Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ15: Ο Τσοπλάκος έκλεψε το πρωτάθλημα

“Άγγιξαν” τον τίτλο, αλλά…

PAOK24

Κ15: Ο Τσοπλάκος έκλεψε το πρωτάθλημα

Η Κ15 του ΠΑΟΚ έφτασε μία… ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, ωστόσο είδε έναν Έλληνα διαιτητή να της παίρνει την κούπα μέσα από τα χέρια και τελικά, ηττήθηκε με 5-4 από τον Ολυμπιακό, στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι “ασπρόμαυροι” έμειναν πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι, με τον Ζουριδάκη να πλασάρει για το 1-0 στο 12′, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος έκαναν την ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Τζιότα στο 52′, με πέναλτι, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καρακώστας έκανε το 2-1.

Οι πανηγυρισμοί -όμως- δεν κράτησαν πολύ, καθώς ο διαιτητής Τσοπλάκος ανακάλυψε πέναλτι, σε μαρκάρισμα ξεκάθαρα εκτός περιοχής κι οι Πειραιώτες έκαναν το 2-2, με τον τίτλο να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι δύο ομάδες ήταν απόλυτα εύστοχες μέχρι το 4-4, με τον Μπελερή να λέει “όχι” στον Κωστούλα και τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να βγάζει στη συνέχεια το πέναλτι του Καρακώστα, για να ευστοχήσει ο Σουλιανάκου και να διαμορφώσει το τελικό 5-4.

Προηγήθηκε νωρίς ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό, να κάνει την πρώτη του τελική και να απειλεί την εστία του ΠΑΟΚ, μόλις στο 14ο… δευτερόλεπτο, αλλά το σουτ του Κωστούλα, πέρασε έξω από την εστία του Μπελερή.

Ο ΠΑΟΚ δε μπήκε όσο επιθετικά θα ήθελε και στο 12ο λεπτό, έμεινε πίσω στο σκορ από μία ανύποπτη φάση. Ο Μύθου φαινόταν να ελέγχει την πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να τη διώξει, ο Κωστούλας βγήκε απέναντι από τον Μπελερή, είδε τον Ζουριδάκη που περίμενε μόνος του σε κενή εστία και εκείνος, με πλασέ, έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ορφανού, προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, με κάποιες στατικές φάσεις από εκτελέσεις του Ελευθεριάδη να μη δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία στην εστία του Γεωργακόπουλου. Το 0-1 δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα.

Βρήκε απαντήσεις ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, μπήκε σαφώς πιο δυνατά, προσπαθώντας κυρίως από δεξιά με τον Τσίτσιλα να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Στο 51’, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν πολύ καλή, ο νεαρός εξτρέμ πέρασε τον Φράγκο ο οποίος βρήκε τη μπάλα με το απλωμένο χέρι του και το πέναλτι, δόθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Τζιότας, ήταν ψύχραιμος και στο 52’, έστειλε τη μπάλα από τη μία πλευρά και τον Γεωργακόπουλο από την άλλη για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πάνος έκανε ωραίο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, να κάνει δύσκολη επέμβαση και να κρατάει το σκορ, σε εκείνο το σημείο.

Στο 67’, ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι, με τον Ελευθεριάδη να εκτελεί πολύ όμορφα ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Γεωργακόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, οι ασπρόμαυροι είχαν και νέα ευκαιρία, με τον Πάνου να επωφελείται από ένα κακό διώξιμο της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ του, έφυγε λίγο έξω από την εστία.

Ανατροπή και… “έγκλημα”

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε και στο 82′ βρήκε το γκολ της ανατροπής, με τον Τσίτσιλα να κάνει ωραία προσπάθεια και ξεπερνάει τον αντίπαλο του, για να πατήσει περιοχή από τα δεξιά και να γυρίσει στο ύψος του πέναλτι και τον Καρακώστα να κάνει το 2-1, ωστόσο, ο διαιτητής Τσοπλάκος με μία απαράδεκτη απόφαση έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό, για μαρκάρισμα… δύο μέτρα έξω από την περιοχή, στην επόμενη φάση, με τους Πειραιώτες να ισοφαρίζουν και τον τίτλο να κρίνεται στα πέναλτι.

Εκεί, οι δύο ομάδες ήταν απόλυτα εύστοχες μέχρι το 4-4, με τον Μπελερή να βγάζει αρχικά το πέναλτι του Κωστούλα και τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να λέει “όχι” στον Καρακώστα στη συνέχεια, για να ευστοχήσει ο Σουλιανάκου και να διαμορφώσει το τελικό 5-4.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Κοσίδης, Μύθου (76΄ Δριγκάκης), Βυρσωκινός, Ελευθεριάδης, Πάνος, Τουρσουνίδης (74΄ Πέτρος Καρακώστας), Τσίτσιλας (80+7΄ Ρωμανίδης), Ντούνγκα, Θεοφίλου (41΄ Σιδηρόπουλος)

Ολυμπιακός (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Ορέστης Καρακώστας (76΄ Φίλης), Μιχαηλίδης (55΄ Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ