Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Προεδρικό Διάταγμα μέχρι το καλοκαίρι»

Όσα είπε ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, για τη Νέα Τούμπα

PAOK24

«Προεδρικό Διάταγμα μέχρι το καλοκαίρι»

Το μεγαλόπνοο σχέδιο του ΠΑΟΚ για την κατασκευή της Νέας Τούμπας αποτελεί αναμφίβολα τη βασική προτεραιότητα όλων στον οργανισμό του «Δικεφάλου», με τον Ιβάν Σαββίδη να θέλει να αφήσει προίκα στον αγαπημένο του σύλλογο ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο που θα τον βοηθά να εξελιχθεί, περνώντας στη νέα εποχή. Όλοι στον ΠΑΟΚ αναμένουν εδώ και μήνες την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη «Νέα Τούμπα», καθώς αυτή η εξέλιξη θα σηματοδοτήσει και την έναρξη με απόλυτη ασφάλεια των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Ο Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα SDNA και τον Γρηγόρη Ατρείδη και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ για την κατασκευή νέου γηπέδου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

Είναι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχουμε δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις-εξηγήσεις σε αυτά που έχουν τεθεί ως ερωτήματα από αυτόν που ελέγχει το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο και ρυμοτομικό σχέδιο εφαρμογής και αναμένουμε, λογικά πιστεύω ότι δεν θα αργήσει, να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, να έχουμε δηλαδή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την γνωμοδότηση του. Έχουμε, όμως, κάνει αρκετές επαφές που έχουν ζητηθεί, είτε για διευκρινίσεις είτε για συμπληρώσεις στοιχείων είτε για εξηγήσεις και έχουμε παράσχει μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των τεχνικών και έχουμε απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και λογικά αναμένουμε και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει την γνωμοδότηση, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

-Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που καθυστερεί η έκδοσή του;

Όχι, δεν υπάρχει. Πέρα από τον φόρτο εργασίας που μπορεί αν έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ένας χώρος απόδοσης δικαιοσύνης σε όλα τα θέματα, που αναφέρονται στο επίπεδο αυτό και από πλευράς σχεδιασμών δικών μας δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος καθυστέρησης. Ζητήθηκαν όμως διευκρινίσεις στην πορεία της συζήτησης και του ελέγχου και δόθηκαν όλες οι διευκρινίσεις και οι απαντήσεις. Άλλωστε και προς το τέλος της προηγούμενης χρονιάς είχαμε και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της ομάδας και το γνωρίζουν, για να προχωρήσουμε θέματα, για να μην υπάρχουν διαφορετικές αναφορές ή να μην υπάρχουν θέματα που χρήζουν ερμηνείας μετά και είχαμε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον Δήμο και με τους εκπροσώπους της ομάδας. Νομίζω πως ό,τι έπρεπε να διευκρινιστεί έχει γίνει και αναμένουμε πλέον τη γνωμοδότηση. Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει.

-Επειδή έχετε γνώση του «φακέλου», ας το πούμε έτσι, είστε αισιόδοξος ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανάψει «πράσινο» για να μπορέσει αν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και είναι αυτό το τελευταίο βήμα, αν δώσει την έγκριση του αυτό είναι το τελευταίο βήμα, προχωράμε άμεσα στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος;

Κατ’ αρχήν αν θα δώσει την έγκριση του το Συμβούλιο της Επικρατείας, αμέσως προχωράμε στην έκδοση του πάπυρου, την υπογραφή ως αρμόδιος Υπουργός από εμένα και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσίευση στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης, αυτά είναι αμέσως εκτελεστέα δηλαδή θα προχωρήσει αμέσως η διαδικασία και έχει εφαρμογή αμέσως το διάταγμα αυτό που αναφέρεται στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Και στην ενότητα 1 που είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά και στην ενότητα 2 της ευρύτερης περιοχής που θα γίνουν έργα από πλευράς Δήμου γιατί έχει αναληφθεί η υποχρέωση από πλευράς ΠΑΟΚ να κάνει και τις μελέτες και την κατασκευή του γηπέδου στο χώρο γηπέδου στην ενότητα 1 και σε ό,τι αφορά στην ενότητα 2 τις μελέτες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα έργα ο Δήμος και η Περιφέρεια, αυτά έχουν ξεκαθαριστεί. Παρόλο που δεν επιτρέπεται να εκφράσω θέση ως προς το αποτέλεσμα, εκτιμώ ότι έχουν γίνει όσα έπρεπε να γίνουν και ευελπιστώ γρήγορα να έχουμε το αποτέλεσμα. Είμαι προσεκτικός ως προς την έκφραση μου, δεν θέλω να πω κάτι και δεν μου επιτρέπεται να πω, καταλαβαίνετε, πριν κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά νομίζω ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και διευκρινίσεις και εξηγήσεις που χρειάστηκαν στην πορεία εξέτασης του φακέλου και του ελέγχου. Αμέσως μόλις εγκριθεί στη διαδικασία που είπα πριν, μετά ξεκινούν τα πάντα από πλευράς ΠΑΕ και Δήμου και Περιφέρειας, από πλευράς εκτέλεσης έργων, είναι σε εφαρμογή πλέον.

-Σε ένα κακό και απευκταίο σενάριο, γιατί μιλάμε για ένα γήπεδο ελληνικής ομάδας που θα βοηθήσει μία πόλη και μία περιοχή συνολικά, που είναι αρνητική η γνωμοδότηση του συμβουλίου της Επικρατείας τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει τη διαδικασία από την αρχή ή θα προχωρήσει σε διορθώσεις για να ζητήσει ξανά τον έλεγχο;

Κατ’ αρχή θα συμφωνήσω μαζί σας ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ιστορική ομάδα και για τη βόρεια Ελλάδα και για ολόκληρη την Ελλάδα, την οποία σέβομαι και τιμώ και θέλω γρήγορα να αποκτήσει τον δικό της χώρο, που να καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές του σύγχρονου γηπέδου με όλες τις εγκαταστάσεις και να είναι συμβατή για όλες τις υποχρεώσεις που εύχομαι να μπορεί να συμμετέχει στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό γιατί αν υπάρχουν παρατηρήσεις θα πρέπει να δούμε ποιες είναι αυτές οι παρατηρήσεις στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν υπάρχουν και ανάλογα με το ποιες θα είναι αυτές θα μπορώ να μιλήσω μετά για λεπτομέρειες και πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα τι γίνεται αν υπάρξουν παρατηρήσεις, θα επανυποβληθεί, με ποιο τρόπο και με ποια διαδικασία. Είναι από τα θέματα που θα αξιολογηθούν μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα φτάσουμε εκεί.

-Έχει άλλη βαρύτητα μία δική σας απάντηση λόγω της θέσης σας. Έστω και σε επίπεδο εκτίμησης μπορείτε να δεσμευτείτε για το πότε περίπου αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα με βάση και τους αρκετούς μήνες που έχουν ήδη περάσει;

Καταλαβαίνετε επειδή είναι ένας χώρος που έχει την αυτοτέλεια του και την ανεξαρτησία του, το να μπορώ να προκαταλάβω δεν μου επιτρέπεται και δεν μπορώ να γνωρίζω. Αν με ρωτάτε ως προσωπική εκτίμηση πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε την απάντηση.

-Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε την απάντηση;

Ε λογικά, νομίζω πως, για να μην το πω και απόλυτα, νομίζω πως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει απάντηση γιατί έχει περάσει αρκετός χρόνος και είμαστε στο τέλος. Άρα το καλοκαίρι ο ορίζοντας είναι θα έλεγα μέσα στο διάστημα που εκτιμώ ότι θα έχουμε βεβαίως απάντηση.

-Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πολύ στο συγκεκριμένο ζήτημα παρά και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη κι ενώ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να επενδύσει από δικά του κεφάλαια ένα πολύ μεγάλο ποσό για την κατασκευή της Νέας Τούμπας;

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ γιατί εξελίσσονταν τότε, είχε υποβληθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα. Βεβαίως δεν μπορούσε να γνωρίζει τι θα χρειαζόταν συμπληρωματικά αν έπρεπε στην πορεία μετά τον έλεγχο και όπως σας είπα επειδή ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία ή ζητήθηκαν και διευκρινίσεις σε κάποια σημεία, για αυτό και υπήρξε και η συνεργασία και η συνεννόηση και με τον Δήμο και με την Περιφέρεια και με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για να δοθούν διευκρινίσεις και να μην υπάρχουν ασάφειες σε ό,τι αφορά σημεία του Προεδρικού Διατάγματος. Αυτά συζητήθηκαν, ξεκαθαρίστηκαν, συμφωνήθηκαν από όλους, υπεβλήθησαν διευκρινίσεις, δόθηκαν ερωτήσεις-απαντήσεις στην πορεία ελέγχου του φακέλου και νομίζω ότι είμαστε στο τέλος της διαδικασίας και σίγουρα μέσα στον χρόνο που αναφέρατε και εκφράζω την προσωπική μου συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά θέλω να είμαι προσεκτικός γιατί πριν εκδοθεί δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

-Αφού εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα είναι ασφαλές για τον ΠΑΟΚ να γκρεμίσει το υπάρχον γήπεδο του και να ξεκινήσει στο χτίσιμο του νέου ή ελλοχεύει ακόμα ο κίνδυνος προσφυγών με ό,τι συνεπάγεται αυτό αφού θα έχει εκδοθεί η Τούμπα, αλλά και νέας καθυστέρησης του έργου;

Το αν θα υπάρξουν προσφυγές ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ακριβώς επειδή μιλάμε για Προεδρικό Διάταγμα, που είναι το ανώτερο επίπεδο ασφάλειας δικαίου μέσα από έναν σχεδιασμό, υπάρχουν σχεδιασμοί που γίνονται με Υπουργική απόφαση, με νόμο, αλλά υπάρχουν και με αυτό το ανώτερο πεδίο ασφάλειας που προηγείται ο προέλεγχος δηλαδή και αυτό γίνεται τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ακριβώς για να δει αν υπάρχουν θέματα που χρήζουν εξήγησης ή δεν είναι συνταγματικά σωστά και αυτή είναι η ασφάλεια δικαίου διά του προεδρικού διατάγματος που εκδίδεται και για όλα αυτά που εκδίδονται για όλα τα σχέδια. Αμέσως μετά τη θετική γνωμοδότηση, εφόσον είναι θετική, μπορούν να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τα σχέδια στο έδαφος, στην πράξη, είτε αφορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ την ανακατασκευή είτε αφορά τις αναπλάσεις της ευρύτερης περιοχής γιατί δεν είναι ο σχεδιασμός αυτός και το Προεδρικό Διάταγμα δεν αναφέρεται μόνο στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά σε μία ευρύτερη περιοχή περί το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά είναι στο σχέδιο, μετά τη θετική γνωμοδότηση μπορούν να υλοποιηθούν στο έδαφος στην πράξη και να ξεκινήσουν τα έργα και για τους δρόμους και για τους πεζοδρόμους και για το γήπεδο και για όλες τις εγκαταστάσεις που προβλέπει ο σχεδιασμός.

-Σας ρώτησα γιατί έχουμε την αίσθηση ότι αν εγκριθεί και εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για ένα μεγάλο έργο τότε δεν μπορεί να σταματήσει από προσφυγές, καθώς αυτές έπρεπε να γίνουν όσο έτρεχε η διαδικασία έγκρισης του. Όπως τα πολλά προβλήματα που είχε σε διάφορες φάσεις του το γήπεδο της ΑΕΚ.

Είναι αλήθεια, είναι ένα έργο γνωστό και το γνωρίζουν οι πάντες, ότι εξελίσσεται αυτός ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας, άρα όποιος θέλει και ενδιαφέρεται ή έχει την όποια άποψη μπορεί να την εκφράσει στη διάρκεια συζήτησης και ελέγχου του φακέλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πάντα υπάρχουν διάφοροι φορείς που για τους δικούς τους λόγους έχουν την ένσταση τους ή τη στήριξη τους, υπάρχουν φορείς που είναι εναντίον ή και φορείς που είναι υπέρ. Καταθέτει ο καθένας τις απόψεις του και κρίνονται αυτές από το Συμβούλιο Επικρατείας όσο διαρκεί ο έλεγχος του φακέλου, λαμβάνονται υπόψιν όλα τα στοιχεία που υποβάλλονται και αφορούν το συγκεκριμένο έργο και έτσι γίνεται σε κάθε έργο. Από εκεί και πέρα αν θα υπάρξει κάποιος που μετά το Προεδρικό Διάταγμα θα θελήσει να υποβάλλει κάποια ένσταση αυτό δεν το γνωρίζω.

-Κάποια ένσταση μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος θα έχει νομικά τύχη ή πλέον δεν γίνεται να ανατραπεί ο σχεδιασμός;

Οι βασικές αναφορές και οι έλεγχοι, αυτό είναι η ασφάλεια δικαίου. Η πιο ασφαλής διαδικασία έγκρισης ενός σχεδίου για να εγκριθεί είναι μέσω Προεδρικού Διατάγματος, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω και γίνεται ακριβώς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχουμε περιπέτειες μετά το Στε. Δεν είναι να γκρεμίσουμε, να ξεκινήσουμε να χτίζουμε και να έχουμε προβλήματα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να προλάβουμε καταστάσεις και για να έχουμε την ασφάλεια της εξέλιξης των εργασιών πηγαίνουμε με Προεδρικό Διάταγμα, με ασφαλή πορεία και μετά από γνωμοδότηση του Στε που είναι ανώτατο θεσμικά όργανο για να είμαστε κι εμείς ασφαλείς στα έργα που θα ακολουθήσουν.

-Από την ώρα που θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα πόσο άμεσα μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα για τη Νέα Τούμπα;

Από εκεί και πέρα είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα και τη δυνατότητα και την ευθύνη όλων αυτών που εμπλέκονται, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αφορά στο χώρο του γηπέδου και του Δήμου και της Περιφέρειας που αφορά την ανάπλαση της γύρω περιοχής. Αμέσως μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

-Στην περίπτωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού μέσω της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό ποια είναι τα επόμενα βήματα για να ξεκινήσουν τα έργα;

Μετά και από την απόφαση που πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού που συμφώνησαν να μεταφερθεί το γήπεδο στον Βοτανικό αυτά που είναι σε εξέλιξη με πρωτοπόρο και τον Δήμο και την τεχνική του υπηρεσία, είναι να προχωρήσει να εκδοθεί η οικοδομική άδεια που αναφέρεται στις κατασκευές. Αυτά είναι τα θέματα που είναι σε εξέλιξη και νομίζω ότι γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Για τα έργα που προβλέπονται και έρχομαι να συμπληρώσω την απάντηση και για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ό,τι κατασκευή γίνει ό,τι γήπεδο γίνει βεβαίως θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες άδειες, όπως σε κάθε έργο σε κάθε κατασκευή, για να μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίηση του. Αυτό όμως μπορεί να το ξεκινήσει αμέσως. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει και σχέδια, έχει προχωρήσει, έχει μία ετοιμότητα παρότι δεν την γνωρίζω απόλυτα, έχει και ετοιμότητα και ωριμότητα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του γηπέδου και την εξέλιξη του. Αυτά είναι που μπορώ να γνωρίζω και άρα πολύ γρήγορα και εμείς εδώ θα είμαστε γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε επιταχύνοντας γιατί θέλουμε να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια ένα γήπεδο που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του συλλόγου και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης γιατί μιλάμε για μία ιστορική ομάδα και υπάρχουν και άλλες και εξελίσσονται και άλλα θέματα για άλλες ομάδες. Για να βοηθήσουμε γενικότερα τον αθλητισμό και με κατασκευή γηπέδων που πληρούν τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις που είναι σήμερα περισσότερο απαιτητικές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπλόκο» στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό!

Μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο «Βικελίδης»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό! Με τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 τους «ερυθρόλευκους» που ήταν ανώτεροι αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λορέν Μορόν (48’) για να «απαντήσει» άμεσα ο Ζέλσον Μαρτίνς (53’), αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε, τουλάχιστον, πάνω από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα στο 5ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Γιόβετιτς νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, ωστόσο στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων υπήρξε φάουλ του Μάρτινς στον Κίκε Σαβέριο. Ο Ράντε Ομπρένοβιτς, μετά από παρέμβαση του VAR (Ματέι Γιουγκ και Θανάσης Κόλλιας) έκανε on field review, ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αναταραχή, ο Άρης πλησίασε στο γκολ, με τους Νταβίντ Κάρμο και Βιθέντε Ιμπόρα να ορθώνουν τοίχος στις προσπάθειες των Μορόν και Σαβέριο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους Πειραιώτες, με τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Σαντιάγκο Έσε (21’) και την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) ενώ το δοκάρι σταμάτησε τη δυνατή κεφαλιά του Ιμπόρα (25’).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να δημιουργήσουν ή να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου εύκολα κρατούσαν μακριά από την περιοχή του Κουέστα τους αντιπάλους τους. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κι έγινε μια περίεργη φάση: ο Μόουζες Οντουμπάτζο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Ελ Κααμπί και μετά στο δοκάρι, χωρίς όμως να περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - και μάλιστα δύο. Αρχικά σκόραραν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ανδρέα-Ριχάρδου Ντόη και να πλασάρει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ενέργεια και την πάσα στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58’, ωστόσο νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Κουέστα. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυο προπονητές τις παρεμβάσεις τους, χάλασε όμως και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74’ κι ήταν το σουτ του Ελ Κααμπί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει όσο μπορεί πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν κενά πίσω, με τον Μορόν, όμως, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να μη βλέπει δίπλα τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του και να τελειώνει άψυχα την προσπάθειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 67 βαθμούς, πέντε κάτω από την ΑΕΚ, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό κι έναν από τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ