Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τήρησε τις υποσχέσεις του, άλλαξε την ιστορία!

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, το PAOK24 καταγράφει τις μεγάλες στιγμές του στο τιμόνι του Δικεφάλου!

Στέργιος Αναστασιάδης

Τήρησε τις υποσχέσεις του, άλλαξε την ιστορία!

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς συμπληρώνει 63 χρόνια ζωής! Τα δέκα από αυτά, ο Πόντιος επιχειρηματίας, τα πέρασε στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, έχοντας αναλάβει επίσημα τις τύχες του συλλόγου στις 10 Αυγούστου 2012!

Η αποτυχημένη απόπειρά του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ έξι χρόνια νωρίτερα, δεν τον πτόησε. Αντίθετα, πείσμωσε τον Ιβάν Σαββίδη να επιστρέψει πιο έτοιμος και αποφασισμένος, καταβάλλοντας 9.951.000 ευρώ για την αγορά του 51% του πλειοψηφικού πακέτου του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.

Αυτή, ήταν η πρώτη υπόσχεση του Ιβάν Σαββίδη που τηρήθηκε στο έπακρον. “Μέχρι τον Δεκαπεντάγουστο ο ΠΑΟΚ θα γίνει δικός μου” είχε πει λίγο καιρό νωρίτερα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ιβάν Σαββίδης τήρησε και τις υπόλοιπες υποσχέσεις του. Απάλλαξε τον ΠΑΟΚ από  τον “βραχνά” των χρεών που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, καταβάλλοντας εφάπαξ 10.886.811 ευρώ στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης στις 12 Μαϊου 2015, κάνοντας πράξη αυτό που είχε πει στην πρώτη του συνέντευξη ως ηγέτης της ομάδας. “Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά στην κορυφή μετά από 34 χρόνια τη σεζόν 2018-19, κατακτώντας αήττητος τον τίτλο και αφού την προηγούμενη χρονιά ανάγκασε ολόκληρο το “σύστημα” να επιστρατεύσει τους… καλύτερους για να του κλέψουν το πρωτάθλημα μέρα-  μεσημέρι!

“Οι προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου. Αυτό και θα επιδιώξουμε” είχε δηλώσει ο ίδιος στο πρώτο μήνυμα που απεύθυνε στον κόσμο του ΠΑΟΚ, εννέα ημέρες μετά την οριστική συμφωνία με τον Ερασιτέχνη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Επιπλέον, ο Δικέφαλος κέρδισε τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας στους ισάριθμους τελικούς που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια (2017, 2018, 2019, 2021), με την… χαρά να επιστρέφει για τα καλά στην Τούμπα όπως είχε επίσης υποσχεθεί ο Ιβάν Σαββίδης!

Το σημαντικότερο; Ο Ιβάν Σαββίδης τα έβαλε με ένα ολόκληρο σάπιο σύστημα, πρωτοστατώντας μεταξύ άλλων στο γκρέμισμα της “Παράγκας”, στην επαναφορά εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ, στην παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, στην χρησιμοποίηση του VAR.

Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής του Πόντιου επιχειρηματία; Η αδιανόητη διαιτησία του Παππά στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στις 2 Μαρτίου 2016 κατά πρώτο λόγο, αλλά και τα όσα συνέβησαν στα παιχνίδια πρωταθλήματος με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα τη σεζόν 2017-18 κατά δεύτερο…

Από εκεί και πέρα, εκτός των πολλών και σημαντικών επενδύσεών του εντός των ελληνικών συνόρων, ο Ιβάν Σαββίδης εκσυγχρόνισε στο μέτρο του δυνατού την Τούμπα και το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, αναβάθμισε σε απίστευτο βαθμό τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους είτε απευθείας είτε μέσω του PAOK Action, έβαλε – και συνεχίζει να βάζει – δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ μέσω ΑΜΚ και γενικότερα μετέτρεψε τον Δικέφαλο σε ένα ευρωπαϊκό κλαμπ, εκτός του ότι στήριξε και στηρίζει όλες τις ομάδες του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, εκτός από αυτά που προβλέπουν οι “συμβατικές” υποχρεώσεις του προς αυτόν.

Τι δεν κατάφερε; Να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και κατ΄ επέκταση να δει τον Δικέφαλο “μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης“, όπως χαρακτηριστικά τόνισε λίγη ώρα μετά την αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο!

Ως προς το μεγαλύτερο όνειρο του, την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στην Τούμπα; Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν κάνει ό,τι προβλεπόταν και πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στην Κυβέρνηση, με ό,τι αυτό και αν συνεπάγεται!

Το βέβαιο είναι σε κάθε περίπτωση πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν δείχνει διατεθειμένος να συμβιβαστεί με ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που μαίνεται εις βάρος του και εις βάρος του ΠΑΟΚ, από όλους αυτούς που θέλουν τους “ασπρόμαυρους” μακριά από τίτλους και τη Θεσσαλονίκη πιστή στον ρόλο της…φτωχομάνας!



ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ