Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Δεκατρείς αήττητος, αλλά και επτά… χωρίς νίκη

Η αναφορά της Super League για τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και το αρνητικό ρεκόρ του 2016

PAOK24

ΠΑΟΚ: Δεκατρείς αήττητος, αλλά και επτά… χωρίς νίκη

Με το 1-1 της Κυριακής, κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έμεινε για δέκατο τρίτο σερί παιχνίδι αήττητος κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο, παράλληλα όμως, το παιχνίδι αυτό, ήταν το έβδομο συνεχόμενο χωρίς νίκη. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της ομάδας, ήταν το 2016, όταν είχε φτάσει τα οκτώ σερί χωρίς νίκη…

Όπως αναφέρει σχετικά η Σούπερ Λιγκ στην ιστοσελίδα της:

Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το αήττητό του στα παιχνίδια με την ΑΕΚ σε 13, αλλά μετά από έξι και πλέον χρόνια έμεινε επτά χωρίς νίκη.

Έπιασε… “δεκατριάρι” ο ΠΑΟΚ…
Μπορεί το ντέρμπι των “Δικεφάλων” να μην είχε νικητή, ωστόσο ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το αήττητο ρεκόρ του στα μεταξύ τους παιχνίδια. Από την 1η Ιουλίου 2020, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-2, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι αήττητη εννέα αγώνες Super League και 13 επίσημους με αυτούς του Κυπέλλου.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος φέτος, ενώ δύο έληξαν ισόπαλα. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι. Πρόπερσι είχαμε πάλι δύο ισοπαλίες, μόνο που τότε οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη.
Άξιο αναφοράς είναι ότι και στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν μεταξύ τους μέσα στο 2022, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισόπαλο. Αυτό έχει συμβεί μάλιστα και στα έξι από τα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα!

Επτά χωρίς νίκη ο ΠΑΟΚ…
Ωστόσο ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε επτά επίσημους αγώνες χωρίς νίκη. Είναι κάτι που έχει να του συμβεί πάνω από έξι χρόνια. Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο ως τον Φεβρουάριο του 2016 δεν νίκησε σε οκτώ παιχνίδια, έξι για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Κατά σύμπτωση, όπως τώρα με τον Ολυμπιακό, έτσι και τότε με τον Πανιώνιο είχε πρόκριση στο Κύπελλο με δύο ισοπαλίες, 0-0 εντός και 1-1 εκτός έδρας.

Οι επτά αγώνες του ΠΑΟΚ χωρίς νίκη
03.04.2022: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1
07.04.2022: Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1 (Conference)
14.04.2022: ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ 0-1 (Conference)
17.04.2022: Άρης – ΠΑΟΚ 1-0
21.04.2022: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0 (Κύπελλο)
27.04.2022: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)
01.05.2022: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

Οι οκτώ αγώνες του 2016
20.01.2016: Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-1
24.01.2016: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0
27.01.2016: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)
30.01.2016: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-1
07.02.2016: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0
11.02.2016: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 0-0 (Κύπελλο)
14.02.2016: ΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-1
21.02.2016: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

Ο Τζαβέλλας και τα “δικέφαλα” ντέρμπι
Ο Γιώργος Τζαβέλλας έπαιξε το όγδοο παιχνίδι Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην καριέρα του, έχοντας πλέον τέσσερα με κάθε φανέλα. Όλα μάλιστα τα έχει κάνει σε μια σεζόν. Το 2015-16 με τον ΠΑΟΚ και το 2021-22 με την ΑΕΚ. Μάλιστα φέτος έχει και άλλα δύο με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, κάτι που σημαίνει ότι έχει παίξει σε 10 ντέρμπι.
Καθώς η ΑΕΚ δεν νίκησε τον ΠΑΟΚ, παραμένει και ο Τζαβέλλας χωρίς νίκη στην καριέρα του με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, καθώς έχει άλλα δύο ματς με τον Πανιώνιο και ένα με την Κέρκυρα. Συμπλήρωσε πέντε ισοπαλίες, ενώ έχει και τέσσερις ήττες.

Ντεμπούτο εναντίον της ΑΕΚ έκανε και ο Νέλσον Ολιβέιρα, που τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν παίκτης της. Μάλιστα το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της το είχε πετύχει στις 21 Μαρτίου 2021 στην Τούμπα“.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ