Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο… ποιοτικός ΠΑΟΚ που έχασε στις λεπτομέρειες όταν ξέχασε τι πάει να πει μαχητικότητα

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Όταν συνηθίζεις στα θετικά ή στα μεγάλα αποτελέσματα, κάτι τέτοιες ήττες έρχονται και σε… χαλάνε! Ήταν εκνευριστικό το ματς με τον Παναθηναϊκό και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αλίμονο βέβαια, αν μία ήττα περάσει… έτσι στα ψιλά για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Όλα όσα έγιναν πρέπει να προβληματίσουν.

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον προπονητή του ΠΑΟΚ και την τελική ανάλυση που έκανε για την εμφάνιση της ομάδας του και το τελικό αποτέλεσμα. Είπε ο Λουτσέσκου στο κανάλι του ΠΑΟΚ ότι… «όταν δεν τα δίνεις όλα σε ένα ματς, τότε και όλες οι λεπτομέρειες θα είναι εναντίον σου». Σα να έλεγε δηλαδή ότι… σε προηγούμενα ματς που δώσαμε το 100% και τα παλέψαμε πραγματικά, καταφέραμε και πήραμε με το μέρος μας όλες τις λεπτομέρειες, κερδίζοντας στο τέλος και τους αγώνες.

Ο Λουτσέσκου έβαλε στο κομμάτι… λεπτομέρειες και τα πέναλτι που δεν δόθηκαν στον ΠΑΟΚ, θεωρώντας ότι ειδικά το δεύτερο έπρεπε να φέρει άλλη απόφαση από τον VAR.

Το ανησυχητικό για τον ΠΑΟΚ σήμερα ήταν ότι με μία θεωρητικά ποιοτική ενδεκάδα (πολύ πιο ποιοτική σε σχέση με περασμένες αναμετρήσεις) η ομάδα ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ-πολύ παθητική. Μετά το 8΄ και το πέναλτι που πήρε πίσω ο διαιτητής, ο ΠΑΟΚ επί 20 και πλέον λεπτά κοιτούσε τους πράσινους πώς αλλάζουν και κυκλοφορούν την μπάλα. Μικρή η μαχητικότητά τους, ανεμική έως ανύπαρκτη η επιθετική τους άμυνα και ένα αγωνιστικό πρόσωπο που μάλλον επηρεάστηκε αρνητικά από τη διακοπή.

Η εικόνα άλλαξε στην πορεία (αυτό θα έλειπε…) αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε και έχασε ένα ματς που τελικά το πήρε αυτός που έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο, ειδικά στο πρώτο κομμάτι. Θα μπορούσε και ίσως δικαιούνταν ο ΠΑΟΚ την ισοπαλία, αλλά η μπάλα τον τιμώρησε, ακόμη και στις φάσεις όπου οι πράσινοι απέκρουαν με τα χέρια!

Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο και με πιο ψύχραιμη ματιά μετά από ώρα αφού τελείωσε αυτό το ματς, θέλω να σταθώ στο πιο ανησυχητικό για τον ΠΑΟΚ συμπέρασμα για τον ΠΑΟΚ το οποίο –κατά την άποψή μου είναι το εξής. Όταν βλέπεις ενδεκάδα με Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ζίβκοβιτς ακόμη και Σάστρε, αλλά και Άκπομ, έχεις μεγάλες απαιτήσεις για την ποιότητα που πρέπει να βγάλει η ομάδα, ειδικά σε φάση επίθεσης. Κακά τα ψέματα. Τόσο ποιοτική (θεωρητικά πάντα) ενδεκάδα, είχαμε καιρό να δούμε. Ο ΠΑΟΚ με τη Γάνδη υπέφερε χωρίς πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Και με την ΑΕΚ μέχρι ενός σημείου. Αλλά εκεί πάλεψε! Μόχθησε! Έφτυσε αίμα μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό κέρδισε. Απόψε η ποιότητα και δεν βγήκε σε πολλές στιγμές, αλλά και μείωσε την μαχητικότητα των παικτών που… σα να πίστευαν ότι θα κερδίσουν μόνο με τον… αέρα και το μεγάλο αήττητο σερί τους. Δεν ήταν όλο το ματς έτσι, αλλά ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του το οποίο ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε!

Αυτό ήταν το χειρότερο απόψε για τον ΠΑΟΚ και πρέπει όλοι να προβληματιστούν για την εικόνα σε σημαντικά διαστήματα. Δεν είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να διακρίνεται όταν κατά κάποιο τρόπο… κλέβει ματς και να μην μπορεί να τα πάρει κυριαρχώντας με σοβαρές εμφανίσεις, απέναντι σε κατώτερες ομάδες.

Για τα πέναλτι: Ο Ζαμπά στο 7΄ σουτάρει για να σκοράρει. Είναι ξεκάθαρο ότι το πολύ πιθανό γκολ, το στερεί το χέρι του Βέλεθ. Ο αγκώνας του διπλωμένου χεριού του. Στο φινάλε, την τελική πάσα του Ζίβκοβιτς, την σταματάει το απλωμένο χέρι του Χουάνκαρ και πιο συγκεκριμένα ο βραχίονας του και όχι ο αγκώνας όπως ψευδώς πήγε να περάσει ο Βαρούχας. Και στις δύο περιπτώσεις ο VAR θεώρησε ότι το χέρι ήταν σε φυσική θέση και δεν μεγάλωνε αφύσικα το σώμα του αμυνόμενου. Στη δική μου λογική, δεν γίνεται παίκτης να προσπαθεί να σκοράρει και να μην δίνεται πέναλτι, μια απόκρουση με το χέρι το οποίο δεν είναι στη φυσική θέση ή δεν είναι κολλημένα ή πίσω από την πλάτη. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι (βάσει κανονισμού) σε αυτή την φάση ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε αφού δεν πήρε ούτε το κόρνερ. Και αυτό βάσει κανονισμού! Σε κάθε περίπτωση στο ματς δικαιώθηκαν εκείνοι που έπαιξαν καλά και με τα χέρια!

* Η διαφορά με τον Ολυμπιακό πήγε στους 11. Η υπόθεση ανατροπή ήταν πολύ δύσκολη και παραμένει. Η διαφορά δεν μεγάλωσε τόσο πολύ, αλλά το πρωτάθλημα ήταν και θα είναι στα χέρια και στα πόδια των Ολυμπιακών που αν δεν έχουν Έλληνες διαιτητές δεν κερδίζουν κανέναν.

* Είδαμε και τη Μαρσέιγ το μεσημέρι. Μία ομάδα που επιτίθεται με πάρα πολλούς παίκτες και έχει έναν Γκεντουζί που παραδίδει μαθήματα στη σύνδεση των γραμμών και στις σωστές αποφάσεις που παίρνει. Για να τους αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ πρέπει οι παίκτες του να τρέξουν πολλά χιλιόμετρα και με μεγάλη ένταση. Να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και στις κόντρες που σίγουρα θα βγάλουν απέναντι σε μία ομάδα που παίζει αρκετά ψηλά, να έχουν πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτή που δεν είχαν σήμερα στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ