,19%. Είναι μια κατηγορία στην οποία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση από πέρυσι, όταν ήταν στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας στην κανονική περίοδο με 31,73%.

– Σε αντίθεση με τα τρίποντα, οι «κυανοκίτρινοι» έχουν το χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας στις βολές εκτελώντας με 68,2%. Στην κανονική περίοδο της περσινής σεζόν ήταν στην 4η θέση της σχετικής λίστας με ποσοστό 75,87%.

ΠΑΟΚ MATECO

MILESTONE
* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επιστρέφει στο γήπεδο όπου μεγάλωσε μπασκετικά και με έναν πόντο θα γίνει ο 85ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τους 1.800.

ΤΑ ΣΕΡΙ
* Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει 12/12 βολές στα επτά τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

* Ο Ντιμίτρι Ρίβερς είχε τρία κλεψίματα στο ντεμπούτο του απέναντι στον Κολοσσό H Hotels, αλλά κανένα στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια του.

* Ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο έμεινε χωρίς τρίποντο στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ιωνικό και Ηρακλή (0/8 συνολικά), κάτι που δεν έγινε σε κανένα από τα 12 πρώτα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –
+ Ο ΠΑΟΚ Mateco εκτελεί με 76,17% από τη γραμμή του φάουλ, έχοντας το τρίτο υψηλότερο ποσοστό της φετινής Stoiximan Basket League. Ήταν και πέρυσι ψηλά, με ποσοστό 77,18% που τον κατέταξε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου.

– Με 5,5 κλεψίματα ανά αγώνα, ο ΠΑΟΚ έχει τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο στη φετινή Stoiximan Basket League. Είναι μεγάλη η διαφορά από την περσινή επίδοση του αφού ήταν η κορυφαία ομάδα της κανονικής περιόδου με 8,27 κλεψίματα ανά αγώνα”.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ