Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

«Ο Πέλκας σήκωσε στις πλάτες του τη Φενέρ» (vid)

«Αποθέωση» μετά το νικητήριο γκολ με την Κόνιασπορ

PAOK24

«Ο Πέλκας σήκωσε στις πλάτες του τη Φενέρ» (vid)

Ο Δημήτρης Πέλκας, σκόραρε στο 88ο λεπτό του αγώνα με την Κόνιασπορ κι έδωσε τη νίκη στη Φενέρμπαχτσε με 2-1, μειώνοντας την απόσταση στο -2 από τη δεύτερη θέση, ενώ η Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα, Σιώπη, τρέχει μόνη της στην κούρσα για το πρωτάθλημα, απέχοντας 15 βαθμούς από τη δεύτερη Κόνιασπορ και την τρίτη, Φενέρμπαχτσε.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη και μπορείτε να δείτε να δείτε παρακάτω, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Τουρκία, γνωρίζουν την αποθέωση αυτό το διάστημα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπαλάντα: «Ξέραμε πως να αντέξουμε στην πίεση»

Ο έμπειρος αμυντικός της Μπριζ ξεχώρισε το στοιχείο που έκανε τη διαφορά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Έντερ Μπαλάντα τόνισε μετά το 0-2 της Κλαμπ Μπριζ επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ότι η ομάδα του, ήξερε πως να αντέξει στην πίεση του αντιπάλου και του γηπέδου.

«Ήταν ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την αρχή του καλοκαιριού. Είναι μια πολύ ωραία στιγμή για την ομάδα και θα την απολαύσουμε. Είναι μία πολύ θετική κατάσταση για το σύλλογο. Ξέραμε πως να αντέξουμε στην πίεση του ΠΑΟΚ. Ανοίξαμε τους χώρους, βρήκαμε τις ευκαιρίες μας και τις εκμεταλλευτήκαμε» ανέφερε ο Περουβιανός αμυντικός στην κάμερα της Cosmote TV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Λουτσέσκου: «Φτάσαμε εκεί που δεν πιστεύαμε στην αρχή»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε έναν πρώτο ευρωπαϊκό απολογισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας από την αρχή της σεζόν, μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV μετά το τέλος του αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ. «Η δουλειά της ομάδας όλη τη σεζόν ήταν απίστευτη, το ίδιο και στην Ευρώπη. Φτάσαμε σε ένα επίπεδο που δε μπορούσαμε να πιστέψουμε στην αρχή της σεζόν. Για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια φτάσαμε σε προημιτελικούς. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με περισσότερη εμπειρία στην Ευρώπη που πέρσι έπαιζαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει διαφορετική αυτοπεποίθηση και άξιζε την πρόκριση με βάση την εικόνα στους δύο αγώνες» είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ενώ σε ερώτηση για την καλύτερη εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, σημείωσε…

«Δε μπορούμε να μιλάμε για 1-2 φάσεις. Το παιχνίδι κρίθηκε από λεπτομέρειες. Κατάφεραν να πάρουν πλεονέκτημα από τις λεπτομέρειες. Δε θέλω να αναφέρομαι σε άλλα πράγματα, αλλά είχαμε παίκτες που δεν είναι στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, λόγω ασθένειας. Παρόλο που έδωσαν όλοι το 150% δεν ήμασταν στο μέγιστο επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ομάδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η… μπίλια έκατσε στην Άστον Βίλα

Πήρε την πρόκριση επί της Λιλ στα πέναλτι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος χάρισε στην Αργεντινή το τρόπαιο στο Μουντιάλ του Κατάρ και απόψε απέκρουσε τα πέναλτι των Μπενταλέμπ και Αντρέ στη «ρώσικη ρουλέτα», η Άστον Βίλα «λύγισε» στα πέναλτι τη Λιλ με 4-3 (2-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση υπέρ των Γάλλων) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ.

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, άφησε την μπάλα στην Άστον Βίλα (41%-59% η κατοχή) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στις αντεπιθέσεις και στις στατικές φάσεις ήταν... φωτιά. Στο 15' έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και χαμηλή σέντρα του Γκούντμουντσον, ο Γιαζίτσι εκτέλεσε άψογα με τη μία τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, δίνοντας προβάδισμα στη Λιλ.

Η αγγλική ομάδα είχε τη δική της «μεγάλη» στιγμή στο 56' όταν από πάσα του ΜακΓκιν, ο Μάτι Κας βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού κι έφυγε άουτ. Στο 68' από κόρνερ του Χάραλντσον και γυριστή κεφαλιά του Αντρέ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα χτύπησε στο οριζόντιο και στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 της γαλλικής ομάδας.

Η Άστον Βίλα βγήκε μαζικά στην επίθεση για να βρει το γκολ που θα οδηγούσε το ματς τουλάχιστον στην παράταση και στο 87' η επιμονή της δικαιώθηκε, καθώς σε σέντρα του Ρότζερς, ο Σεβαλιέ έχασε την μπάλα απ' τα χέρια του και μετά από κόντρες, ο Κας μείωσε σε 2-1.

Σε μία φάση που συγκέντρωσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων για επιθετικό φάουλ του Γουάτκινς, όμως ο διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ αφού μίλησε και με το VAR κατακύρωσε το τέρμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Τα δεδομένα του αγώνα δεν άλλαξαν στην παράταση και στα πέναλτι «μίλησε» η κλάση του Εμιλιάνο Μαρτίνες που απέκρουσε το πρώτο και το πέμπτο πέναλτι των εκτελεστών της Λιλ, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην αγγλική ομάδα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Τίλεμανς 0-1

Μπενταλέμπ Απέκρουσε ο Μαρτίνες

Γουάτκινς 0-2

Ντέιβιντ 1-2

Κας 1-3

Γκόμες 2-3

Μπέιλι Απέκρουσε ο Σεβαλιέ

Καμπελά 3-3

Ντούγκλας Λουίς 3-4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ