Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ ξέρει από… «τελικούς» (vid)

Οι μεγάλες βραδιές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη!

Βασίλης Μανδράου

Ο ΠΑΟΚ ξέρει από… «τελικούς» (vid)

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Γάνδη για μία θέση στους «8» του UEFA Conference League έχοντας στις αποσκευές του το 1-0 της «Τούμπας». Στο «Ghelamco Arena» ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι «τελικό» ή όπως το χαρακτήρισαν οι Βέλγοι «do or die» και θα δώσει ότι έχει μέσα στο γήπεδο για να βρεθεί στην κλήρωση της Νιόν.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να βάλει απόψε το ευρωπαϊκό του κοστούμι με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει μπροστά της μία τεράστια πρόκληση για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa Conference League, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ έως τώρα στην ιστορία του. Είναι γεγονός ότι η ομάδα αυτή έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ξέρει από…«τελικούς» έχοντας προσφέρει στο παρελθόν μεγάλες στιγμές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετείχε, με σπουδαία αποτελέσματα, τα οποία συνοδεύτηκαν από ιστορικές προκρίσεις. Το PAOK24 σας παρουσιάζει πέντε σπουδαίες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου…

1997/98 Κύπελλο UEFA  

Άρσεναλ – ΠΑΟΚ 1-1

Όταν ο Κώστας Φραντζέσκος χάριζε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 1-0 απέναντι στην Άρσεναλ, λίγοι ήταν αυτοί που είχαν πιστέψει πως οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να πάρουν την πρόκριση απέναντι στο μεγαθήριο εκείνης της εποχής, την Άρσεναλ. Όμως το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου απέδειξε για άλλη μία φορά ότι αρέσκεται στα δύσκολα, στα παιχνίδια που τον έχουν άπαντες ξεγραμμένο. Η Άρσεναλ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 22′ ο Μπέργκαμπ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Όμως κόντρα στα προγνωστικά ο Ζήσης Βρύζας με μία αξέχαστη προσπάθεια ισοφάρισε σε 1-1 τρία λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ μία μαγική πρόκριση.

2000/01 Κύπελλο UEFA

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 3-0 (παρ.)

Η ήττα στον πρώτο αγώνα της Ιταλίας από την Ουντινέζε με 1-0 άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα, με τους Ιταλούς να έχουν προβάδισμα πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ με τον Καμπς στο 73΄ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση όπου εκεί, ο Αργεντινός έκανε το 2-0 και στη συνέχεια ο Φρούσσος το τελικό 3-0, δίνοντας στον «δικέφαλο» μια ιστορική πρόκριση στον τρίτο γύρο του κυπέλλου Ουέφα.

2010-11 Play Off – Europa League

Φενερμπαχτσέ – ΠΑΟΚ  1-1 (παρ.)

Στις 26 Αυγούστου του 2010 ο ΠΑΟΚ ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη για την ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League κόντρα στην Φενερμπαχτσέ. Ο Δικέφαλος είχε στις αποσκευές το 1-0 του αγώνα της «Τούμπας» και πήγε στην Πόλη για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του θεσμού. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Εμρέ στο 49′, ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση των Τούρκων και οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί σε μία αντεπίθεση η μπάλα από το κεφάλι του Βιεϊρίνια έφτασε στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που με υποδειγματικό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1. Ονειρική βραδιά για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών στο «Σουκρού Σαράτσογλου» σε μία βραδιά που έμελλε να γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

2011/12 Europa League (όμιλος)

Τότεναμ – ΠΑΟΚ 1-2

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος…τρέλαινε ολόκληρο τον πλανήτη, φεύγοντας με το διπλό από το Λονδίνο, για τους ομίλους του Europa League, κόντρα στην Τότεναμ.  Το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου του 2011, ο ΠΑΟΚ τον σημαντικών απουσιών (Λίνο και Βιεϊρίνια) υπέταξε την Τότεναμ και έπαιρνε την πρόκριση για τους 32 της διοργάνωσης, μια αγωνιστική νωρίτερα!

 

2015/16 Europa League (όμιλος)

Ντόρτμουντ – ΠΑΟΚ 0-1

Μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορος σε αυτό το παιχνίδι, καθώς είχε γνωρίσει ήδη τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως εκείνο το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων εκείνης της σεζόν ταξίδεψε στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Europa League και επέστρεψε στην Ελλάδα με ένα «ιστορικό» διπλό καταφέρνοντας να «αλώσει» μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης, το «Signal Iduna Park». Το γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχε στο 33ο λεπτό του παιχνιδιού ο Ρόμπερτ Μακ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το καρέ του σίγησε

Δεν βρίσκει γκολ ο ΠΑΟΚ από εκείνους που τον κουβαλούν επιθετικά στη σεζόν στο πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Αλί Σαμάτα να μην έχει βρει δίχτυα μέσα το 2024, αλλά και τον Μπράντον Τόμας να μην έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια που έπαιξε, ο ΠΑΟΚ αναζητά τις απαραίτητες λύσεις στην εξίσωση «γκολ», όμως το τελευταίο διάστημα δεν τις βρίσκει ούτε από εκείνους που τον έχουν κουβαλήσει επιθετικά έως τώρα στη σεζόν.

Το καρέ των αρχισκόρερς του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα αποτελείται από τους Κιρίλ Ντεσπόντοφ, Τόμας Μουργκ, Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Όμως και οι τέσσερις έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ντεσπόντοφ σκόραρε για τελευταία φορά στις 31 Μαρτίου στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού.

Ο Μουργκ έχει να σκοράρει από το ματς με τον Βόλο στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τελευταία φορά δίχτυα στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Ζίβκοβιτς, τέλος, έχει να σκοράρει από τις 25 Φεβρουαρίου και την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους παραπάνω τέσσερις ποδοσφαιριστές μόνο ο Ντεσπόντοφ έχει σκοράρει μέχρι στιγμής στη διαδικασία των playoffs.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντηση Άρη σε Μπέο: «Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης…»

Συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με διαρροή της η ΠΑΕ Άρης απαντά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πετώντας το γάντι στον Αχιλλέα Μπέο και ζητώντας να βγει στη φόρα το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Αναλυτικά:

“Ο Μπέος κατά την προσφιλή του τακτική προσπαθεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης… Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Μπέος;”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ