Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν κερδίζει, δεν χάνει…

Πολλές αλλαγές κι ισοπαλία στην Τούμπα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Δεν κερδίζει, δεν χάνει…

Ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την ΑΕΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League Interwetten.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Άμραμπατ, με τον Τσόλακ να “απαντά” για τον “Δικέφαλο”, ενώ νωρίτερα, ο Κροάτης είδε ένα ακόμη δικό του γκολ στο παιχνίδι να ακυρώνεται, μετά από χρήση VAR, για χέρι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να επιστρέψει στις νίκες, μετά από ένα αρνητικό σερί χωρίς τρίποντο, με τον Ρουμάνο τεχνικό ωστόσο να παρατάσσει αναγκαστικά μία ενδεκάδα με πολλές και σημαντικές αλλαγές, αφού υπάρχουν πολλοί τραυματίες, αλλά και παίκτες που πρέπει να πάρουν ανάσες, με φόντο το σερί που ακολουθεί.

Ο Τσόλακ άνοιξε το σκορ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε καθώς Καμπάκοφ και VAR έκριναν ότι υπήρχε χέρι, με την ΑΕΚ να σκοράρει λίγο αργότερα, με τον Άμραμπατ να σουτάρει στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Τσόλακ -ωστόσο- σκόραρε και δεύτερη φορά στην Τούμπα και τώρα, το γκολ του μέτρησε, με τον Κροάτη να πλασάρει σωστά τον Στάνκοβιτς για το 1-1, μετά από κλέψιμο του Μουργκ.

Η ΑΕΚ είχε την καλή ευκαιρία του Μάνταλου στο πρώτο μέρος, όπου ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά, με τον Άμραμπατ να αστοχεί εξ επαφής στη συνέχεια, ενώ νωρίτερα, ο Μιχάι έσωσε τον ΠΑΟΚ, βάζοντας την κόντρα στο σουτ του Σιμάνσκι, από το σημείο του πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση απείλησε με τους Κριχόβιακ και Τσούμπερ, χωρίς πάντως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Πασχαλάκης, με τον Νέλσον Ολιβέιρα, που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι, να σημαδεύει λίγο πριν το φινάλε το δοκάρι, στη μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος.

Κάπως έτσι το 1-1 ήταν το τελικό σκορ στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να μην παίρνει το τρίποντο που έψαχνε μεν, αλλά να μην χάνει κιόλας σε ένα ντέρμπι όπου έπαιξε με πολλές αλλαγές, έχοντας πλέον μπροστά του την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Τετάρτης.

Φουλ των αλλαγών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε πολλές και σημαντικές αλλαγές σήμερα, όπως αναμενόταν, αφενός έχοντας πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών κι αφετέρου, για να δώσει ανάσες σε επιβαρυμένους παίκτες.

Στο τέρμα ξεκίνησε ο Πασχαλάκης και στην άμυνα ήταν οι Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχάι και Σάστρε, με τον Σβαμπ να έχει δίπλα του στη μεσαία γραμμή τον Σοάρες.

Από εκεί και πέρα, μεσοεπιθετικά προτιμήθηκαν απόψε οι Μουργκ, Μιτρίτσα, Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ.

Κοντράστ συναισθημάτων

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πατάει καλύτερα και μόλις στο 4ο λεπτό είχε και δοκάρι, αν και η φάση είναι ως μη γενόμενη, καθώς υπήρχε οφσάιντ, ενώ δύο λεπτά ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Τσόλακ, με τον Κροάτη να σκοράρει από κοντά σε δεύτερο χρόνο. Οι “κίτρινοι” φώναξαν για χέρι, το VAR είδε παράβαση κι ο Καμπάκοφ πήγε να δει ο ίδιος τη φάση, για να ακυρώσει το γκολ.

Τελικά, αυτή που βρήκε το γκολ λίγο αργότερα ήταν η ΑΕΚ, με τον Άμραμπατ να “παγώνει” την Τούμπα. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Τέιλορ, με τον Άμραμπατ να κάνει ένα σουτ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 15ο λεπτό.

Ξανά γκολ ο Τσόλακ

Πέντε λεπτά μετά, ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία κάθετη στον ολομόναχο, Γκαρσία, ο οποίος όμως έχασε την ισορροπία του και δεν μπόρεσε να πλασάρει. Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” σχετικά άμεσα και στο 27′, ύστερα από πίεση ψηλά και λάθος του Τσούμπερ, ο Μουργκ έκλεψε την μπάλα κι έδωσε στον Τσόλακ για να πλασάρει ολόσωστα ο Κροάτης και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 34′, με τον Χατζισαφί να στρώνει μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής στον Σιμάνσκι κι εκείνος να σουτάρει, για να βάλει σωστά την κόντρα ο Μιχάι και να σώσει τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, η Ένωση απείλησε με τον Μάνταλο, που σούταρε και είδε τον Πασχαλάκη να του λέει “όχι”, με τον Άμραμπατ να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα άουτ, ενώ λίγο πριν το φινάλε, ο Μιτρίτσα εκτέλεσε απευθείας ένα σουτ σε καλή θέση και έστειλε την μπάλα άουτ.

“Άγγιξε” το γκολ ο Ολιβέιρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Βαρέλα να περνάει εκτός, με ενοχλήσεις στη μέση μετά από χτύπημα που δέχθηκε, με τον Κριχόβιακ να σουτάρει στο 55′ και να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 67′ ο Τσούμπερ προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Πασχαλάκη χωρίς επιτυχία, με τον Λουτσέσκου να κάνει αλλαγές και να βάζει μαζί τους Ολιβέιρα και Άκπομ, με τον Πορτογάλο επιθετικό να έχει δοκάρι.

Στο 83ο λεπτό, ο Ο Ολιβέιρα βγήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκών, με τη φάση να ξεκινάει από φοβερή μπαλιά του Σβαμπ. Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (Λύρατζης), Βαρέλα (Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ, Μιτρίτσα (Άκπομ), Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ (Ολιβέιρα)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (Φράνσον), Γκαρσία, Τσούμπερ και Άμραμπατ (Ανσαριφάρντ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ