Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η θέση του PAOK24 για όλα όσα ακολούθησαν του τελευταίου αγώνα και των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ παίζει συνέχεια και τώρα διανύει ένα δύσκολο διάστημα ηττών. Ειδικά μετά τον αγώνα με τον Άρη για την SuperLeague, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Μέσα από το PAOK24 καταθέσαμε την άποψή μας και οφείλουμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα.

Κατ’ αρχάς για όλους εκείνους που και καλά εξεπλάγησαν για την κριτική, ίσως και να οφείλουμε να ξανασυστηθούμε. Εδώ μέσα από το PAOK24 δεν ακολουθούμε το ρεύμα, δεν λαϊκίζουμε, δεν φοβόμαστε να εκφραστούμε για τον ΠΑΟΚ και φυσικά για όλους τους άλλους. Αλίμονο αν και τώρα παρασυρόμασταν στο γενικό κλίμα του… «ε, δεν έγινε και  κάτι με την ήττα από τον Άρη, Τα παιδιά ήταν κουρασμένα από την Ευρώπη, έγιναν πολλές αλλαγές» και όλα αυτά που κυριάρχησαν και έδιναν όλες αυτές τις δικαιολογίες που για εμάς δημιουργούν πολύ κακό προηγούμενο και σκεπτικό για τον ΠΑΟΚ που θέλει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει μέσα στα γήπεδα.

ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ

Προσωπικά γελάω, με την επιπόλαιη κριτική στους προπονητές, λες και εμείς γνωρίζουμε περισσότερα από αυτούς για την ομάδα τους. Αυτό το ΣΚ ασκήθηκε κριτική στον Γκουαρδιόλα που παρέταξε την Σίτι με 5-6 αλλαγές κόντρα στη Λίβερπουλ, αλλά και στον Λουτσέσκου. Δηλαδή, δεν ξέρουν αυτοί και ξέρουμε εμείς; Δηλαδή ο Λουτσέσκου δεν ήθελε να κερδίσει και έβαλε πολλούς αναπληρωματικούς;

Το έγραψα και στο gazzetta: «Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που ξέρει καλύτερα από τον καθένα το ρόστερ του, επέλεξε να κάνει 7 αλλαγές από Πέμπτη σε Κυριακή. Ε και; Τι έγινε; Γιατί πρέπει αυτό να αποτελεί την τέλεια δικαιολογία για όσους έπαιξαν, για όσους δεν έπαιξαν και για όλο τον ΠΑΟΚτσήδικο οργανισμό; Και τι έγινε που έπαιξαν θεωρητικά αναπληρωματικοί; Με τον Άρη ειδικά, ακόμη και όταν έπαιζε ο ΠΑΟΚ με βασικούς, τι ακριβώς έκανε;»

Και επειδή πολλοί δεν κατάλαβαν, ποτέ δεν άσκησα κριτική στον Λουτσέσκου για το rotation. Εγώ δεν γνωρίζω όσα εκείνος για την κατάσταση του Τσιγγάρα, του Μπίσεσβαρ, του Ντόουγκλας με τους κοιλιακούς του και του Κρέσπο που αντικαταστάθηκαν, αφού Βιεϊρίνια και Καντουρί έμειναν αναγκαστικά έξω. Η κριτική έχει να κάνει με τη δικαιολογία που άλλοι χρησιμοποίησαν ότι και καλά… «ο ΠΑΟΚ έχασε λόγω rotation».  Δεν υπάρχει ούτε αυτή η δικαιολογία.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ

Πάμε στην εικόνα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη εδώ και δύο χρόνια παίζει και την «πατάει» συνήθως με τον ίδιο και ίδιο τρόπο. Ο Άρης περιμένει, κλέβει μπάλες και βγάζει άπειρες κόντρα επιθέσεις στην μετάβαση. Συνέχεια και συνέχεια, στην Τούμπα ή στο Κλεάνθης Βικελίδης, γίνεται το ίδιο και το ίδιο. Οι αγώνες κυλάνε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τους προετοιμάζει και όπως επιθυμεί να πάνε ο Άρης.

Εμείς ΔΕΝ θα κάνουμε τους προπονητές να «συμβουλεύσουμε» τον προπονητή πώς θα αντιμετωπίσει την κουραστική αυτή επανάληψη. Δεν θέλουμε, δεν ξέρουμε, δεν το παίζουμε έξυπνοι. Εμείς καταγράφουμε την πραγματικότητα και απορούμε πώς σε αυτά τα ματς γίνεται κάθε φορά το ίδιο και το ίδιο, το οποίο δεν αλλάζει και τελικά οδηγεί σε αυτά τα αποτυχημένα αποτελέσματα.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Λουτσέσκου είπε στο τέλος του αγώνα ότι.. «ναι βάζουμε προτεραιότητες και τώρα σκεφτόμαστε το κύπελλο». Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε για τον ΠΑΟΚ μία τέτοια άποψη, ειδικά από τον Λουτσέσκου που θέλει να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Η ατάκα πείραξε και όχι οι αλλαγές. Οι αλλαγές δεν έδειξαν τίποτα. Η ατάκα θεωρούμε ότι περνάει λάθος μήνυμα, όποιο και αν είναι το ρόστερ, το οποίο εκείνος εκθείαζε, ρόστερ που στο κάτω-κάτω είναι πολύ-πολύ-πολύ πιο ακριβό από αυτό του Άρη.

Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πάμε και στο τελευταίο και πολυσυζητημένο από πλευράς κοινού. Ο Άρης έχει τις σχέσεις που έχει με τον Ολυμπιακό, ο Άρης πωρώνεται παίζοντας κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχουμε αυτά τα σχόλια, και τις ειρωνείες και την πραγματικότητα, όλη αυτή τη γνωστή κατάσταση. Μάλιστα… Κάθε φορά που ο Άρης κερδίζει τον ΠΑΟΚ… «κάνετε σα να πήρατε πρωτάθλημα» και άλλα τέτοια. Την επόμενη φορά, πάλι το ίδιο. Και ξανά. Φθάσαμε όμως σε μία κατάσταση ο Άρης να κερδίζει συνέχεια, φθάσαμε σε σημείο να παίζουν φέτος τρία ματς και ο ΠΑΟΚ να μην έχει βάλει ούτε γκολ στα μεταξύ τους ματς. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα λοιπόν ποιο είναι; Ο Άρης κατηγορείται, αλλά τη «δουλειά» την κάνει. Ο ΠΑΟΚ και όσοι τον εκφράζουν, ικανοποιούνται με το να κατηγορούν τον αντίπαλο ή πρέπει επιτέλους να βρουν τον τρόπο για να σταματήσει αυτό το σερί κακών αποτελεσμάτων που έχουν καταστήσει τον ΠΑΟΚ τον καλύτερο αντίπαλο για τους κιτρινόμαυρους; Και την επόμενη φορά που θα παίξει ΠΑΟΚ-Άρης θα κατηγορούνται οι αντίπαλοι ότι… «μόνο με τον ΠΑΟΚ τα δίνουν όλα» και στο τέλος… ας ξαναχάσει ο ΠΑΟΚ;  Πόσο ακόμη θα είναι αρκετό και ικανοποιητικό το να υποτιμάτε ο Άρης στα λόγια, ενώ εκείνος κερδίζει συνέχει και συνέχεια τα παιχνίδια;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ