Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μυθικός Ίνγκασον σε μία ΟΜΑΔΑΡΑ!

Σχόλια, ανάλυση και στατιστικά των παικτών του ΠΑΟΚ μετά απο άλλη μία νίκη στο ΟΑΚΑ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Μυθικός Ίνγκασον σε μία ΟΜΑΔΑΡΑ!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε άλλη μία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της SuperLeague. Παρά τα προβλήματά του, ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε εξαιρετικό ματς, είχε υπομονή, δεν απειλήθηκε από μεγάλες φάσεις του αντιπάλου και στο δεύτερο ημίχρονο με τρεις μεγάλες φάσεις απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έβαλε ένα γκολ και πήρε άλλη μία νίκη.

Ήταν ματς 10-5 τελικών, 2-6 αποκρούσεων, 11-24 επεμβάσεων 10-18 κλεψιμάτων, 19-14 φάουλ, 5-4 κόρνερ, 24-19 λαθών.

Πάμε στην ατομική κριτική όπου σε γενικές γραμμές οι καλύτεροι μεταξύ όλων όσων διακρίθηκαν,  ήταν εκείνοι που έπαιξαν πολύ και στη Γάνδη το βράδυ της Πέμπτης.

Πασχαλάκης: Από τα πιο εύκολα βράδια του στο ΟΑΚΑ. Έφθασε τα 13 αήττητα ματς με τον ΠΑΟΚ στο στάδιο, χωρίς απόψε να ανησυχήσει. Κράτησε για πλάκα το μηδέν…   Η στατιστική κατέγραψε τέσσερις αποκρούσεις, αλλά και 7 κλεψίματα σε επιτυχημένες εξόδους.

Λύρατζης: Από τους καλύτερους και σε αυτό το ματς. Η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητά του πίσω φθάνουν πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έσβησε και έβγαλε από το γήπεδο τον Τσούμπερ, ενώ έκοψε πολλά αντίπαλα σουτ.  Είχε τρία κλεψίματα και άλλες τόσες επεμβάσεις εντός περιοχής.

Σίντκλεϊ: Χρειάστηκε λίγο χρόνο να διαβάσει τον Άμραμπατ. Μετά το 20λεπτο πήγα καλά στην άμυνα, ενώ είχε στιγμές που έβγαλε καλά τον ΠΑΟΚ μπροστά.

Βαρέλα: Την Παρασκευή σκεφτόταν πότε θα φύγει, την Κυριακή έπαιξε σε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Δεν έκανε τόσα πολλά και σε στατιστικό επίπεδο, αλλά κράτησε καλά τη θέση και έκοψε ότι… κόβονταν. Συνεπής στα καθήκοντά του σε δύσκολη συναισθηματικά βραδιά.

Ίνγκασον: Μυθικό ματς από τον Ισλανδό στόπερ. Απίστευτα δυνατός και σταθερός, κολώνα στην άμυνα. Μέτρησε 9 επεμβάσεις εντός περιοχής! Δεν έκανε κανένα λάθος και κέρδισε 4 φάουλ. Στάση Ίνγκασον και απόψε!

Κούρτιτς: Παίκτης-οικονομία. Δεν φάνηκε αλλά ήταν ο πιο σίγουρος με την μπάλα στα πόδια! Είχε τις περισσότερες μεγάλες εύστοχες πάσες ενώ με τόσες επαφές κατάφερε και δεν έκανε κανένα λάθος! Μέτρησε και 2 κλεψίματα.

Τσιγγάρας: Όσο περνούσε η ώρα, τόσο και καλύτερος. Δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα και σε πολλές φάσεις, αλλά στην πορεία γέμισε τον άξονα με την παρουσία του. Θα ήταν τέλειος, αν στο σουτ που επιχείρησε μετά τον έξοχο συνδυασμό, έδινε δεξιά την μπάλα. Με τέτοιο γκολ θα άδειαζε το γήπεδο από ντροπή…

Ζαμπά: Άρεσε με την σοβαρότητα και την ομαδικότητά του. Έδωσε μάχες, βοήθησε πίσω και ήταν από τους θετικούς βγάζοντας την μπάλα μπροστά. Ο Ζαμπά δεν έκανε κανένα λάθος!

Μιτρίτσα: Δύσκολο ξεκίνημα και πολύ ξύλο από τους αντιπάλους. Επί της ουσίας είχε μία θετική ενέργεια και αυτή σημειώθηκε στο γκολ όπου τα έκανε όλα τέλεια. Μπορεί να αυξήσει τις θετικές του στιγμές.

Ζίβκοβιτς: Έπαιξε και πίσω από τον φορ σε έξυπνη κίνηση του Λουτσέσκου. Δεν ήταν τόσο καλός με την μπάλα στα πόδια. Πολύ «βρώμικη» δουλειά με 3/5 γεμίσματα και τέσσερα φάουλ κατά.

Τσόλακ: Κακό πρώτο μέρος και σε επίπεδο συνεργασιών. Στην επανάληψη τα έκανε όλα άψογα στο γκολ της νίκης και έχασε άλλη μία ευκαιρία όπου κακώς δεν έχει καταγραφεί αφού δεν ήταν οφσάιντ.

Μπίσεσβαρ: Μπήκε εκεί που έπρεπε και ηρέμησε την ομάδα που βγήκε με προοπτικές, στην επίθεση χωρίς να απειλείται καθόλου.

Τέιλορ: Καλή παρουσία με τρεξίματα και καλύψεις. Σημαντικός και αυτός τις τελευταίες ημέρες.

Άκπομ: Είχε χώρους στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν έφθασε σε μεγάλη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Λίνο (pics)

Η ανάρτηση του Βραζιλιάνου άλλοτε μπακ του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας από τους καλύτερους αριστερού μπακ που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μασιέλ Λίνο, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Ο 46χρονος Βραζιλιάνος, ανέβασε μια φωτογραφία από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ παράλληλα σχολίασε σε μια ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας πως θα βρίσκεται στην Τούμπα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. «Θα είμαι στην Τούμπα ενάντια στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό» έγραψε χαρακτηριστικά, γεγονός που δείχνει ότι θα βρίσκεται αρκετές μέρες στην πόλη μας.

Ο Λίνο κατέγραψε 220 συμμετοχές με 16 γκολ και 41 ασίστ στον ΠΑΟΚ, στην πενταετία που αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τελική ευθεία ενόψει ΑΕΚ

Πως προετοιμάζονται οι «ασπρόμαυροι» για το ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τις πολύ κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το θετικό για τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως δεν βλέπει κανένα από τα ονόματα των παικτών του στο απουσιολόγιο, εκτός -φυσικά- από του Γουίλιαμ-Τρόοστ Εκόνγκ που είναι εκτός με βαριά θλάση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει το τελευταίο του χαρτί στο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να έχει πολλές πιθανότητες έχοντας χάσει βαθμούς στη Λαμία. Με την τελική κατάταξη να είναι εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, δεν μπορεί να έχει την εικόνα που παρουσίασε σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Αθανάσιος Διάκος».

Θυμίζουμε πως η τέταρτη θέση, σε συνδυασμό και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Άρη, αφήνει την -όποια- ομάδα εκτός Ευρώπης από την επόμενη σεζόν. Γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν θέλει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ