Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είχαν ουσία και… χέρια

Ανάλυση, σχόλια και στατιστικά για τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Δεν είχαν ουσία και… χέρια

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της SuperLeague γιατί δεν είχε αποτελεσματικότητα με τα πόδια και δεν έπαιζε καλά με τα χέρια όπως οι αντίπαλοί του.

Ήταν ένα ματς 9-10 τελικών, με μοιρασμένη κατοχή ανά διαστήματα (περισσότερη ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος και ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο) τα κλεψίματα 30-22, 14-15 τα φάουλ και 8-5 τα κόρνερ.

Πάμε να δούμε τα ατομικά δεδομένα απόδοσης.

Πασχαλάκης: Δεν είχε απόκρουση και ο ΠΑΟΚ έχασε. Δεν υπολόγισε την πρώτη φάση, δεν κατάφερε να αντιδράσει σε ένα πολύ δύσκολο σουτ στη δεύτερη.

Σάστρε: Λίγα πράγματα από έναν παίκτη που έχασε τον ρυθμό αγώνων και αυτό του στοίχισε.

Βιεϊρίνια: Πιέστηκε πολύ στο πρώτο μέρος από τον Παλάσιος. Έμεινε αναγκαστικά πιο πολύ πίσω και φυσικά δεν είχε πολλά περιθώρια να ανέβει και να συμμετέχει στην ανάπτυξη.

Βαρέλα: Προτιμήθηκε από τον Μιχάι. Είχε 5 λάθη, αλλά και αρκετές καλές τοποθετήσεις εντός και εκτός περιοχής, προωθώντας σωστά την μπάλα,

Ίνγκασον: Δεν έπιασε την απόδοση άλλων αγώνων, αλλά και πάλι κατάφερε να μετρήσει τρία κλεψίματα και άλλες τέσσερις επεμβάσεις εντός περιοχής.

Κούρτιτς: Έβγαλε την ποιότητά του σε πολλές περιπτώσεις ηρεμώντας την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Είχε μία ασίστ και 1/6 γεμίσματα, είχε πέντε λάθη και άλλα τέσσερα κλεψίματα. Έκανε και τρία φάουλ.

Τσιγγάρας: Κακός στο πρώτο μέρος. Δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του. Ανέβηκε πολύ στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά εκεί αντικαταστάθηκε.

Ζαμπά: Βρέθηκε σε πολλές φάσεις με καλή προοπτική κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Δεν πήρε καλές αποφάσεις, εκτός από το σουτ προς το τέρμα που αποκρούστηκε από το χέρι. Είχε δύο τελικές, εφτά πάσες, αλλά και οκτώ λάθη.

Ελ Καντουρί: Έπαιξε πίσω από τον φορ και προσπάθησε να έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη γυρίζοντας αρκετά πίσω. Μοιραίος στην ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου.

Ζίβκοβιτς: Όπως το συνηθίζει ήταν ομαδικός και συνεπής σε όλες τις φάσεις. Μέτρησε 0/10 γεμίσματα, ενώ σκόραρε σε περίοδο που πρέπει να ανέβει.

Άκπομ: Καλό παιχνίδι έξω από την αντίπαλη περιοχή. Είχε μερικές εντυπωσιακές ενέργειες και μία τελική πάσα που έπρεπε να καταλήξει σε γκολ. Ίσως και να μην έπρεπε να βγει.

Σβααμπ: Στο διάστημα που έπαιξε κράτησε και προώθησε καλά την μπάλα.

Τέιλορ: Μπήκε να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, αλλά για μία ακόμη φορά δεν είχε συνεργασίες με τον Ζίβκοβιτς.

Μπίσεσβαρ: Ζήτησε μπάλες, ήταν όμως στατικός και χωρίς μεγάλη φαντασία κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Σίντκλεϊ: Αγωνίστηκε στο τέλος και προσπάθησε να ανέβει από τα αριστερά.

Τσόλακ: Δεν κατάφερε να φανεί μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ