Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η πορεία όσων έφυγαν τον τελευταίο χρόνο

Άλλοι λάμπουν, άλλοι ψάχνονται

PAOK24

ΠΑΟΚ: Η πορεία όσων έφυγαν τον τελευταίο χρόνο

Η πληρότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ και οι μεταγραφές που έγιναν ή δεν έγιναν, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πέρα όμως από τις μεταγραφές, κάθε καλοκαίρι, θέματα προς συζήτηση αποτελούν και οι περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν για το αν αξίζει ή όχι, να παραμείνουν στο ρόστερ και την επόμενη σεζόν. Τελευταία στη συζήτηση έρχεται η κουβέντα για όσους έφυγαν από τον Δικέφαλο τον τελευταίο χρόνο, αναφορικά με την αγωνιστική τους πορεία εκτός ΠΑΟΚ… Το PAOK24 καταγράφει τα πεπραγμένα όσων αποχώρησαν το καλοκαίρι του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022.

Χρήστος Τζόλης

Με τις εμφανίσεις του στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, έπεισε την αγγλική Νόριτς να τον αγοράσει, δαπανώντας χρήματα που τον έκαναν αυτόματα την πιο ακριβή πώληση του ΠΑΟΚ, στην ιστορία του. Το ξεκίνημα του στο Νησί ήταν εντυπωσιακό. Στο ντεμπούτο του πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε άλλες τόσες ασίστ, στην νίκη με 6-0 επί την Μπόρνμουθ για το Λιγκ Καπ. Δεν είχε όμως την ανάλογη συνέχεια. Για την ακρίβεια αυτά τα τέσσερα γκολ, είναι η μοναδική του συμβολή στην φετινή πορεία της Νόριτς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Συνολικά μετρά 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, λίγες ως βασικός, 3 στα δύο αγγλικά κύπελλα ενώ πρόσφατα άρχισε να αγωνίζεται με την Κ23 των «Καναρινιών», όπου σε 2 αγώνες έχει και μια ασίστ.

Δημήτρης Γιαννούλης

Ουσιαστικά έφυγε από τον ΠΑΟΚ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, πέρυσι. Ωστόσο το πρώτο εξάμηνο αγωνίστηκε στην Νόριτς ως δανεικός. Στις 16 συμμετοχές πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, βοηθώντας την αγγλική ομάδα να ανέβει από την Τσάμπιονσιπ, στην Πρέμιερ. Φέτος όπως ο Τζόλης, έτσι και ο ίδιος δεν ξεχώρισε. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχε αρκετά μοιρασμένο χρόνο συμμετοχής με τον Μπράντον Γουίλιαμς, ο οποίος είναι δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ. Τελικά ο τελευταίος προτιμήθηκε για να λογίζεται ως ο βασικός αριστερός αμυντικός της Νόριτς. Συνολικά ο Γιαννούλης μετρά 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα(1 ασίστ) και από 2 στα δύο κύπελλα της Αγγλίας.

Άντριεν Νίλσεν Περέιρα

Αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ με την μορφή του πρότζεκτ για τα επόμενα χρόνια. Τελικά πέρασε και δεν ακούμπησε από την ομάδα του Δικεφάλου. Το περασμένο καλοκαίρι πωλήθηκε την Ρόζενμποργκ. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην καριέρα του, καθώς ο Νορβηγός μετρά μόλις 58 λεπτά συμμετοχής σε δύο επίσημα ματς για το πρωτάθλημα της χώρας του, με 3,5 μήνες κενό ανάμεσα τους. Αντιμετώπισε και προβλήματα τραυματισμών.

Αμρ Ουάρντα

Απασχολούσε συχνά πυκνά τον κόσμο του ΠΑΟΚ με τις συμπεριφορές του έξω από το γήπεδο. Μέσα σε αυτό, όταν αποφάσιζε να παίξει μπάλα καταλάβαινες πολύ εύκολα ότι ο Αιγύπτιος είχε ποιότητα που αν την αξιοποιούσε σωστά θα μπορούσε να παίξει ακόμη και σε μεγάλο πρωτάθλημα. Αφέθηκε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και από το καλοκαίρι βρίσκεται στην κυπριακή Ανόρθωση. Συνολικά μετρά 31 συμμετοχές με 8 γκολ και 7 ασίστ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ. Μοιάζει βασικός και αναντικατάστατος μιας και στα περισσότερα ματς αγωνίζεται ολόκληρο το 90λεπτο.

Μίκαελ Κρέμντσικ

Στην εξάμηνη παρουσία του στον ΠΑΟΚ, ως δανεικός από την Κλαμπ Μπριζ, κατάφερε να πετύχει 9 γκολ σε 28 συμμετοχές, μοιράζοντας και 4 ασίστ. Κορυφαία στιγμή, φυσικά, το γκολ τίτλου με τον Ολυμπιακό στον περσινό τελικό κυπέλλου. Φέτος αγωνίζεται και πάλι ως δανεικός από την βελγική ομάδα. Αυτήν την φορά στην τσεχική Σλάβια Πράγας. Μόλις 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 4 στο Κόνφερενς, 2 στο κύπελλο και 1 για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, για τον 29χρονο φορ. Συνολικά μετρά τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ σε όλα αυτά τα ματς. Έχει και μια συμμετοχή με την δεύτερη ομάδα της Σλάβια, η οποία αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του τσέχικου πρωταθλήματος, όπου πέτυχε χατ τρικ.

Ραχμάν Μπαμπά

Αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Τσέλσι. Είχε αξιόλογη παρουσία στο εξάμηνο που βρέθηκε στον Δικέφαλο ως αντικαταστάτης του Γιαννούλη. Φαινόταν ότι το επίπεδο του δύσκολα θα άφηνε περιθώρια στον ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει με βολικό για τον ίδιο ποσό. Φέτος αγωνίζεται και πάλι ως βασικός από την Λονδρέζικη ομάδα, στην Ρέντινγκ, η οποία παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Τσάμπιονσιπ, ούσα αυτήν την στιγμή στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Γεμάτη χρονιά με 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μια ασίστ. Βασικό γρανάζι της ομάδας του, καθώς αγωνίζεται συνεχόμενα 90λεπτα.

Μούσα Ουαγκέ

Ο μεγάλος άτυχος του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν. Αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα για να καλύψει την θέση του δεξιού μπακ. Μπορεί να μην εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, ωστόσο στο μυαλό των φίλων του ΠΑΟΚ θα μείνει για την αυτοθυσία του στην προσπάθεια να αποσοβήσει γκολ στο ντέρμπι με τον Άρη τον Δεκέμβρη του 2020. Συγκρούστηκε με το δοκάρι, διαλύοντας το γόνατο του. Τραυματισμός που τον άφησε εκτός μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη οπότε και επέστρεψε στις προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο να έχει βρει καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Σίντζι Καγκάβα

Σίγουρα ανεπιτυχές πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, αν και το βιογραφικό του είναι πλούσιο και εντυπωσιακό με θητείες σε Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και Ντόρτμουντ, μεταξύ άλλων. Συνεχίζει την καριέρα του στην βελγική Σιντ Τρούιντεν όπου μετρά 5 συμμετοχές συμμετοχές στο πρωτάθλημα χωρίς γκολ και ασίστ. Η ομάδα του παλεύει για την είσοδο της στις θέσει 5-8 που οδηγούν στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Ροντρίγκο

Από του ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στον ΠΑΟΚ δεν υπολογιζόταν το τελευταίο διάστημα, με την έλευση του Σάστρε και τον Λύρατζη που ανέβαινε διαρκώς αγωνιστικά, να μην άφηναν χώρο για τον ίδιο. Ενσωματώθηκε στην βραζιλιάνικη Γιουβεντούδε όπου μετρά ήδη 10 συμμετοχές , όλες ως βασικός.

Άντερσον Εσίτι

Δεν ταίριαξε ποτέ στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ τόσο με την σωματοδομή του όσο και τεχνικά. Παραχωρήθηκε την ουγγρική Φερεντσβάρος. Στα πρώτα 2 παιχνίδια παρακολούθησε τα ματς της νέας του ομάδας από τον πάγκο. Έκτοτε παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής παιχνίδι με παιχνίδι. Στο τελευταίο αγωνίστηκε βασικός όλο το 90λεπτο.

Κάρολ Σφιντέρσκι

Μπορεί να μην ήταν ποτέ ο δεινός σκόρερ. Να μην κατάφερε ποτέ να πείσει ότι είναι για βασικός και αναντικατάστατος και ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να βρει καλύτερο. Η παρουσία του ωστόσο, συνδέεται με έναν ΠΑΟΚ που κατέκτησε τίτλους και φυσικά με την χρονιά του νταμπλ. Αποτελεί άλλωστε και μία από τις ακριβότερες πωλήσεις του συλλόγου, με την παραχώρηση του στην Σαρλότ των ΗΠΑ. Στους τέσσερις αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του, ο ίδιος έχει αγωνιστεί στους τρεις. Στο πιο πρόσφατο μάλιστα (20/3) πέτυχε 2 γκολ, στην νίκη με 3-1 απέναντι στην Νιου Ίνγκλαντ, σε 86 λεπτά συμμετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ