ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πασχαλάκης: «Δημιουργήσαμε ξεχωριστό μέταλλο»
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε για το σημερινό ντέρμπι
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε στην κάμερα της Νova, με αφορμή το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα, παρά τα πολλά παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα στη σεζόν.
Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Σίγουρα υπάρχει κίνητρο, είναι ένα ματς που γίνεται στην έδρα μας. Σε κάθε ένα θέλουμε να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, αλλά πέρα από αυτό κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θέλουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».
Για τον 54ο αγώνα και τις αντοχές της ομάδας:
«Θεωρώ ότι με την διαχείριση που γίνεται θα βγει η σεζόν πολύ καλά, το διαχειριζόμαστε σωστά».
Για το αν υπάρχει από τώρα η σκέψη του τελικού:
«Είναι ακόμη μακριά, έμειναν 18 μέρες, αλλά πιστεύω ότι κάθε ματς είναι μια καλή προπόνηση για να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στον αγώνα Κυπέλλου».
Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
«Ο Ολυμπιακός θα παίζει για δύο αποτελέσματα. Περιμένουμε να κλειστεί πίσω και να μην μας πρεσάρει. Αυτό εξαρτάται από εμάς, από το πόσο έτοιμοι θα παρουσιαστούμε και τα ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός. Με τον τρόπο που παίζουμε στην έδρα μας θα δυσκολέψουμε τον αντίπαλο».
Για το αν έχει καταφέρει η ομάδα να κάνει όσα ζητάει ο Λουτσέσκου:
«Περάσαμε δυσκολίες και αυτό δημιουργεί ένα ξεχωριστό μέταλλο στην ομάδα και σίγουρα σε αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο προπονητής μας. Είναι απαιτητικός, θέλει το κάθε ματς να το βλέπουμε σαν τελικό και έτσι κάνουμε από το Νοέμβριο και μετά».
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στους «4» του κόσμου η εκπληκτική Κ15 με γκολ των Πριόβολου, Κακαλή!
Νίκη με ανατροπή επί της Γουϊνέας και τώρα η Ισπανία με φόντο τον τελικό!
Η Εθνική Κ15 συνεχίζει να γράφει ιστορία στο FIFA U-15 World Cup & Festival 2026 στο Μπακού!
Με νέα νίκη με ανατροπή, αυτή τη φορά 2-1 επί της Γουινέας, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά και βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Η πορεία της είναι ξεχωριστή, καθώς η ομάδα που συγκροτήθηκε αποκλειστικά από ποδοσφαιριστές του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΠΟ «Αναγέννηση» διεκδικεί μια θέση στον τελικό, σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν 189 ομάδες από αντίστοιχες ομοσπονδίες της FIFA!
Σε έναν ακόμη αγώνα με καλό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν, η Γουινέα προηγήθηκε στο 21ο λεπτό. Η αντίδραση της Εθνικής ήταν άμεση και καθοριστική για την έκβαση του αγώνα: Στο 31’, ο Κορμανός έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Πριόβολο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 37’, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ανατροπή, όταν σε αντεπίθεση ο Πριόβολος έδωσε την ασίστ στον Κακαλή, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και σφράγισε την πρόκριση.
Η Εθνική Κ15 θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ισπανία, σήμερα, στις 16:15 ώρα Ελλάδας, καθώς η ισπανική ομάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της με νίκη 5-0 επί της Κολομβίας. Η ελληνική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο TIER A της διοργάνωσης, που συμμετέχουν οι 32 νικητές των ομίλων της πρώτης φάσης, βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από τον τελικό, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία της στο Μπακού.
Σημειώνεται ότι το FIFA U-15 World Cup & Festival αποτελεί μια νέα διεθνή διοργάνωση αναπτυξιακού χαρακτήρα, στην οποία φέτος συμμετέχουν 189 Ομοσπονδίες-μέλη της FIFA, δίνοντας σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να αποκτήσουν διεθνείς αγωνιστικές εμπειρίες. Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα 8Χ8, σε δύο ημίχρονα των 20 λεπτών έκαστο, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ηλικιακής κατηγορίας Κ-15, όπως και και στο πρόγραμμα "Αναγέννηση".
Υπενθυμίζονται οι κλήσεις του προπονητή της Εθνικής Κ15, Στέλιου Μπίκα:
Τερματοφύλακες: Δημήτριος Παπαζυγούρας (Αστέρας AKTOR), Ιωάννης Χρυσουλάκης (ΠΑΟΚ).
Αμυντικοί: Νικόλαος Βιδάλης (Ολυμπιακός), Ευγένιος Δημόπουλος (Ολυμπιακός), Νικόλαος Βαμβακούσης (Παναθηναϊκός), Δημήτριος Παπαγεωργόπουλος (ΠΑΟΚ).
Μέσοι: Αθανάσιος Φλέγγας (Ολυμπιακός), Άγγελος Μούτας (Ολυμπιακός), Χρήστος Κακαλής (ΠΑΟΚ), Αθανάσιος Δημητρακόπουλος (Παναθηναϊκός), Φώτιος Σολωμίδης (ΠΑΟΚ).
Επιθετικοί: Άγγελος Κορμανός (ΑΕΚ), Κωνσταντίνος-Δημήτριος Βουρλούμης (Παναθηναϊκός), Γρηγόριος Πριόβολος (ΠΑΟΚ).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Και τώρα ο Αστέρας Τρίπολης!
Η “στροφή” στο πρωτάθλημα, τα δεδομένα για τον Λίσι και η πιθανή επιστροφή!
Η... δουλειά με την ΑΕΚ έγινε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο! Με την αναμέτρηση ωστόσο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα να απέχει τρία μόλις 24ωρα, ο Αλέσιο Λίσι και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν την πολυτέλεια να σταθούν και πολύ στη νίκη επί της ομάδας του Μάρκο Νίκολιτς με 3-1.
Ασφαλώς, οι "ασπρόμαυροι" κρατούν τα θετικά στοιχεία και τα καλά διαστήματα που είχαν στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι, όμως στρέφουν άμεσα την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.
Το σημερινό ραντεβού των παικτών του ΠΑΟΚ με τον Αλέσιο Λίσι είναι προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία, με τον Ιταλό προπονητή να καταστρώνει τα πλάνα του μην υπολογίζοντας στους Μιχαηλίδη, Πέλκα, Ντεσπόντοφ, Μείτέ, Παβλένκα και Άλι, ενώ αυξημένες είναι οι πιθανότητες της επιστροφής του Λουσέ στη δράση.
"Είναι κοντά ο Λουσέ στο να επιστρέψει και μπορεί και με τον Αστέρα. Για τον Ντεσπόντοφ, κάνει προπόνηση σε ένα μέρος με την ομάδα, δεν πιστεύω πως είναι μακριά από το να επιστρέψει» σχολίασε σχετικά ο Λίσι μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το GRANDE 4 στις οθόνες σας (vid)
Τα πάντα για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, “σέντρα” στις 12:00!
Ένα ακόμα Grande 4, έρχεται στις οθόνες σας στο κανάλι της Foxbet στο Υoutube, με την “σέντρα” να είναι προγραμματισμένη για τις 12:00!
Στο σημερινό επίκεντρο, o απόηχος της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στην Τούμπα, η 4η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας και η αγωνιστική που έρχεται στη Super League!
🔥GRANDE 4 — Η πιο «δυνατή» καθημερινή αθλητική εκπομπή του ελληνικού YouTube!
ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο ίδιο τραπέζι, με τους πιο έγκυρους ρεπόρτερ των ομάδων:
⚫ Σταύρος Κόλκας για τον ΠΑΟΚ
🟡 Σταύρος Καζαντζόγλου για την ΑΕΚ
🔴 Αλέξης Βιρβίλης για τον Ολυμπιακό
🟢 Λάμπρος Γκαραγκάνης για τον Παναθηναϊκό
Καθημερινά LIVE 12:00 – 14:00, οι τέσσερις κορυφαίοι ρεπόρτερ μεταφέρουν όλα τα τελευταία νέα, ρεπορτάζ, παρασκήνια και καυτές συζητήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.




