Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαλμπουενά: «Δεν υπάρχουν εύκολα σε έναν ευρωπαϊκό προημιτελικό»

Ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού για τα δύο παιχνίδια της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ, τον Ράζβαν Λουτσέσκου, την Τούμπα!

Στέργιος Αναστασιάδης

Βαλμπουενά: «Δεν υπάρχουν εύκολα σε έναν ευρωπαϊκό προημιτελικό»

Την άποψη του Ματιέ Βαλμπουενά, λόγω της θητείας του στη Μαρσέιγ, για τα δύο παιχνίδια της Ολιμπίκ με τον ΠΑΟΚ, ζήτησε η ιστοσελίδα “laprovence.com”.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Γάλλος χαφ του Ολυμπιακού, τόνισε:

Για το αν είναι καλή η κλήρωση της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ: “Όχι. Στα προημιτελικά ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου δεν υπάρχει καλή κλήρωση. Φυσικά, για την Μαρσέιγ ο ΠΑΟΚ φαίνεται στα χαρτιά χαμηλότερο εμπόδιο από τη Ρόμα, τη Λέστερ, την Αϊντχόφεν ή τη Φέγενορντ, αλλά λέω ξανά πως σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, δεν υπάρχει τίποτα εύκολο.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πολύ καλά πως η Μαρσέιγ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, συνηθισμένος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα είναι λοιπόν πολύ καχύποπτοι και προετοιμασμένοι, μην έχοντας τίποτα να χάσουν, γιατί δεν φαντάζονταν ποτέ να φτάσουν σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης”.

Για το αν θεωρεί έκπληξη την παρουσία του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά: “Εντελώς. Είχαν μεγάλα προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας αλλάξει και προπονητή. Αυτός που έχουν τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου,  είναι εξαιρετικός και γνωρίζει καλά το παιχνίδι. Από τον Ιανουάριο μέχρι την περασμένη Κυριακή, χωρίς να είναι εντυπωσιακός, ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος. Είμαι έκπληκτος που τους βλέπω να βρίσκονται εδώ, όμως κέρδισαν τους αγώνες που χρειαζόταν».

Για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και το αν ο Δικέφαλος έχει στοχεύσει το Conference League: “Έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε στις 10 Απριλίου και ο αγώνας αναβλήθηκε για να τους επιτραπεί να προετοιμαστούν καλύτερα. Ποντάρουν τα πάντα στο Conference League. Στο πρωτάθλημα, είμαστε πρώτοι και αυτοί είναι δεύτεροι, αλλά είμαστε 13 βαθμούς μπροστά (σ.σ. 11 βαθμοί), οπότε πιστεύουν ότι είναι χαμένη υπόθεση. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά προς το παρόν, ο στόχος τους είναι ξεκάθαρα η Ευρώπη. Αν τα καταφέρουν πάντως και με τη Μαρσέιγ, αυτό θα είναι ωφέλιμο για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό τον Ιανουάριο: «Στην Τούμπα αναδειχθήκαμε ισόπαλοι 1-1, αφού στην έδρα μας τους κερδίσαμε 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως στην έδρας τους, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει 2-0 ή 3-0. Ήμασταν καλύτεροι βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες”.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία θεαματική ομάδα, χωρίς το μεγάλο όνομα, χωρίς τον παίκτη που σε εντυπωσιάζει. Όμως, διαθέτει σταθερότητα. Έχουν 2-3 πολύ έμπειρους παίκτες, με το βασικό ελάττωμα της ηλικίας τους, δηλαδή είναι λίγοι αργοί. Αν συγκρίνουμε τους ποδοσφαιριστές μεμονωμένα, η Μαρσέιγ είναι σαφώς ανώτερη και δεν πρέπει να έχει πρόβλημα, αλλά οι Έλληνες μπορεί να σας μπερδέψουν. Ειλικρινά, δεν βλέπω την Μαρσέιγ να αποκλείεται, αλλά το ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι απροσδόκητο».

Για το παιχνίδι στην Τούμπα:  “Το γήπεδό τους δεν είναι μεγάλο, γύρω στις 20.000 θέσεις (σ.σ. 28 .703 είναι η χωρητικότητα της Τούμπας), αλλά οι οπαδοί τους κάνουν πολύ θόρυβο. Είναι συνηθισμένοι σε θερμές ατμόσφαιρες, είναι πολύ επιθετικοί”.

Για το σύστημα που παίζει ο ΠΑΟΚ: “Βασικά προτιμούν το 4-2-3-1. Μερικές φορές βέβαια και 4-3-3. Είναι καλά οργανωμένοι και καθώς δεν έχουν μεγάλη ταχύτητα στην άμυνα. Το κεντρικό αμυντικό τους δίδυμο αποτελείται από τον Ίνγκασον, τον Ισλανδό που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και τον Βαρέλα από το Πράσινο Ακρωτήριο, που έπαιξε πολύ στην Πορτογαλία και τη Ρουμανία. (σ.σ. μάλλον έχει χάσει… επεισόδια ο Βαλμπουενά).

Στη μεσαία γραμμή έχουν έναν Σλοβένο, τον Κούρτιτς που προέρχεται από την Πάρμα, ο οποίος έχει παίξει σε πολλούς συλλόγους στην Ιταλία.. Σκόραρε, νομίζω δέκα ή έντεκα πέναλτι αυτή τη σεζόν. (σ.σ. εννέα).

Μπροστά έχουν τον Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι εδώ και πολύ καιρό στον σύλλογο αλλά και τον Σέρβο Ζίβκοβιτς που προέρχεται από την Μπενφίκα και είναι το καλύτερο επιθετικό ατού τους, με την υποστήριξη του Ελ Καντουρί, έναν Μαροκινό που έχει παίξει στο πολλούς ιταλικούς συλλόγους».

Για το που τοποθετεί τον ΠΑΟΚ συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες: “Νομίζω η Βασιλεία (σ.σ. που αντιμετώπισε η Μαρσέιγ στη φάση των “16”) είναι καλύτερη. Τον ΠΑΟΚ όμως τον βλέπω μόνο κόντρα σε ελληνικές ομάδες. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και για το κίνητρό του. Από τον Ιανουάριο και μετά πάντως, ο ΠΑΟΚ είναι ένας πραγματικά δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέος: «Δεν έχω διοικητική σχέση με τον Βόλο»

Στην… αντεπίθεση ο Δήμαρχος Βόλου, ετοιμάζει…. μήνυση και αναφορά στον Άρειο Πάγο εναντίον αθλητικού δικαστή!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την καταγγελία του περί σεξουαλικής παρενόχλησης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αχιλλέας Μπέος "ξαναχτύπησε"!

Αυτή τη φορά, με μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε πως ουδεμία διοικητική σχέση έχει εδώ και μήνες με τον ΝΠΣ Βόλος και προανήγγειλε... μήνυση στον αθλητικό εισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, για την πειθαρχική δίωξη που του άσκησε για πρόσφατες δηλώσεις του κατά της διαιτησίας!

«Όπως πληροφορήθηκα κάποιος αθλητικός εισαγγελέας, ονόματι Μαργαρίτης (όνομα και πράγμα;) άσκησε εναντίον μου δίωξη, επιβεβαιώνοντας απλώς την παγιωμένη αρνητική άποψη που υπάρχει για την απονομή Δικαιοσύνης στον τομέα αυτό.

Βλέπετε ο Μαργαρίτης, στον οποίο ανατέθηκε το καθήκον αυτό, δεν γνώριζε καν ότι εδώ και μήνες ουδεμία διοικητική σχέση έχω με την ΠΑΕ Βόλος και συνεπώς εκφράζομαι ελεύθερα ως πολίτης και Δήμαρχος, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι μου επιτρέπουν, χωρίς να τίθεμαι στην «κρίση» του κάθε Μαργαρίτη.

Ωστόσο ο Μαργαρίτης θα τεθεί προς κρίση καθώς ήδη έδωσα εντολή στους νομικούς συμβούλους μου να υποβάλλουν μήνυση και αναφορά στον Άρειο Πάγο εναντίον του για παράβαση καθήκοντος. Εν τέλει για να προφυλάξουμε την ίδια τη Δικαιοσύνη από τέτοιους «κριτές» και όσους θέλουν να ελέγχουν το ποδόσφαιρο δίνοντας τέτοιες εντολές. Έλεος πια…» ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ζίβκοβιτς;

Δεν έχει πολλές απουσίες ο Σέρβος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την αναχώρησή του με προορισμό τη Λαμία, με φόντο την επιστροφή στις νίκες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς για το αυριανό παιχνίδι (17:00), με τον Σέρβο να έχει συμπληρώσει κάρτες και να έχει τεθεί νοκ άουτ.

Ο Ζίβκοβιτς, έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής φέτος 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 16 γκολ και 11 ασίστ, ενώ το αυριανό, θα είναι μόλις το 8ο παιχνίδι που δε θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, στους αγώνες που ήταν εκτός ο Σέρβος; Μετράει 7/7 νίκες και τώρα, ευελπιστεί πως θα συμβεί το ίδιο, αφήνοντας πίσω του μία δύσκολη τριάδα αγώνων, όπου όλη η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκτός έδρας “μάχη” για τον ΠΑΟΚ Β’

Μεγάλη Δευτέρα στο γήπεδο για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ