Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ, η Μαρσέιγ και τα… μυστήρια

Οι αριθμοί που συνοδεύουν τη μεγάλη βραδιά

PAOK24

Ο ΠΑΟΚ, η Μαρσέιγ και τα… μυστήρια

«Σε μία Τούμπα που θα γεμίσει μέχρι να σκάσει», όπως είπε χθες στο γαλλικό πρακτορείο (AFP), ένας φίλος του ΠΑΟΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται απόψε (22:00) να… απαντήσει θετικά στην πρόκληση, για να βρεθεί στον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό της ιστορίας της και πρώτο για ελληνικό σύλλογο μετά τη σεζόν 1995/96 και τον Παναθηναϊκό (σ.σ. στο Champions League κόντρα στον Άγιαξ), όταν υποδεχθεί τη Μαρσέιγ, στη ρεβάνς της ήττας 2-1 που γνώρισε πριν μία εβδομάδα στη Μασσαλία.

  • Ο ΠΑΟΚ αναζητά την πρώτη του πρόκριση σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θέλει να ξεπεράσει την επίδοση του 1973-74, όταν έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων κι αποκλείστηκε από την Μίλαν.
  • Μετά το πρώτο παιχνίδι στη Μασσαλία, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1, πλέον 10 αγώνες με γαλλικές ομάδες, όπου έχει δύο προκρίσεις, με Λιόν κι Σοσό, αλλά και έναν αποκλεισμό με την Παρί Σεν Ζερμέν. Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια είναι για τους ομίλους του Europa League, όπου μετρά δύο ήττες και μια νίκη.
  • Με γαλλικές ομάδες έχει δύο από τις ευρύτερες νίκες του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με 4-0 απέναντι τη Λιόν, αλλά αι με 5-1 με αντίπαλο τη Ρεν.
  • Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την 8η νίκη της ιστορίας του στα Κύπελλα Ευρώπης, με τον συνολικό απολογισμό σε 215 αγώνες να είναι 79 νίκες, 59 ισοπαλίες και 77 ήττες.
  • Η πρώτη αναμέτρηση με γαλλική ομάδα ήταν την σεζόν 1973-74 με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στο Κύπελλο Κυπελλούχων και στον δεύτερο γύρο και αφού είχε αποκλείσει την Λέγκια Βαρσοβίας, κληρώθηκε με την Λιόν. Το 3-3 στην Γαλλία (10′ Λακόμπ, 51′ Ντι Ναλό, 65′ Ραβιέ – 44′ Ασλανίδης, 50′ Τερζανίδης, 81′ Σαράφης), έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση, η οποία επικυρώθηκε με το θριαμβευτικό 4-0 της Τούμπας (25′ Παρίδης, 39′ Ασλανίδης, 61′ Παρίδης, 81′ Τερζανίδης).
  • Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του έπαιξε τότε και την άνοιξη στα Κύπελλα Ευρώπης και τον Μάρτιο του 1974 αντιμετώπισε την Μίλαν στην φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με ήττα 3-0 στο Μιλάνο για το πρώτο παιχνίδι και ισοπαλία 2-2 στην Θεσσαλονίκη.
  • Η επόμενη πρόκριση ήταν επί της Σοσό, το 1982-83, για το Κύπελλο UEFA στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Η νίκη με 1-0 στην Θεσσαλονίκη (78′ Χρ. Δημόπουλος) ήταν η προίκα για το δεύτερο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην παράταση με τον Χρήστο Δημόπουλο να σημειώνει το 1-1 στο 95ο λεπτό και το τελικό 2-1 να δίνει την πρόκριση στον Δικέφαλο, ο οποίος στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε από την Σεβίλλη.
  • Η επόμενη κόντρα ήταν με την Παρί Σεν Ζερμέν και εκτός από τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA έφερε και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον Δικέφαλο έπειτα από όλα όσα έγιναν στον αγώνα της Τούμπας με την γαλλική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς στο Παρίσι και το σκορ στο ημίχρονο στην Τούμπα ήταν πάλι 2-0 υπέρ της Παρί, όταν ξέσπασαν επεισόδια και η αναμέτρηση διεκόπη.
  • Το 2005-06 για τους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ρεν με 5-1 σε μια από τις πιο παραγωγικές του βραδιές στα κύπελλα Ευρώπης. Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Ρόσα στο 3ο λεπτό και ακολούθησαν γκολ από τους Χριστοδουλόπουλο (38), Γιασεμάκη (79), Σαλπιγγίδη (83), Γιασεμάκη (89).
  • Η τελευταία φορά που συναντήθηκε με γαλλική ομάδα ήταν η κόντρα με την Γκιγκάμπ για τον όμιλο του Europa League το 2014-15, όπου υπήρξε μια ήττα στην Τούμπα 2-1 (22′ Αθανασιάδης– 7′, 83′ Μποβέ) και μια ήττα στην Γαλλία με 2-0.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανυπομονεί για την επιστροφή στη δράση ο ΠΑΟΚ (pic)

Μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο «Δικέφαλος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο συνεχίζουν την προετοιμασία τους με την μάχη κόντρα στον Παναθηναϊκό να είναι πλέον στο προσκήνιο. Οι διεθνείς επέστρεψαν, η αντίστροφη μέτρηση έφτασε στο τέλος της κι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Οι «ασπρόμαυροι» ανυπομονούν για την επανέναρξη του μίνι πρωταθλήματος, των πλέι οφ της Super League 1 και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έδειξε την ανυπομονησία που υπάρχει για τη επιστροφή στη δράση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόκκαλης: «Μακάρι τελικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο ΕCL» (vid)

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την ευχή του τηλεοπτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./Προοδευτική συμμαχία και πλέον είναι επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» με τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Action 24» εξέφρασε την ευχή του ο φετινός τελικός του Εuropa Conference League, ο οποίος διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» να έχει φιναλίστ τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ