Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είχαν ουσία και… χέρια

Ανάλυση, σχόλια και στατιστικά για τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Δεν είχαν ουσία και… χέρια

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της SuperLeague γιατί δεν είχε αποτελεσματικότητα με τα πόδια και δεν έπαιζε καλά με τα χέρια όπως οι αντίπαλοί του.

Ήταν ένα ματς 9-10 τελικών, με μοιρασμένη κατοχή ανά διαστήματα (περισσότερη ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος και ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο) τα κλεψίματα 30-22, 14-15 τα φάουλ και 8-5 τα κόρνερ.

Πάμε να δούμε τα ατομικά δεδομένα απόδοσης.

Πασχαλάκης: Δεν είχε απόκρουση και ο ΠΑΟΚ έχασε. Δεν υπολόγισε την πρώτη φάση, δεν κατάφερε να αντιδράσει σε ένα πολύ δύσκολο σουτ στη δεύτερη.

Σάστρε: Λίγα πράγματα από έναν παίκτη που έχασε τον ρυθμό αγώνων και αυτό του στοίχισε.

Βιεϊρίνια: Πιέστηκε πολύ στο πρώτο μέρος από τον Παλάσιος. Έμεινε αναγκαστικά πιο πολύ πίσω και φυσικά δεν είχε πολλά περιθώρια να ανέβει και να συμμετέχει στην ανάπτυξη.

Βαρέλα: Προτιμήθηκε από τον Μιχάι. Είχε 5 λάθη, αλλά και αρκετές καλές τοποθετήσεις εντός και εκτός περιοχής, προωθώντας σωστά την μπάλα,

Ίνγκασον: Δεν έπιασε την απόδοση άλλων αγώνων, αλλά και πάλι κατάφερε να μετρήσει τρία κλεψίματα και άλλες τέσσερις επεμβάσεις εντός περιοχής.

Κούρτιτς: Έβγαλε την ποιότητά του σε πολλές περιπτώσεις ηρεμώντας την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Είχε μία ασίστ και 1/6 γεμίσματα, είχε πέντε λάθη και άλλα τέσσερα κλεψίματα. Έκανε και τρία φάουλ.

Τσιγγάρας: Κακός στο πρώτο μέρος. Δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του. Ανέβηκε πολύ στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά εκεί αντικαταστάθηκε.

Ζαμπά: Βρέθηκε σε πολλές φάσεις με καλή προοπτική κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Δεν πήρε καλές αποφάσεις, εκτός από το σουτ προς το τέρμα που αποκρούστηκε από το χέρι. Είχε δύο τελικές, εφτά πάσες, αλλά και οκτώ λάθη.

Ελ Καντουρί: Έπαιξε πίσω από τον φορ και προσπάθησε να έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη γυρίζοντας αρκετά πίσω. Μοιραίος στην ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου.

Ζίβκοβιτς: Όπως το συνηθίζει ήταν ομαδικός και συνεπής σε όλες τις φάσεις. Μέτρησε 0/10 γεμίσματα, ενώ σκόραρε σε περίοδο που πρέπει να ανέβει.

Άκπομ: Καλό παιχνίδι έξω από την αντίπαλη περιοχή. Είχε μερικές εντυπωσιακές ενέργειες και μία τελική πάσα που έπρεπε να καταλήξει σε γκολ. Ίσως και να μην έπρεπε να βγει.

Σβααμπ: Στο διάστημα που έπαιξε κράτησε και προώθησε καλά την μπάλα.

Τέιλορ: Μπήκε να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, αλλά για μία ακόμη φορά δεν είχε συνεργασίες με τον Ζίβκοβιτς.

Μπίσεσβαρ: Ζήτησε μπάλες, ήταν όμως στατικός και χωρίς μεγάλη φαντασία κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Σίντκλεϊ: Αγωνίστηκε στο τέλος και προσπάθησε να ανέβει από τα αριστερά.

Τσόλακ: Δεν κατάφερε να φανεί μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιβραλτάρ – Ελλάδα: Η Εθνική μπαίνει με το δεξί!

Το BetMarket.gr “σκανάρει” την πρεμιέρα της Εθνικής και σας οδηγεί στο ταμείο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του EURO2024 ξεκινούν, με το παιχνίδι Γιβραλτάρ - Ελλάδα.

Γιβραλτάρ - Ελλάδα

* Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά, στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, με την Ελλάδα να κερδίζει και στις δύο αναμετρήσεις (1-4 και 4-0).

* Το Γιβραλτάρ έρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, ένα ρεκόρ που είχε να πετύχει από το 2018.

* Η Ελλάδα τερμάτισε στην κορυφή του Γκρουπ 2, της Λιγκ Γ, στο UEFA Nations League.

Ανάλυση Γιβραλτάρ

Το Γιβραλτάρ ξεκινά τα προκριματικά του EURO ακόμη μια φορά ως αουτσάιντερ του ομίλου. Στα δύο φιλικά του Νοεμβρίου η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και κατάφερε να πάρει δύο νίκες (Ανδόρα, Λιχνεντσάιν), χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Εδώ βέβαια ο αντίπαλος είναι πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας κι έτσι το έργο του φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Όσον αφορά τα προκριματικά του προηγούμενου EURO, τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς να έχει βαθμό και με γκολ 3-31.

Σχετικά το σύστημα, αν και στα φιλικά έπαιξε με 4-3-3, η λογική λέει πως εδώ θα επιστρέψει στο 5-4-1. Τέλος, το πλάνο θα είναι να παίξει κλειστά και με όσο το δυνατόν λιγότερο ρίσκο.

Ανάλυση Ελλάδα

Η Εθνική μας ομάδα μπαίνει στα προκριματικά με στόχο την πρόκριση και μόνο. Η πρώτη θέση που κατέκτησε στο Nations League μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, γεγονός που δείχνει πως γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα. Μπορεί τα δύο τελευταία φιλικά να μην έφεραν νίκη, όμως όταν δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον τότε υπάρχει χώρος για δοκιμές.

Ο Πογέτ επιλέγει το 4-3-3 και προτιμά να κινείται κυρίως από τον άξονα. Το θετικό από την πρόσληψη του Ουρουγουανού και μετά είναι το γεγονός πως η Εθνική μας βρίσκει δίχτυα και παράλληλα δεν δέχεται εύκολα γκολ. Αν δούμε και τους αριθμούς, η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες της στο Nations League, ενώ σε τέσσερις από αυτούς δεν δέχθηκε γκολ.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και να καθορίσει τον ρυθμό του αγώνα. Ο αντίπαλος είναι χαμηλότερης δυναμικότητας και αναμένεται να παίξει κλειστά, όμως η ομάδα του Πογιέτ λογικά θα καταφέρει να την σπάσει και να έχει ένα εύκολο απόγευμα.

Επιπλέον, όσον αφορά τις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, επιστρέφουν μετά από καιρό ο Φορτούνης και ο Λημνιός, ενώ για πρώτη φορά θα βρίσκεται στην αποστολή ο Κωνσταντέλιας.

Εκτίμηση Γιβραλτάρ - Ελλάδα

Οι γηπεδούχοι είναι μια ομάδα χαμηλής ποιότητας που κόντρα σε ομάδες όπως η Εθνική μας δεν έχει και πολλές ελπίδες. Αναμένεται να παίξει κλειστά μεν, αλλά δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει μια τόσο καλύτερη ομάδα. Η Εθνική μας είναι ξεκάθαρο φαβορί και το διπλό είναι σχεδόν δεδομένο, άλλωστε φαίνεται και στις αποδόσεις. Η νίκη της Ελλάδας δεν ξεπερνά το 1.10 και γι' αυτό θα πάμε σε πιο σύνθετες επιλογές.

Η επιλογή, μέσω betbuilder, 2 & over 2.5 & no goal είναι σε απόδοση 2.00 και έχει αξία στα προγνωστικά στοιχήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρία χρόνια χωρίς τον τεράστιο Νότη Τσίντογλου! (vids)

«Η συμβουλή του πατέρα μου ήταν “η ζωή σου, παιδί μου, να είναι γιομάτη” κι εγώ τη γέμισα με ΠΑΟΚ…»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Νότης Τσίντογλου έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του τεράστια παρακαταθήκη και έχοντας παραδώσει... μαθήματα αγάπης για τον ΠΑΟΚ, στο ντοκιμαντέρ του αείμνηστου Νίκου Τριανταφυλλίδη, για τα 90 χρόνια ζωής του Δικεφάλου του Βορρά!

Σαν σήμερα, στις 24 Μαρτίου του 2020, ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, έχοντας φορέσει και τιμήσει τα "ασπρόμαυρα" από το 1947 έως και την πρώτη χρονιά της Α΄ Εθνικής, τη σεζόν 1959-60, έχοντας μεταξύ άλλων δώσει το "παρών" στο πρώτο παιχνίδι του Δικεφάλου στο γήπεδο της Τούμπας, με αντίπαλο την ΑΕΚ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1959.

«Ξέρεις ποιο τραγούδι μου αρέσει και το ακούω; “Ας ξαναγινόμασταν και πάλι πιτσιρίκια. Ειλικρινά, όχι για τίποτα άλλο, στον ΠΑΟΚ να έπαιζα… πολύ θα το ήθελα…» είπε χαρακτηριστικά ο Νότης Τσίντογλου στο ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ενώ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017 στο Toumba Magazine, είχε πει:

«Έμαθα τη μπάλα στα νταμάρια, δίπλα στα μνήματα στο συνοικισμό της Ευαγγελίστριας. Έπαιζα σε μία πλατεία και στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή στα Πανεπιστήμια. Ένας φύλακας του Ηρακλή με είχε δει και με κυνηγούσε να πάω εκεί.

Στο στρατό συμμετείχα σε πανελλήνιους αγώνες στίβου και ήρθα τρίτος στα 800 μέτρα. Ο Νίκος Ζαχαριάδης μου είπε να πάω μαζί του και μου υποσχέθηκε ότι θα με κάνει πρωταθλητή. «Νίκο θα κάνω αυτό που αγαπάω», του απάντησα. Κι ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο.

Ως κορυφαία στιγμή της καριέρας μου κρατάω μία με την φανέλα του λιμενικού. Οργίασα. Πέτυχα ένα γκολ με κρέμασμα του τερματοφύλακα και σε μία άλλη φάση πέρασα τους πάντες, ακόμα και τον τερματοφύλακα, έφτασα πάνω στην γραμμή και έδωσα πάσα σε συμπαίκτη μου. Μπήκαν μέσα οι φίλαθλοι, με σήκωσαν στα χέρια τους και με κάναν γύρες στο γήπεδο.

Αγωνιζόμουν ως εξτρέμ με… ανάποδο πόδι, μια μεγάλη καινοτομία για την εποχή. Έπαιζα στα αριστερά, αλλά είχα δεξί πόδι και δυσκόλευα πολύ τους αντιπάλους που δεν είχαν συνηθίσει κάτι τέτοιο.

Ήμουν είρωνας στο γήπεδο. Μου άρεσε να πειράζω πολύ τους αντιπάλους. Τους περνούσα και γύριζα να τους ξαναπεράσω. Μιλούσα συνεχώς στο γήπεδο και σε αντιπάλους και σε συμπαίκτες.

Θυμάμαι τον προπονητή μας, τον Βίλλυ Σέφτσικ, να με αποκαλεί «Γκραμοφόν» γιατί ήμουν κάτι σαν προπονητής στον αγωνιστικό χώρο. Ήξερα πολύ την μπάλα και είχα άνεση στο παιχνίδι μου, ενώ οι συμπαίκτες μου ήταν αφοσιωμένοι και δεν μιλούσαν. Έδινα συνεχώς οδηγίες.

Οι αγωνιστικές συνθήκες δεν έχουν σχέση με τις σημερινές. Τα γήπεδα γεμάτα λάσπη, οι παροχές μηδαμινές και τα λεφτά ούτε για δείγμα. Ερχόταν στο ημίχρονο και μας έφερναν δέκα γκαζόζες. Αν λέγαμε «είμαστε 11 εμείς», μας απαντούσαν, «έλα μωρέ, ο τερματοφύλακας δεν έτρεξε». Παίζαμε με την ψυχή μας, όμως. Πονούσαμε την φανέλα και την ομάδα και αγαπούσαμε αυτό που κάναμε.

Έζησα όλο το ιστορικό της κατασκευής της Τούμπας, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ενέργειες του κ. Δημάδη, ο οποίος πήγε κόντρα στις πολιτικές του πεποιθήσεις για να καταφέρει να βάλει τις βάσεις για το γήπεδο. Αγωνίστηκα στο πρώτο παιχνίδι που έγινε εκεί, το φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ.

Είχα μία γεμάτη ζωή στον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να πω ότι έχω απωθημένα. Θα ήθελα να είχα καταφέρει να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας. Για εμάς τους «βόρειους» ήταν δύσκολα εκείνη την εποχή. Είχα μπει στην προεπιλογή για αγώνες, αλλά ένας τραυματισμός δεν με άφησε να αγωνιστώ.

Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 29, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τότε δεν είχαμε καμία αμοιβή. Θα μπορούσα σίγουρα να παίξω άλλα τρία χρόνια, αλλά ήταν δική μου επιλογή. Ο καλός μου φίλος και πρώην προπονητής μου, ο Κλεάνθης Βικελίδης, μου ζήτησε να πάω στην σχολή προπονητών για να συνεχίσω από τον πάγκο. Του είπα πως δεν γίνεται γιατί δεν θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα πέρα από τον ΠΑΟΚ.

Μετά το τέλος της καριέρας μου υπηρέτησα τον ΠΑΟΚ από διάφορα πόστα. 15 μέρες αφού κρέμασα κυριολεκτικά τα παπούτσια μου στα αποδυτήρια μετά από μία νίκη κόντρα στον Πανκορινθιακό με 5-2, έγινα μέλος της διοίκησης του συλλόγου. Διετέλεσα σύμβουλος παρά τω προέδρω σε αθλητικά ζητήματα και για 13 χρόνια ήμουν υπεύθυνος γηπέδου.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήμουν ο τεχνικός διευθυντής της χρυσής ομάδας του ‘70. Είχα πάντα τον τελευταίο λόγο για την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής. Παρουσίαζαν έναν παίκτη στον Παντελάκη και εκείνος έλεγε: «Ο Τσίντογλου τι είπε;». Αν δεν είχα δει τον παίκτη δεν ερχόταν στον ΠΑΟΚ. Κούδας, Αποστολιδης, Ασλανίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Φουντουκίδης και τόσοι άλλοι…

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την περίπτωση του Κώστα Ιωσηφίδη. Κάποιοι άνθρωποι της ομάδας είχαν πάει να τον παρακολουθήσουν. Είπαν στον πρόεδρο ότι ήταν ένα μαϊμουνάκι και δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. «Να τον δει ο Τσίντογλου», πρόσταξε. «Πρόεδρε πάρτον, θα γίνει καλός παίκτης», του είπα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Είχα πάντα μία θεωρία για το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να ξέρεις μπάλα, χρειάζεται να ξέρεις να παίζεις μπάλα. Παράδειγμα ο Σαράφης δεν ήξερε μπάλα, αλλά ήξερε να παίζει. Έβλεπε τον Κούδα να βγαίνει από τα άκρα, έτρεχε μέσα στην περιοχή, σέντρα, κεφαλιά, γκολ.

Ζήσαμε μοναδικές στιγμές στον ΠΑΟΚ. Η Θεσσαλονίκη τότε ήταν πιο μικρή. Ο κόσμος μας σταματούσε στον δρόμο, μας αγκάλιαζε, μας φιλούσε. Βέβαια ήμουν ασυμβίβαστος. Πολλές φορές ως διοικητικός είχα έρθει σε ρήξη με τους συνδέσμους. Θεωρούσα ότι οι σύνδεσμοι έπρεπε να στηρίζουν το σωματείο, κι όχι το σωματείο αυτούς.

Δεν έχω σταματήσει στιγμή να παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και τώρα που δεν μπορώ να πάω στο γήπεδο, δεν χάνω αγώνα. Κι όχι μόνο ποδόσφαιρο. Όταν βλέπω τον Δικέφαλο σταματάω και παρακολουθώ. Μπάσκετ, χάντμπολ, πόλο. Τα πάντα.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Στο ποδόσφαιρο έχουμε καλή ομάδα, αλλά το βασικό είναι ότι δεν έχουμε οικονομικά θέματα πλέον. Το ρόστερ είναι καλό, αλλά είμαστε και λίγο άτυχοι.

Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει τίτλους. Παραδοσιακά θα έπρεπε να έχει περισσότερους τίτλους. Μέχρι τώρα οι «από κάτω» είχαν υπέρ τους το παρασκήνιο και την διαιτησία. Στην ομάδα του ’70 έκλεψαν τρία πρωταθλήματα. Στα δικά μου χρόνια, όταν έπαιζα, ερχόταν οι Νότιοι με τέσσερις ξένους ο καθένας, δηλωμένους ως Έλληνες. Έστηναν κληρώσεις. Τραβούσαν το χαρτάκι, Ολυμπιακός, ερχόταν ο επόμενος, τραβούσε, Αιγάλεω. Πλέον αυτό έχει αλλάξει.

Να σας πω την αλήθεια, ακόμα και τώρα βλέπω τους παίκτες σήμερα και ζηλεύω. Δεν ζηλεύω τα λεφτά που παίρνουν. Ζηλεύω τα γήπεδα, τον ωραίο κόσμο. Κάθε φορά που βλέπω τον ΠΑΟΚ, μπαίνω στην θέση των παικτών και το ζω.

Είμαι περήφανος που συνέδεσα το όνομά μου με τον ΠΑΟΚ. Είναι το μόνο πράγμα που δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ. Είναι κάτι το οποίο μετέδωσα και στα παιδιά και είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΟΚτσής.

Ο πατέρας μου είχε δώσει μία συμβουλή: «Η ζωή σου, παιδί μου, να είναι γιομάτη». Κι εγώ τον άκουσα και την ζωή μου την γέμισα με ΠΑΟΚ…»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυριάκος: «Είμαστε στα χρονικά πλαίσια για Νέα Τούμπα το 2026»

Τι ανέφερε ο Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί του θέματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως διαβάσατε και νωρίτερα, μέσα από το PAOK24, o, Κυριάκος Κυριάκος, παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη στον City of Primo 106,1.

Ο Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στο στάδιο στο οποίο βρίσκεται το έργο για την Νέα Τούμπα, θέμα για το οποίο έχει καιρό να προκύψει κάποιο νέο από τον σύλλογο. «Δεν έχει σταματήσει ο ΠΑΟΚ να πιέζει, να επικοινωνεί, να ανταλλάζει σχέδια με την εταιρεία που έχει αναλάβει το σχεδιασμό του έργου, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές και διορθώσεις. Τα πρώτα σχέδια που πήραμε ήταν εντυπωσιακά, ωστόσο βλέποντας τις ανάγκες κατασκευής τους είδαμε ότι θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ χρόνο να αλλάξουμε όρους δόμησης που θα έπαιρναν πολύ χρόνο και οι οποίοι έχουν περιγραφεί πολύ καθαρά από το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο εμείς ζητήσαμε. Γι αυτό και γίνονται κάποιες προσαρμογές που θέλουν χρόνο. Το γήπεδο θα γίνει και θα γίνει στην θέση του παλιού. Δεν έχει αλλάξει καμία απόφαση σε αυτό» ανέφερε αρχικά, για να συνεχίσει και σχετικά με το χρονικά πλαίσια στα οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ:

«Το χρονοδιάγραμμα εξακολουθεί να θέλει το καινούργιο γήπεδο να υπάρχει στα 100 χρόνια του γηπέδου. Ούτε η πρόθεση, η τελική πινελιά να έχει την γνώμη του κόσμου. Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια προεκλογική περίοδο μπορεί να γίνονται κάποιες υποσχέσεις και δεσμεύσεις οι οποίες όμως πρακτικά θέλουν παραπάνω χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Για να δώσουμε ένα σχέδιο προς διαβούλευση πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι τεχνικές προδιαγραφές είναι ενός σχεδίου που μπορεί να γίνει. Το Π.Δ. είναι πολύ συγκεκριμένο ως προς το τι επιτρέπεται να γίνει. Γι αυτό και έπρεπε να γίνουν κάποιες προσαρμογές. Πρώτα λοιπόν υπάρχει η διαδικασία της εσωτερικής διαβούλευσης, για να γίνει το επόμενο βήμα Μέχρι το τέλος της σεζόν δύσκολα να γίνει κάτι».

Στην συνέχεια και όσο αφορά τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έχει καιρό να ενημερώσει τον κόσμο του για κάποιο νέο σχετικά με το γήπεδο, τόνισε: «στους κύριους λόγους είναι ότι τα τεχνικά έργα αυτού του βεληνεκούς χρειάζονται αυτό που οι τεχνικοί ονομάζουν «ωρίμανση» που σημαίνει ότι ένα σχέδιο πρέπει να το πάρεις και να τρέξεις τις διαδικασίας για την άδεια δόμησης. Αυτό ήταν μια διαδικασία που έτσι κι αλλιώς κρατάει περίπου έναν χρόνο. Αυτά τρέχουν κανονικότατα, με την ίδια ταχύτητα. Έχει καθυστερήσει μόνο η δημόσια διαβούλευσης, χωρίς να επηρεάζει ωστόσο τις υπόλοιπες ενέργειες».

Για να γίνουν ωστόσο όλα τα παραπάνω, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μετακομίσει, έχοντας έως τώρα αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα σχετικά με την μετακίνηση του στο Καυτανζόγλειο: «Αυτό θα το δούμε μετά, όταν θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα τα οποία έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Από την στιγμή που δεν είναι έτοιμες οι μπουλντόζες να μπουν στην Τούμπα έχουμε σταματήσει να πιέζουμε, ωστόσο ευελπιστούμε ότι όταν έρθει η ώρα και με την επόμενη Κυβέρνηση θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες» ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending