Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός των διεθνών

Η παρουσία των παικτών στις εθνικές τους ομάδες, με τα μάτια του ΠΑΟΚ

PAOK24

ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός των διεθνών

Μετά από ένα πολύ απαιτητικό διάστημα συνεχόμενων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, είχαν διεθνείς υποχρεώσεις, το προηγούμενο διάστημα της διακοπής.

Ο ΠΑΟΚ μέσω της ιστοσελίδας του, έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας αυτής, αναφέροντας:

“Ντεμπούτο για τον Λύρατζη, 90λεπτα για τον Κούρτιτς, νίκη και ήττα για την Ελλάδα Κ21, συμμετοχές για Μιτρίτσα, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ. Διαβάστε αναλυτικά στο paokfc.gr τον απολογισμό των εμφανίσεων των διεθνών του Δικεφάλου τον Μάρτιο.

Με δύο φιλικά παιχνίδια ξεκίνησε η εποχή Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 0-1 της Ρουμανίας, ενώ ηττήθηκε με 1-0 από το Μαυροβούνιο. Ο Λευτέρης Λύρατζης στο παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο έπαιξε για 75 λεπτά, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την Ανδρών. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η Εθνική Σερβίας με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να ξεκινάει βασικός και να βγαίνει στο ημίχρονο, κέρδισε με 0-1 την Ουγγαρία, ενώ ηττήθηκε με 3-0 από τη Δανία σε φιλικές αναμετρήσεις.

Δύο φιλικές ισοπαλίες για την Εθνική Σλοβενίας με 1-1 κόντρα στην Κροατία και με 0-0 κόντρα στο Κατάρ, δύο 90λεπτα για τον Γιάσμιν Κούρτιτς.

Βασικός στο φιλικό του Σουρινάμ με την Ταϊλάνδη ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο μέσος του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, με την χώρα του να γνωρίζει την ήττα με 1-0, ενώ ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα αγωνίστηκε για 62 λεπτά στη φιλική ήττα της Εθνικής Ρουμανίας από την Ελλάδα.

Όσον αφορά στις εθνικές συμμετοχές παικτών του ΠΑΟΚ Β, ο τερματοφύλακας Ιβο Μάροβιτς αγωνίστηκε στο πρώτο φιλικό ματς που έδωσε η Εθνική Μαυροβουνίου Κ19 με την Βουλγαρία και στο οποίο ηττήθηκε 1-0. Ο Ισμαϊλα Ουεντραόγκο είδε από τον πάγκο τα δύο φιλικά παιχνίδια της Εθνικής ανδρών Μπουρκίνα Φάσο με το Κόσοβο, από το οποίο ηττήθηκε 5-0 και από το Βέλγιο, από το επίσης ηττήθηκε 3-0.

Ελπίζει ακόμη η Ελπίδων

Μία νίκη με 4-0 επί του Λιχτενστάιν και μία βαριά ήττα (η πρώτη ύστερα από επτά αγώνες), επίσης με 4-0, από την Πορτογαλία είναι ο απολογισμός της Εθνικής Ελπίδων, η οποία είναι πια στη δεύτερη θέση του ομίλου με 17 βαθμούς, πίσω από την Πορτογαλία που έχει καταγράψει 19 βαθμούς.  Στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023 εκτός από τους πρώτους των ομίλων φυσικά, προκρίνεται ο καλύτερος δεύτερος και οι άλλοι οκτώ δεύτεροι αναμετρώνται σε play offs. Η Εθνική μας και η Εθνική Ολλανδίας είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτερες δεύτερες των ομίλων.

Στο ματς με το Λιχτενστάιν ο Χάρης Τσιγγάρας ήταν στο αρχικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 63’, ενώ στο παιχνίδι με την Πορτογαλία έπαιξε και στα 90 λεπτά. Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης δεν αγωνίστηκε.

Δεν προκρίθηκε η Εθνική Παίδων  

Η Εθνική Παίδων δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-22, καθώς με τρεις ισοπαλίες στον όμιλο της φάσης Elite Round που συμμετείχε, έμεινε στην τρίτη θέση.

Στο 1-1 με την Σλοβακία, η Εθνική μας προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γεωργιάδη, ενώ στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Γκούμας, Φίλων, Κωττάς, Αδάμ και Γκιτέρσος, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 60’ από τον Τζίμα. Ακολούθησε το 1-1 με την Ουγγαρία, με την Εθνική μας να προηγείται και πάλι, με γκολ του Γκιτέρσου από την ασίστ του Γκούμα, ωστόσο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Στην αρχική 11άδα συμμετείχαν οι Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Κωττάς, Γκούμας, Γκιτέρσος (αντικαταστάθηκε στο 69’ από τον Τζίμα) και Φίλων. Τέλος, στο 0-0 με την Ολλανδία, ξεκίνησαν οι Αγγελίδης, Φίλων, Γκούμας, Κωττάς, Αδάμ, Δεληγιάννης, Γκιτέρσος και Τζίμας (αγωνίστηκε μέχρι το 69’)”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και πλέι οφ: Τι δείχνει η τελευταία τριετία;

Η δεδομένη αδυναμία και το πρόβλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πως το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει μείνει από ενέργεια. Είναι ξεκάθαρο πως το μομέντουμ είναι κακό και υπάρχει μία δεδομένη αδυναμία πνευματικά.

Ο ΠΑΟΚ, για τρίτη διαδοχική χρονιά παρουσιάζει ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο στα πλέι οφ και αυτό, φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα, όσο κι από την εικόνα του. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να επιδείξει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

Γυρίζοντας λίγο πίσω και πέρυσι ο ΠΑΟΚ μπήκε με αξιώσεις στα πλέι οφ, ξεκίνησε την πορεία του με τον πιο ιδανικό τρόπο, με ένα διπλό στην έδρα του Άρη, ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταστροφική, με τον τελικό απολογισμό να μην είναι καλός. 4 νίκες, 1 ισοπαλίες και 5 ήττες είχαν οι "ασπρόμαυροι", για να ακολουθήσει και ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

ΠΑΟΚ - Άρης 3-2

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

Στο "κάδρο" μπαίνει και η σεζόν 2021/22, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει στα πλέι οφ, κλείνοντας την παρουσία του σε αυτά με μόλις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την εκκίνηση να είναι τότε ιδανική, αλλά στη συνέχεια τα παιχνίδια εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με την ομάδα να "αδειάζει" σε όλα τα επίπεδα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ