Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με χέρια και με πόδια κέρδισε ο Παναθηναϊκός!

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός και διαμαρτυρίες

Αγάπη Γαβριηλίδου

Με χέρια και με πόδια κέρδισε ο Παναθηναϊκός!

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη ήττα φέτος από τον Παναθηναϊκό, με 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League Interwetten.

Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα… Γκολ, φάσεις κι αρκετή ένταση, με τον Πέλιτο και το VAR να καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, στη διάρκεια του αγώνα και τον “Δικέφαλο” να τοποθετείται ξεκάθαρα για το πέναλτι που δε δόθηκε.

Οι “ασπρόμαυροι” μπήκαν καλύτερα στο πρώτο μέρος κι απείλησαν με το… καλημέρα με τον Λέο Ζαμπά, ενώ στο 8ο λεπτό ο Βόσνιος ρέφερι σφύριξε πέναλτι για χέρι του Βέλεθ, ωστόσο πηγαίνοντας ο ίδιος να δει τη φάση, πήρε πίσω την απόφασή του και… τιμώρησε τον ΠΑΟΚ καθώς δεν έδωσε ούτε το κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την πίεσή τους και στην πρώτη -ουσιαστικά- μεγάλη ευκαιρία τους, άνοιξαν το σκορ με τον Αϊτόρ, που κινήθηκε στην πλάτη του Σάστρε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στην αμέσως προηγούμενη φάση, ο Ζίβκοβιτς έχασε σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν εύκολα λάθη και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους καλές στιγμές, κάνοντας κακές επιλογές στις τελικές μπαλιές, με το 1-0 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος κι απείλησε ξανά στο ξεκίνημα, με τον Μπρινιόλι να λέει “όχι” στον Κούρτιτς και να χάνει νέα, τεράστια ευκαιρία στο 52ο λεπτό. Ο Άκπομ ξεπέρασε κάθε αντίπαλο που βρήκε μπροστά του, αλλά είδε τον Καντουρί να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι, σε μία απίστευτη στιγμή για τον “Δικέφαλο”, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ένα ακόμη γκολ, στη μοναδική του ευκαιρία, σε μία φάση όπου ο Ίνγκασον έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι, μετά από κόρνερ του Παλάσιος κι ο Χουάνκαρ σούταρε δυνατά, για το 2-0.

Ο “Δικέφαλος” συνέχισε να πιέζει και μείωσε με τον Ζίβκοβιτς, που νίκησε από κοντά τον Μπρινιόλι, με το γκολ να ελέγχεται από το VAR και να μετράει κανονικά, ενώ στο 85′ οι “ασπρόμαυροι” φώναξαν για πέναλτι του Χουάνκαρ στην περιοχή, με το VAR να μη βλέπει την παράβαση. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να μην εκμεταλλεύεται τις στιγμές του και να στρέφει την προσοχή του πλέον στα δύο μεγάλα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ.

Ενδεκάδα με Καντουρί-Ζαμπά

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε στο παιχνίδι της Λεωφόρου τον Πασχαλάκη στο τέρμα και στην άμυνα τους Σάστρε, Βαρέλα, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσιγγάρας και Κούρτιτς και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Καντουρί, Ζαμπά και Άκπομ.

Επικίνδυνος Ζαμπά με το… καλημέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Καντουρί να βγάζει ωραία κάθετη για τον Ζαμπά και τον Βραζιλιάνο να κάνει κακό κοντρόλ στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Κώτσιρα να διώξει, ενώ ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει, με τον Γκατσίνοβιτς να σεντράρει και τον Αϊτόρ να παίρνει την κεφαλιά, για να βρει η μπάλα στον Σάστρε και να απομακρυνθεί.

Στο 8ο λεπτό, ο Βόσνιος ρέφερι του αγώνα σφύριξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, με τον Άκπομ να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Ζαμπά να σουτάρει. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βέλεθ, ο Πέλιτο πήγε να δει ο ίδιος τη φάση και τελικά πήρε πίσω την απόφασή του, χωρίς πάντως να συνεχιστεί το παιχνίδι με το κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ.


Πλήρωσε τα λάθη του

Από το 15′ και μετά, οι “πράσινοι” ανέβασαν στροφές και πίεσαν τον “Δικέφαλο”, που δεν είχε σωστές αντιδράσεις σε πολλές περιπτώσεις. Στο 19′ ο Ιωαννίδης και στο 20′ ο Παλάσιος, δεν έκαναν σωστά τελειώματα, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 21ο λεπτό, σε μία φάση όπου ο Άκπομ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο “Δικέφαλος” έχασε τεράστια ευκαιρία στο 33′, όταν ο Κούρτιτς βρήκε ωραία τον Ζίβκοβιτς κι αυτός, κάνοντας τη γνωστή του κίνηση, σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να κοντράρει στον Σένκεφελντ, ενώ ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ. Ο Παλάσιος έβγαλε ωραία σέντρα κι ο Αϊτόρ κινήθηκε στην πλάτη του Σάστρε, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Στο 41′ ο Άκπομ έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να βγαίνει πλάγιο και το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου.


“Άγγιξε” την ισοφάριση ο Κούρτιτς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έκανε κάποια αλλαγή στο ημίχρονο κι είδε στο 48ο λεπτό, τον Κούρτιτς να σουτάρει δυνατά και τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση, με τους “ασπρόμαυρους” να πιέζουν, αλλά να μην είναι εύστοχοι, με αποκορύφωμα την τεράστια ευκαιρία του Καντουρί. Ο Άκπομ έκανε… ό,τι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ελ Καντουρί έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Μπρινιόλι, με σουτ από το ύψος του πέναλτι! Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκό ήταν αυτός που βρήκε ξανά το γκολ.


Ο Παλάσιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ίνγκασον έδιωξε με το κεφάλι κι η μπάλα πήγε στον Χουάνκαρ, με τον Ισπανό να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 70′ μείωσε σε 2-1, με τον Α. Ζίβκοβιτς να κερδίζει τον Μπρινιόλι από κοντά, μετά από σέντρα του Κούρτιτς.


Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις στιγμές του, ενώ στο 85′ οι παίκτες του Λουτσέσκου φώναξαν για χέρι του Χουάνκαρ στην περιοχή, με το VAR να λέει ότι δεν υπάρχει παράβαση, με τον “Δικέφαλο” από τη μεριά του να κάνει λόγο για πέναλτι, μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter. Οι “ασπρόμαυροι” συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς αποτέλεσμα, με τον Βόσνιο ρέφερι να σφυρίζει για τελευταία φορά, την ώρα που πολλοί παίκτες του Λουτσέσκου έτρεχαν προς το μέρος του, για να διαμαρτυρηθούν.


Ο ΠΑΟΚ καλείται να κοιτάξει μπροστά, στρέφοντας την προσοχή του στα δύο μεγάλα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ για το Europa Conference League.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (Βιτάλ), Αϊτόρ (Χατζηγιοβάνης) και Ιωαννίδης (Σάρλια).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (Τέιλορ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (Σβαμπ), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς και Άκπομ (Τσόλακ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη μια υπέροχη πρωτοβουλία του PAOK Action

Βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να ζήσουν την εμπειρία της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ… «Με ιδιαίτερη τιμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την οργανωμένη, μόνιμη και συστηματική εφαρμογή του Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής, ΑDeC)))livex στο γήπεδο της Τούμπας για ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα.

Στόχος μας είναι να μπορούν ο άνθρωποι με οπτική αναπηρία να ζήσουν βιωματικά τους αγώνες όπως τους βιώνουν οι βλέποντες.

Στο γήπεδο της Τούμπας θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για άτομα με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους έως 3 ημέρες πριν τον αγώνα στον υπεύθυνο προσβασιμότητας (ACCESo Responsible) με τους εξής τρόπους:

Στο τηλέφωνο 6936844214
Rakuten Viber ΠΑΟΚ ΙΣΟΤΙΜΑ#1
Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://padlet.com/info27180/PAOK_ISOTIMA
Με QR code

Η μεθοδολογία “PAOK_ADeC_for_Football” είναι μια μεθοδολογία σύμφωνα με τα guidelines για την Κοινωνική ευθύνη του διεθνές προτύπου ISO 26000 αποτυπωμένη στην Αgenda 2030, και στους 17 στόχους αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας ιδιαίτερα τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Την ισότιμη ακουστική περιγραφή περιγράφει ο οργανισμός EΧΕDRAMark unit of NKLABS με τα πιο σύγχρονο διαθέσιμα εργαλεία ΑΙ τεχνολογίας και τη βραβευμένη μεθοδολογία «ΑDeC)))livex», μια «σχολή ολοκληρωμένης σύνθεσης ρεαλισμού και βιώματος στην μεταφορά της πληροφορίας».

Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ