Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η σχέση αγάπης Λουτσέσκου και Παναθηναϊκού

Το ρεκόρ του Ρουμάνου τεχνικού που δεν χωρά αμφισβήτηση

Ηλίας Καπράλος

Η σχέση αγάπης Λουτσέσκου και Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει και πάλι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, δηλαδή με μία νίκη στην Αθήνα, όπως αυτή επί της ΑΕΚ στα μέσα του Μαρτίου με το γκολ του Τσόλακ.

Πέραν των δύο νικών στη φετινή κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 1-3 στη Λεωφόρο και 2-1 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ όσο είχε τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο είχε κερδίσει και στα 4 παιχνίδια που κοντραρίστηκαν τις σεζόν 2017-18 και 2018-19. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 4-0 και 2-0 στην Τούμπα, αλλά και 0-3 και 0-2 σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ αντίστοιχα.

Εκτός του 6-0-0 που έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου σαν προπονητής του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, έχει εξαιρετική παράδοση και σαν προπονητής της Ξάνθης που ήταν για 3 σεζόν. Από τον Σεπτέμβρη του 2014, έως τον Μάιο του 2017, ο Ρουμάνος τεχνικός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό 8 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο και είχε 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες και πρώτος σκόρερ τον Βασιλακάκη με 5 γκολ.

Τη σεζόν 2014-15, η Ξάνθη κέρδισε με 4-2 τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, ενώ έχασε με 2-0 στη Λεωφόρο. Την ίδια σεζόν στο κύπελλο Ελλάδας, όπου η Ξάνθη έπαιξε και στον τελικό της διοργάνωσης, είχε φέρει εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό με 1-1, ενώ κέρδισε και πήρε την πρόκριση στη Λεωφόρο με 0-1 και σκόρερ τον Βασιλακάκη.

Την επόμενη σεζόν 2015-16, ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέσα στην έδρα της Ξάνθης με 0-1, αλλά στο δεύτερο γύρο η Ξάνθη έδωσε τη δική της απάντηση με νίκη και πάλι με 0-1 και σκόρερ τον Καρίμ Σολτάνι και πάλι στη Λεωφόρο. Τέλος τη σεζόν πριν έρθει στον ΠΑΟΚ και γράψει τη δική του ιστορία, είχε κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό. Εξ αρχής 1-2 στην Λεωφόρο και πάλι με τον Βασιλακάκη, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη και στα Πηγάδια με το 1-0 προς το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Έτσι σε 6 σχεδόν ολοκληρωμένες σεζόν στην Ελλάδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αντιμετωπίσει 14 φορές τον Παναθηναϊκό και το αξιοσημείωτο ρεκόρ του είναι 11-1-2. Το σημαντικό του ρεκόρ του Ραζβάν Λουτσέσκου φάνηκε τις σεζόν που απουσίασε από τον ΠΑΟΚ. Τότε ο Δικέφαλος σε 10 παιχνίδια κόντρα στους “πράσινους”, μόλις 3 φορές, τις 2 στα προημιτελικά του κυπέλλου του 2020 και στον πρώτο γύρο της περσινής σεζόν. Έτσι σε 10 παιχνίδια το ρεκόρ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό χωρίς τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν 3-4-3 με τις 3 ήττες να είχε εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και τα play-off.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιμάνσκι: Ο Κεντζιόρα, ο ΠΑΟΚ και η μάχη του τίτλου

Τι ανέφερε ο άσος της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην Πολωνία και μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην παρουσία του Τόμας Κεντζιόρα στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα.

"Με τον Τόμας γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Μιλάμε, κάνουμε αστεία. Σε ένα θετικό πλαίσιο. Ο ΠΑΟΚ είναι κι αυτός πολύ καλός φέτος", ανέφερε αρχικά ο άσος της ΑΕΚ και στη συνέχεια, με φόντο και τη μάχη του πρωταθλήματος, πρόσθεσε:

"Πρόσφατα σταθήκαμε άτυχοι, γιατί κερδίζαμε 2-0 και στο τελευταίο λεπτό μας ισοφάρισαν 2-2. Έχω καλή σχέση με τον Τόμας και γελάμε ότι ένας από τους δύο θα γίνει πρωταθλητής. Ελπίζω να είμαι εγώ, γιατί έχει περισσότερους τίτλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: “Πονοκέφαλος” για δύο

Τι ισχύει με φόντο τη συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του για την αυριανή αναμέτρηση με τη Λαμία (17:00), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταλήγει στις τελικές του επιλογές.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που συμπλήρωσε κάρτες, με τον Σέρβο να μένει στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, "πονοκέφαλος" υπάρχει και για τους Κουλιεράκη και Μπάμπα, καθώς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια.

Και οι δύο έχουν φτάσει τις δύο κίτρινες κάρτες και βρίσκονται στο όριο, κινδυνεύοντας να μείνουν εκτός σ’ ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τη Λαμία ακολουθούν τα μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη για τον ΠΑΟΚ και προφανώς, είναι κι αυτό ένα σημαντικό ζήτημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ