Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δικέφαλος αετός με άνεμο στα φτερά του»

H ανάλυση του ΠΑΟΚ από γαλλική ιστοσελίδα και η ειδική αναφορά στην Τούμπα αλλά και στους Βϊεϊρίνια, Κούρτιτς, Ίνγκασον!

Στέργιος Αναστασιάδης

«Δικέφαλος αετός με άνεμο στα φτερά του»

Ολοένα και αυξάνονται οι αναφορές στον ΠΑΟΚ στη Γαλλία, όσο πλησιάζει η πρώτη “μάχη” με τη Μαρσέιγ στο “Βελοντρόμ”.

Εδώ και λίγα λεπτά, η ιστοσελίδα “peupleolympien.net” φιλοξένησε ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα στον Δικέφαλο του Βορρά, το οποίο φέρει τον τίτλο “Το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης” και μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Μετά από δύο πειστικές νίκες επί της Βασιλείας, η Ολιμπίκ Μαρσέιγ συναντά την ελληνική ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης στα προημιτελικά του Europa Conference League, μία ομάδα που σημείωσε καλά αποτελέσματα και έχει μια σειρά από πολύ καλές εμφανίσεις. Τι να περιμένουμε από αυτήν την διπλή αντιπαράθεση που υπόσχεται να… βράζει;

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΛΑΜΠ, ΜΕ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πραγματικός πυλώνας της ελληνικής Super League, ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους τρεις μόνο συλλόγους της χώρας που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τον υποβιβασμό. Μια σταθερότητα που τον κάνει έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας.

Συνηθισμένος στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ένα καλό ρεκόρ εντός των ελληνικών συνόρων. Ωστόσο, ποτέ δεν έχει καταφέρει να επιβληθεί πραγματικά στην Ευρώπη.

Νικητής του ελληνικού πρωταθλήματος τρεις φορές, την τελευταία φορά τη σεζόν 2018/2019, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος επτά φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς ξεχωρίζουν και στο Κύπελλο με οκτώ τίτλους, εκ των οποίων οι τέσσερις τις τελευταίες πέντε σεζόν, στοιχείο ανόδου της ισχύος του ΠΑΟΚ, που σταδιακά επιστρέφει στο ύψος του μεγαλύτερου αντιπάλου του: του Ολυμπιακού.

Στο πρωτάθλημα, οι Θεσσαλονικείς είχαν μόλις πέντε μικρές ήττες σε 26 αγώνες της Super League, τερματίζοντας άνετα στην πρώτη εξάδα και παίρνοντας δύο νίκες στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ, στο ξεκίνημα των πλέι οφ, πριν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ηττηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει επιπλέον την καλύτερη επίθεση της χώρας, καθώς έχει μείνει άσφαιρος μόνο επτά φορές αυτή τη σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.

ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

Η αισιοδοξία και η εμπιστοσύνη λοιπόν κυριαρχούν στην ελληνική ομάδα. Έχοντας προκριθεί στο Europa Conference League μέσω του πρωταθλήματος, οι “ασπρόμαυροι” έχουν πετύχει μια αξιοθαύμαστη πορεία μέχρι στιγμής.

Δεύτεροι στον όμιλό τους, τους προσπέρασε η Κοπεγχάγη από την οποία γνώρισαν την μοναδική ήττα τους. Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε εις βάρος της Μίντιλαντ στα πέναλτι, στον αγώνα ρεβάνς στην έδρα τους, ενώ έδειξε ένα πολύ πειστικό πρόσωπο στη φάση των 16μ με δύο ξεκάθαρες νίκες κόντρα στη Γάνδη. Έτσι, ο “Δικέφαλος Αετός” φτάνει με άνεμο στα φτερά του, στις δύο αναμετρήσεις με τη Μαρσέιγ.

ΕΝΑ ΞΕΦΡΕΝΟ ΚΟΙΝΟ

Φημισμένο για μία από τις πιο τρελές ατμόσφαιρες στην Ευρώπη, το γήπεδο της Τούμπας φιλοξενεί στα μεγάλα παιχνίδια ένα… ξέσπασμα από καπνογόνα και πυρσούς, που φωτίζουν τον ελληνικό ουρανό. Δεσμευμένοι οπαδοί, που μερικές φορές ξεπερνούν τα όρια, αλλά βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα τους.

Σε όλη την φετινή ευρωπαϊκή πορεία τους, οι Έλληνες γνώρισαν μόνο μία ήττα εντός έδρας, με τον δωδέκατο παίκτη τους να τους ωθεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους απέναντι στην Μαρσέιγ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Όταν παρατηρούμε τους πρώτους σκόρερ και πασέρ του ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν, συνειδητοποιούμε ότι ο καθένας φέρνει την δική του πέτρα στο κτίριο. Είκοσι εννέα παίκτες έχουν αγωνιστεί στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, εκ των οποίων μόνο οι οκτώ έχουν ελληνική υπηκοότητα.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Γιάσμιν Κούρτιτς: Πολύπειρος 33χρονος μέσος. Σλοβένος διεθνής, με 76 συμμετοχές και δύο γκολ. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αυτή τη σεζόν, με 18 γκολ. Ειδικός στις εκτελέσεις πέναλτι, έχει επίσης και πολύ καλό πόδι στις εκτελέσεις φάουλ. Λόγω της ιδιοφυΐας του, ο ΠΑΟΚ άρπαξε τη νίκη στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Γάνδη.

Με επιθετικό χαρακτήρα στο γήπεδο, παίρνει πολλές μπάλες στα πόδια του αλλά στον αντίποδα επιδίδεται σε πολλά λάθη. Ήδη δέκα κίτρινες κάρτες για αυτόν κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, χωρίς ωστόσο να έχει αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Αρκετά ολοκληρωμένος παίκτης, η νοοτροπία του τον κάνει γεννημένο ηγέτη. Σωματώδης και μαχητικός, ρυθμίζει το παιχνίδι του ελληνικού συλλόγου και το παιχνίδι του χωρίς μπάλα προωθεί γρήγορα τον ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση.

Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον: Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ο Ισλανδός αμυντικός επέστρεψε γρήγορα στην αρχική ενδεκάδα. Αταλάντευτος στις επιλογές του, έχει 22 παιχνίδια αυτή τη σεζόν και δύο γκολ. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, προβλέπει καλά τις καταστάσεις και τις αντιμετωπίζει καθαρά.

Κάνει επίσης τη διαφορά στην ανάκτηση της μπάλας, βοηθώντας και στην γρήγορη μετάβαση στην επίθεση. Στα 28 του, εξελίσσεται στο καλύτερό επίπεδο. Η συνεισφορά του είναι αρκετά ουσιαστική και επιθετικά, με ένα γκολ κάθε 7 αγώνες κατά μέσο όρο με τον ΠΑΟΚ. Εντυπωσιακό στοιχείο για ένα κεντρικό αμυντικό.

Βιεϊρίνια: “Στα 36 του, ο αρχηγός αυτής της ομάδας μεταδίδει όλη του την εμπειρία στους συμπαίκτες του. Με 34 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, παραμένει σημείο αναφοράς στον ρόλο του αριστερού μπακ. Αν και δεν είναι πια τόσο “κοφτερός” όσο πριν, διατηρεί την ικανότητά του στην ντρίμπλα και την καλή αίσθηση του παιχνιδιού.

Έχει κι αυτός έναν πραγματικό χαρακτήρα πολεμιστή και δεν τα παρατάει στο γήπεδο. Αυτή η συλλογική στάση, είναι η δύναμη των “ασπρόμαυρων”. Ένας παίκτης που πρέπει να παρακολουθήσετε και στον οποίο ο Ουντέρ θα πρέπει να ασκήσει πίεση σε όλο το παιχνίδι.

Με τη συμπαγή του ομάδα και την πρόσφατη καλή του φόρμα, ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για να υπονομεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το παιχνίδι της Μαρσέιγ. Οι σπουδαίες εμφανίσεις τους, τους επιτρέπουν να πετύχουν ένα από τα πιο σημαντικά έπη στην ιστορία τους στα Κύπελλα Ευρώπης!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τι δουλειά είχε ο Καρυπίδης να τηλεφωνήσει σε ποδοσφαιριστή μας;»

Νέα ανακοίνωση Βόλου κατά Άρη και Καρυπίδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ Βόλου - Άρη και Αχ. Μπέου και Θ. Καρυπίδη με την ομάδα της Μαγνησίας να απαντά στη διαρροή των «κιτρίνων».

Αρχικά, ο Βόλος με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε με τον Φακούντο Μπερτόγλιο και όπως ισχυρίστηκε σχετικά «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Οχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα», έδωσε η ομάδα της Μαγνησίας, λίγο μετά την «απάντηση» των «κίτρινων».

Ο Άρης με διαρροή έριξε το μπαλάκι στον Βόλο και τον Αχ, Μπέο, ο οποίος όμως επανήλθε με νέα ανακοίνωση:

«Τι να απαντήσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν το θάρρος να απαντήσουν επίσημα και περιορίζονται σε διαρροές, κύκλους και τετράγωνα. Αλλά αλήθεια τι θα μπορούσανε να πούνε για το συγκεκριμένο θέμα. Ας εξηγήσουν στους ίδιους τους τους εαυτούς πρώτα και εν συνεχεία σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, τι δουλειά είχε ο Καρυπίδης και ο κάθε Καρυπίδης να τηλεφωνήσει σε ποδοσφαιριστή μας αλλά και να ενημερώσουν και τι ακριβώς συζήτησαν.

Σε ότι αφορά το τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του Δημάρχου Βόλου και του Καρυπίδη στη συνάντηση που είχαν, καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο τον Καρυπίδη. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Βόλου, συζήτησε για την ομάδα του και όχι για κάποια άλλη ομάδα.

Ως εδώ. Δεν πρόκειται να δώσουμε άλλη συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το καρέ του σίγησε

Δεν βρίσκει γκολ ο ΠΑΟΚ από εκείνους που τον κουβαλούν επιθετικά στη σεζόν στο πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Αλί Σαμάτα να μην έχει βρει δίχτυα μέσα το 2024, αλλά και τον Μπράντον Τόμας να μην έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια που έπαιξε, ο ΠΑΟΚ αναζητά τις απαραίτητες λύσεις στην εξίσωση «γκολ», όμως το τελευταίο διάστημα δεν τις βρίσκει ούτε από εκείνους που τον έχουν κουβαλήσει επιθετικά έως τώρα στη σεζόν.

Το καρέ των αρχισκόρερς του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα αποτελείται από τους Κιρίλ Ντεσπόντοφ, Τόμας Μουργκ, Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Όμως και οι τέσσερις έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ντεσπόντοφ σκόραρε για τελευταία φορά στις 31 Μαρτίου στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού.

Ο Μουργκ έχει να σκοράρει από το ματς με τον Βόλο στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τελευταία φορά δίχτυα στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Ζίβκοβιτς, τέλος, έχει να σκοράρει από τις 25 Φεβρουαρίου και την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους παραπάνω τέσσερις ποδοσφαιριστές μόνο ο Ντεσπόντοφ έχει σκοράρει μέχρι στιγμής στη διαδικασία των playoffs.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντηση Άρη σε Μπέο: «Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης…»

Συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με διαρροή της η ΠΑΕ Άρης απαντά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πετώντας το γάντι στον Αχιλλέα Μπέο και ζητώντας να βγει στη φόρα το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Αναλυτικά:

“Ο Μπέος κατά την προσφιλή του τακτική προσπαθεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης… Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Μπέος;”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ