Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚΑΡΑ με ψυχή “πέταξε” στους 8!

Επική πρόκριση στο Βέλγιο και η ιστορία συνεχίζεται!

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚΑΡΑ με ψυχή “πέταξε” στους 8!

Mε πολλά προβλήματα, με αναγκαστικές αλλαγές, με απουσίες… Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και πανηγύρισε μία αντρίκια, μία παλικαρίσια πρόκριση στους “8” του Europa Conference League, γράφοντας μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του.

Ήταν ένα μεγάλο βράδυ στην Ghelamco Arena, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να κερδίζει με 2-1 τη Γάνδη και να παίρνει το “χρυσό” εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι όπου έδειχναν να του πηγαίνουν όλα άσχημα. Οι “ασπρόμαυροι” ταξίδεψαν στο Βέλγιο χωρίς τους Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Καντουρί και Μιχαηλίδη, ο Λουτσέσκου είδε τον Κρέσπο να αποχωρεί τραυματίας στο ημίχρονο και στην πορεία χτύπησε στο κεφάλι κι ο Βιεϊρίνια, αλλά έσφιξε τα δόντια και συνέχισε, ωστόσο βρήκαν τον τρόπο να πάρουν αυτό που ήθελαν από την σπουδαία, σημερινή βραδιά.

Οι Βέλγοι άσκησαν τρομακτική πίεση στο ξεκίνημα, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ μέσα από στημένη μπάλα, με τον Κρέσπο να ανοίγει το σκορ στο 20ο λεπτό, με κοντινή προβολή και μετά από φάση διαρκείας κι ενώ νωρίτερα, οι Βέλγοι είχαν απειλήσει με Τισουντάλι και Σαμουάζ.

Αφού πέρασαν λίγα λεπτά μετά το γκολ του Ισπανού στόπερ, η Γάνδη έψαξε την ισοφάριση κι ανέβασε ξανά την πίεσή της, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει απαντήσεις και να δέχεται την ισοφάριση λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Ντεπουάτρ να παίρνει την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Σαμουάζ, ενώ νωρίτερα ο Οφόε ήταν άστοχος σε τετ α τετ.

Ο Λουτσέσκου είδε και τον Κρέσπο να αντιμετωπίζει θέμα και πέρασε τον Μιχάι στη θέση του στο ξεκίνημα του β’ μέρους, η Γάνδη πίεσε ξανά τον “Δικεφάλο”, σε ένα ίδιο μοτίβο, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε, άντεξε, έμεινε όρθιος σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Οι Βέλγοι απείλησαν με τον Σαμουάζ, τον Ντεπουάτρ και τον Οφόε, αλλά οι “ασπρόμαυροι” ήταν αυτοί που βρήκαν και πάλι το γκολ! Ο Βιεϊρίνια, παίζοντας με δεμένο κεφάλι και… ζαλισμένος, εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε ο Άκπομ κι ο Αουγκούστο σούταρε δυνατά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε το ψυχολογικό προβάδισμα, κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και με υπερπροσπάθεια από όλους, πανηγύρισε μία ακόμη σπουδαία πρόκριση, περιμένοντας αύριο την κλήρωση για τους “8” του Europa Conference League, μαζί με τον κόσμο του, που έβαψε “ασπρόμαυρο” το γήπεδο κι απόψε!

Ενδεκάδα με Μουργκ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε έναν ερωτηματικό μέχρι και πριν από το παιχνίδι με τη Γάνδη και τελικά προτίμησε τον Τόμας Μουργκ, αντί του Αλεξάντρου Μιτρίτσα, που έμεινε στον πάγκο.

Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή, στο πλευρό του Τσιγγάρα ήταν ο Σβαμπ και μεσοεπιθετικά, ξεκίνησαν οι Μουργκ, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ και Άκπομ.

Πίεση σε κάθε χώρο η Γάνδη

Ήταν αναμενόμενο ότι η Γάνδη θα πίεζε πολύ με το… καλημέρα τον ΠΑΟΚ κι αυτό έγινε στην Ghelamco Arena. Οι Βέλγοι ήταν πολύ πιεστικοί και δεν άφησαν τον “Δικέφαλο” να κρατήσει μπάλα στα πρώτα λεπτά, ενώ μόλις στο 2ο λεπτό επιχείρησαν να απειλήσουν, με τον Ίνγκασον να κόβει επικίνδυνη μπαλιά για τον Οφόε.

Στο 6ο λεπτό, ο Τισουντάλι έκανε ωραία κίνηση και δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Μαροκινός άσος δεν έπιασε καλά το γυριστό σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ έγινε στο 11′, με τον Αουγκούστο να δοκιμάζει ένα σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 13′ ο Σαμουάζ βρέθηκε σε καλή θέση και πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Οι Βέλγοι συνέχισαν να πιέζουν με κάθε τρόπο, με τον Ίνγκασον να σώζει ξανά τον “Δικέφαλο” στο 18′, διώχνοντας προ του Τισουντάλι, ενώ από την άλλη οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ είχαν ελάχιστες επαφές με την μπάλα.

“Μίλησε” ο Κρέσπο

Όλα αυτά μέχρι το 20ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε διαδοχικά κόρνερ και μετά από φάση διαρκείας, ο Κρέσπο σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα πολύ-πολύ σημαντικό γκολ! Ξεπερνώντας το πρώτο 20λεπτο, όπου πέρασε πραγματικά δύσκολα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε μία στημένη μπάλα και βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με τη Γάνδη να προσπαθεί να απειλήσει με τον Τισουντάλι και πάλι και τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει τον Μαροκινό, κάνοντας μία σπουδαία έξοδο στο 26ο λεπτό.

Η Γάνδη προσπάθησε να βγάλει αντίδραση κι ανέβασε ξανά την πίεσή της, με τον Μαροκινό σταρ της να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 36′, όταν επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, μετά από ωραία κάθετη του Οφόε. Σε ένα κακό -για τον ΠΑΟΚ- χρονικό σημείο, οι Βέλγοι βρήκαν το γκολ, μετά από διαδοχικές ευκαιρίες, με τον Σαμουάζ να βρίσκει μία εύκολη σέντρα και τον Ντεπουάτρ να παίρνει την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-1.

Οι “ασπρόμαυροι” αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους κι ουσιαστικά το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, θύμισε το ξεκίνημα του αγώνα, με τους παίκτες της Γάνδης να πιέζουν ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ και να ψάχνουν τους διαδρόμους προς την περιοχή. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τέλος κι ήταν το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου στην Ghelamco Arena.

Νέα ατυχία κι αναγκαστική αλλαγή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνάει στη θέση του Κρέσπο, τον Ενέα Μιχάι, ενώ για τον Ισπανό η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για πρόβλημα στον προσαγωγό. Η Γάνδη απείλησε στο 47′, με τον Σαμουάζ να βρίσκεται ολομόναχος στη γωνία της μικρής περιοχής και να κάνει την προβολή, για να φύγει άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του “Δικεφάλου” να απειλήσει.

Ο Άκπομ βγήκε σε τετ α τετ δύο λεπτά μετά κι έκανε το διαγώνιο σουτ, για να δει την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 50′ ο Πασχαλάκης είπε “όχι” στον Οκούμου, ενώ στο 53′ ο Ντεπουάτρ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ήταν άστοχος με το κεφάλι.

Η Γάνδη απείλησε με τον Οφόε και τον Ντεπουάτρ, ασκώντας και πάλι έντονη πίεση στον ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να περνάει στο παιχνίδι τον Σίντκλεϊ στη θέση του Μπίσεσβαρ, βλέποντας τον Σουριναμέζο να μένει από δυνάμεις. Ο Βιεϊρίνια συνέχισε ως αριστερό μπακ, με τον Σίντκλεϊ να αγωνίζεται αντί του Μπίσεσβαρ στα αριστερά της μεσαίας γραμμής. Στο 66′ η Γάνδη σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του “Δικεφάλου” να ματώνει στο κεφαλι και να περνάει για λίγο εκτός.

Χίλια προβλήματα, “χρυσό” γκολ!

Ο Ρουμάνος τεχνικός, πέρασε στο παιχνίδι και τον Λούκας Τέιλορ, που έκανε comeback μετά από πολύ καιρό, την ώρα που ο Βιεϊρίνια έκανε υπερπροσπάθεια για να συνεχίσει, έχοντας δεμένο κεφάλι. Στο 74′ ο Πασχαλάκης έκανε σωστή έξοδο και πρόλαβε τον Σαμουάζ, σε μία γρήγορη αντεπίθεση της Γάνδης και τα πράγματα έμοιαζαν και πάλι να δυσκολεύουν για τον ΠΑΟΚ. Κι όμως! Η ομάδα αυτή του Λουτσέσκου, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, που είχε θέματα ακόμη και στη διάρκεια του αγώνα, βρήκε και δεύτερο γκολ!

Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε ο Άκπομ, που έδωσε σπουδαίες μάχες απόψε, με τον Αουγκούστο να σουτάρει δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στέλνει την μπάλα στη γωνία, για το 2-1 του ΠΑΟΚ. Με την εξέλιξη αυτή του αγώνα, ήταν ξεκάθαρο πως οι “ασπρόμαυροι” το πίστεψαν, με τον Λουτσέσκου να κάνει κι άλλες αλλαγές και να περνάει στο παιχνίδι τους Τσόλακ και Μιτρίτσα.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Λουτσέσκου έδωσαν ό,τι είχαν στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις και το φινάλε, βρήκε τον “Δικέφαλο” και τον κόσμο του να πανηγυρίζουν μία τεράστια πρόκριση στους “8” του Europa Conference League!

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Γάνδη: Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες (85′ Όλσεν), Κουμς, Ογιούσου, Σαμουάζ (85′ Φορτούνα), Οφόε (82′ Χιουλσάγκερ), Τισουντάλι (82′ Μπεζούς) και Ντεπουάτρ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (85′ Μιτρίτσα), Μουργκ (70′ Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57′ Σίντκλεϊ)  και Άκπομ (86′ Τσόλακ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη μια υπέροχη πρωτοβουλία του PAOK Action

Βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να ζήσουν την εμπειρία της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ… «Με ιδιαίτερη τιμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την οργανωμένη, μόνιμη και συστηματική εφαρμογή του Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής, ΑDeC)))livex στο γήπεδο της Τούμπας για ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα.

Στόχος μας είναι να μπορούν ο άνθρωποι με οπτική αναπηρία να ζήσουν βιωματικά τους αγώνες όπως τους βιώνουν οι βλέποντες.

Στο γήπεδο της Τούμπας θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για άτομα με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους έως 3 ημέρες πριν τον αγώνα στον υπεύθυνο προσβασιμότητας (ACCESo Responsible) με τους εξής τρόπους:

Στο τηλέφωνο 6936844214
Rakuten Viber ΠΑΟΚ ΙΣΟΤΙΜΑ#1
Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://padlet.com/info27180/PAOK_ISOTIMA
Με QR code

Η μεθοδολογία “PAOK_ADeC_for_Football” είναι μια μεθοδολογία σύμφωνα με τα guidelines για την Κοινωνική ευθύνη του διεθνές προτύπου ISO 26000 αποτυπωμένη στην Αgenda 2030, και στους 17 στόχους αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας ιδιαίτερα τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Την ισότιμη ακουστική περιγραφή περιγράφει ο οργανισμός EΧΕDRAMark unit of NKLABS με τα πιο σύγχρονο διαθέσιμα εργαλεία ΑΙ τεχνολογίας και τη βραβευμένη μεθοδολογία «ΑDeC)))livex», μια «σχολή ολοκληρωμένης σύνθεσης ρεαλισμού και βιώματος στην μεταφορά της πληροφορίας».

Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Η Μπρέντφορντ θέλει τον Μπάμπα»

Δημοσίευμα στην Αγγλία κάνει λόγο για ενδιαφέρον για τον μπακ του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την περίπτωση του Μπάμπα Ράχμαν για το αριστερό άκρο της άμυνας της, φέρεται να τσεκάρει η Μπρέντφορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «West London News».

«Η Μπρέντφορντ έστειλε σκάουτ για να παρακολουθήσει τον Μπάμπα Ραχμάν, ο οποίος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να εξασφαλίσει την υπογραφή του έναντι 5.800.000 ευρώ. Οι «μέλισσες» δεν έχουν στην διάθεσή τους το βασικό αριστερό μπακ, Ρίκο Χένρι, ο οποίος πρόκειται να χάσει ολόκληρη τη σεζόν και την έναρξη της επόμενης σεζόν. Θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μόνο μία ανανέωση δανεισμού με την Τότεναμ για τον Σέρχιο Ρεγκιλόν, με τον Ισπανό αμυντικό να αναμένεται να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Τότεναμ..

Η απουσία ανταγωνισμού στους μπακ έχει πλήξει τη Μπρέντφορντ και τώρα έχει εντοπίσει τον πρώην αριστερό μπακ της Τσέλσι, Μπάμπα, ο οποίος διαπρέπει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα ως βασικός. Ο Ραχμάν επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Τσέλσι, αλλά η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο για εκείνον.

Η Μπρέντφορντ παλεύει για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Τόμας Φρανκ πάντα έβγαζε λαγούς από το καπέλο του και το ενδιαφέρον του για τον Γκανέζο αμυντικό θα μπορούσε να είναι το μεγάλο του σχέδιο για να ενισχύσει την ομάδα του. Ο Μπάμπα Ραχμάν βρήκε ξανά την φόρμα του μετά την ένταξή του στον ελληνικό κολοσσό, στον ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι. Βοήθησε την ομάδα στην καλύτερη εκστρατεία της στην Ευρώπη. Ο 29χρονος απέρριψε την ευκαιρία να υπογράψει με τη Νόριτς και τη Γουότφορντ το καλοκαίρι και αντ' αυτού επέλεξε την Ελλάδα. Αυτή η απόφαση έδωσε μια νέα πνοή στην καριέρα του» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ