ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Δανιήλ: «Τα 17.000 εισιτήρια είναι το μίνιμουμ»
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ στον City Of Primo 106,1

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του City Of Primo 106,1 και μίλησε για τις βλέψεις τις ομοσπονδίας σχετικά με την οργάνωση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Μεταξύ άλλων μίλησε για έναν τελικό στον οποίο όλοι θέλουν την παρουσία κόσμου. Κάτι το οποίο θα μάθουμε οριστικά την Δευτέρα 9/5, στις 13:00, οπότε και θα γίνει η οριστική σύσκεψη μεταξύ όλων των αρμόδιων για την διεξαγωγή του αγώνα:
Πότε και τι να περιμένουμε σχετικά με τα εισιτήρια του τελικού;
«Να περιμένουμε λίγο μέχρι την Δευτέρα που θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός. Το λιγότερο θα είναι 17.000 για κάθε ομάδα. Την Δευτέρα υπάρχει η οριστική σύσκεψη στις 13:00 με όλους τους εμπλεκόμενους, ομάδες, αστυνομία, ΟΑΚΑ, διοργανώτρια. Εκεί θα μάθουμε και τις τιμές.»
Είναι τολμηρό αυτό που πάει να γίνει έτσι;
«Κοιτάξτε. Θεωρώ ότι είναι ένα στοίχημα για όλους. Αλλά πρώτα από όλα για τις ομάδες. Η ανάγκη του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι να βλέπουμε παιχνίδια με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Και όχι μόνο σε τελικό αλλά σε όλες τις διοργανώσεις. Με απόλυτη σοβαρότητα μπορούμε να κερδίσουμε και για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να συμπεριφερθούμε όλοι μέσα στα πλαίσια που ορίζει μια ποδοσφαιρική γιορτή. Μπροστά σε αυτό το στοίχημα πρέπει όσοι εμπλακούμε να είμαστε προσεκτικοί. Θεωρώ ότι οι ομάδες από την πλευρά τους το ίδιο θέλουν. Είμαστε όλοι σε κοινή γραμμή. Το θέμα είναι να προστατέψουμε αυτό το γεγονός, από οποιονδήποτε θέλει να το αμαυρώσει, όλοι πρέπει να είμαστε θεματοφύλακες για αυτήν την γιορτή του ποδοσφαίρου. Να είναι μια αρχή για το αύριο.»
Η στάση της αστυνομίας ποια είναι;
«Θετική. Καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα αυτά τα παιχνίδια να έχουν την παρουσία του κόσμου. Κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση όλοι, αυτό φαίνεται.»
Πότε πιστεύετε ότι θα είμαστε έτοιμοι για τελικό με γεμάτες κερκίδες, χωρίς κενό ανάμεσα στους φιλάθλους;
«Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό θα γίνει μόνο όταν οι μεγάλες ομάδες καταλάβουν ότι μόνο κέρδος μπορούν να αποκομίσουν από κάτι τέτοιο. Από τα έσοδα των εισιτηρίων, το marketing, όλα. Στο εξωτερικό οι ομάδες προστατεύουν αυτό το γεγονός γιατί ξέρουν ότι θα κερδίσουν από αυτό. Αν οι ομάδες δεν καταλάβουν ότι πρέπει να προστατέψουν το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο, από κενό καθίσματα, από βία, η μέρα αυτή θα αργήσει.»
Στο εξωτερικό είναι καθημερινότητα αυτό
«Αυτό ακριβώς λέμε. Στο εξωτερικό όμως αυτό το προστατεύουν οι ίδιες οι ομάδες. Πως μπορεί ένας χορηγός να θελήσει να διαφημιστεί όταν υπάρχουν άδεια καθίσματα, βια;»
Σχετικά με τον διαιτητή, πως θα κινηθείτε;
«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα δεν θέλω να απαντήσω εγώ σε αυτό. Αν ρωτάτε ωστόσο την προσωπική μου άποψη, σε έναν ελληνικό τελικό, το όνειρο μου είναι να δω Έλληνα διαιτητή. Είμαστε στο 2022 και ακόμα λέμε ότι είναι προχωρημένα να τα συζητάμε αυτά. Τώρα που υπάρχει το VAR νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμα και εσείς οι δημοσιογράφοι. Καθόμαστε να δούμε μια αθλητική εκπομπή και περισσότερο ακούμε αναλυτές διαιτησίας από ότι αναλυτές ποδοσφαίρου.»
Να περιμένουμε να δούμε κάποια event;
«Θα υπάρχουν event πριν τον αγώνα και μετά την λήξη του, όπως κάθε χρόνο. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα, ίσως και αυτό να το ξέρουμε την Δευτέρα.»

Πρωτοφανή είναι όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή να είναι αμετακίνητος και να… προκαλεί τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sdna.gr, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΚΕΔ φέρεται να αρνείται να αλλάξει τους ορισμούς των Ελλήνων διαιτητών στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (Σιδηρόπουλος, Κωσταράς, Ψάρρης, Βεργέτης, Παπαπέτρου) και να ορίσει Ιταλούς διαιτητές, η ΕΠΟ περιέρχεται σε αδιέξοδο αφού οποιασδήποτε ορισμός με άλλον τρόπο θα καθιστά τον αγώνα άκυρο.
Επομένως, αν ο Μπένετ δεν αλλάξει τους ορισμούς η μόνη λύση που απομένει είναι η πάυση του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ και η αντικατάστασή του από άλλο πρόσωπο.
Η μόνη επιτροπή που μπορεί να το κάνει αυτό πριν τη Δευτέρα, οπότε είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι, είναι η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, η οποία μπορεί να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή δια περιφοράς για έκτακτα θέματα και οι αποφάσεις της να έχουν άμεση ισχύ.
MEDIA
Ο έλεγχος, η ουσία και η προσωπικότητα (vid)
Τα δύο διαφορετικά ημίχρονα στο Ελσίνκι και ο ΠΑΣ που ακολουθεί στο «μικροσκόπιο» του PAOK24 News

Βράδυ Παρασκευής με το PAOK24 News να σας κρατάει συντροφιά με μία ακόμη ζωντανή εκπομπή.
Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου και Στέργιος Αναστασιάδης σχολίασαν τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που είχε ο ΠΑΟΚ στο νικηφόρο πέρασμα του από τη Φινλανδία κόντρα στην Ελσίνκι με 2-3, αλλά και την επόμενη αναμέτρηση που ακολουθεί για τον Δικέφαλο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στις Ζωσιμάδες.
Δείτε ξανά την εκπομπή της Παρασκευής.
https://www.youtube.com/watch?v=b9KxGKCwCNc

Καθοριστικός αποδείχτηκε ο Κάλεντ Νάρεϊ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Αλ Καλίτζ απέναντι στην Αλ Ακχούντ.
Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 60ο λεπτό του αγώνα και χάρισε με αυτόν τον τρόπο τη νίκη στην ομάδα του με 0-1.
Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Γερμανού με τη φανέλα της νέας του ομάδας.
Η Αλ Καλίτζ φιγουράρει στην 10η θέση του πρωταθλήματος με 8 βαθμούς μετά από 7 αγώνες.
Όσον αφορά το Νάρεϊ, αυτό ήταν το 3ο του παιχνίδι με την Αλ Καλίτζ.
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-06-2023, 09:05
Εχθές τον «ήθελε» ο ΠΑΟΚ, σήμερα ανανεώνει με την ομάδα του
-
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ21-07-2023, 21:29
Μεγάλη πρόταση ΠΑΟΚ για Μαξίμοβιτς
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10-06-2023, 17:24
Βλέπει ΠΑΟΚ Β ο Χρήστος Τζόλης! (pic)
-
ΑΣ31-05-2023, 17:32
Νέα «βόμβα»: Στον ΠΑΟΚ ο Μπλάνκεναου
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24-07-2023, 17:50
Πρόστιμο… μαμούθ στον Βαγγέλη Μαρινάκη!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17-06-2023, 12:50
Δυνατά για Μισιτζάν ο ΠΑΟΚ! (vids)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16-06-2023, 14:16
Παραμένει Θεσσαλονίκη ο Ελ Καντουρί! (pic)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:05
«Πιθανός προορισμός του Ολιβάρες ο ΠΑΟΚ»