Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κατηφόρα συνεχίζεται…

Κάκιστος ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες, πρώτη νίκη στα πλέι οφ για τον ΠΑΣ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Η κατηφόρα συνεχίζεται…

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στους Ζωσιμάδες για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League Interwetten, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί του, ωστόσο, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάνινα, σε ένα πολύ κακό απόγευμα.

Σε ένα από τα χειρότερα φετινά του παιχνίδια, ο “Δικέφαλος” έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει και να δείξει ένα καλό πρόσωπο σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καλείται -ξανά- να αντιμετωπίσει 9-10 απουσίες σημαντικών παικτών και να παρατάσσει μία ενδεκάδα… ανάγκης.

Ο ΠΑΟΚ με τον Τέιλορ στα δεξιά της επίθεσης και τον Άκπομ σε θέση… αριστερού χαφ-εξτρέμ στο δεύτερο μέρος, ηττήθηκε από έναν ΠΑΣ που ήταν ανώτερος, σκοράροντας δύο γκολ με τον Περέα, που σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, με τον Σνάιντερ να είναι τελικά ο σκόρερ του αγώνα.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές καλές στιγμές και συγκινήσεις, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει συνεχώς με μεγάλες μπάλες και να παίζει στο όριο του οφσάιντ, ενώ από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε σημαντικά να απειλήσει, φτάνοντας στην περιοχή κι έχασε σπουδαία ευκαιρία με Μιτρίτσα και Ολιβέιρα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο παιχνίδι, με τον Σάλιακα να παίζει με τον Περέα κι αυτός να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, ωστόσο, η χαρά τους δεν κράτησε πολύ καθώς μετά από έλεγχο VAR, ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ.

Οι “ασπρόμαυροι” δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία από τις στημένες μπάλες που κέρδισαν στο πρώτο μέρος, με τον Μιτρίτσα να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το γκολ, στην πρώτη -ουσιαστικά- σωστή συνεργασία του ΠΑΟΚ. Ο Σάστρε ανέβηκε από τα δεξιά κι είδε τον Ρουμάνο κι αυτός σούταρε, για να βρει η μπάλα στο… τακουνάκι του Σάλιακα, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Ολιβέιρα ήταν άστοχος.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να απειλήσει στο ξεκίνημα και τον ΠΑΣ να πατάει σαφώς καλύτερα στο γήπεδο και να είναι και πιο επικίνδυνος, ενώ ο Περέα βρήκε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι δίχτυα, αλλά είδε και πάλι το VAR να το ακυρώνει, καθώς ήταν πιο μπροστά, τη στιγμή που του έκανε την πάσα ο Σάλιακας.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν κατάφερε να βρει τις σωστές τελικές επιλογές, ακόμη και μετά τις αλλαγές που έγιναν κι οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ στο 77′, με τον Σάλιακα να κάνει τη σέντρα, τον Πίρσμαν να βρίσκει με κεφαλιά-πάσα τον Σνάιντερ κι αυτός, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 81ο λεπτό, όταν ο Άκπομ πήρε μια κεφαλιά στην περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Λοντίγκιν.

Ο Άγγλος επιθετικός ήταν άστοχος και στο 92ο λεπτό, όταν πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ, με το 1-0 να μην αλλάζει και τον ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ και τον ΠΑΟΚ να πιέζεται -πλέον- ακόμη περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το non stop πρόγραμμά του, καθώς την Τετάρτη θα υποδεχτεί τον Άρη στην Τούμπα, ενώ το επόμενο Σάββατο ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά και πλέον, έχει σαφέστατα πιο δύσκολο έργο, με φόντο τη 2η θέση, ενώ αυξάνονται διαρκώς και τα προβλήματα.

Με Τέιλορ στα δεξιά κι ο Ολιβέιρα στην κορυφή

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τη λίστα με τους τραυματίες να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο κι απόψε, ξεκίνησε στους Ζωσιμάδες μία ενδεκάδα με σημαντικές αλλαγές.

Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι και Σίντκλεϊ, ενώ στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τσιγγάρας και Κούρτιτς.

Στην επίθεση, στα δεξιά ήταν ο Τέιλορ, στα αριστερά ο Μουργκ και πίσω από τον Ολιβέιρα, ο Μιτρίτσα.

Επικίνδυνος ΠΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει αρκετές στημένες μπάλες και να μη τις εκμεταλλεύεται, ενώ στον αντίποδα, οι παίκτες του ΠΑΣ έψαχναν συνεχώς τον Περέα με μακρινές μπαλιές.

Στο 23ο λεπτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ με τον Περέα, σε μία φάση όπου ο Στάνκο άλλαξε παιχνίδι για τον Σάλιακα, αυτός έκανε με τη μία τη σέντρα και με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μη διώχνουν, ο Περέα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς μετά από έλεγχο VAR, διαπιστώθηκε πως υπήρχε οφσάιντ.

Οι “ασπρόμαυροι” δεν κατάφεραν να συνδυαστούν σωστά στην επίθεση, πλησιάζοντας με αξιώσεις την περιοχή του ΠΑΣ, όμως δεν μπόρεσαν και να εκμεταλλευτούν τις στημένες μπάλες που κέρδισαν, με τον Λουτσέσκου να δίνει συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του.

Έχασε το… άχαστο ο Μιτρίτσα

Μετά από αρκετές προσπάθειες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τους παίκτες του να συνεργάζονται πολύ σωστά από τα δεξιά, με τον Σάστρε να βρίσκει τον Μιτρίτσα κι αυτός να σουτάρει πάνω στον Σάλιακα, χάνοντας τεράστια ευκαιρία, ενώ σε δεύτερο χρόνο, ο Ολιβέιρα ήταν άστοχος.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, σε ένα πρώτο μέρος με λίγες φάσεις, με τους γηπεδούχους να παίζουν με μεγάλες μπαλιές και να σκοράρουν με τον Περέα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ, ενώ από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία με Μιτρίτσα και Ολιβέιρα.

Ακίνδυνος ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον ΠΑΣ, αλλά η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια, με τους γηπεδούχους να στέκονται καλύτερα στο γήπεδο και να παίζουν και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ στο 52′ ο Περέα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όντας και πάλι σε θέση οφσάιντ πάντως.

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Τσόλακ και Σβαμπ, αντί των Ολιβέιρα και Τσιγγάρα, που έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσαν να παίξουν για 90 λεπτά, με την ομάδα του να μην μπορεί να πατήσει περιοχή στο ξεκίνημα, ενώ επιστράτευσε και τον Άκπομ, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΣ σκόραρε ξανά με τον Περέα, ωστόσο, μετά από έλεγχο VAR φάνηκε ότι ο άσος των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που του έκανε την πάσα ο Σάλιακας και το γκολ ακυρώθηκε. Η αντίδραση των παικτών του Λουτσέσκου πάντως και κυρίως των Σβαμπ και Μιχάι στη φάση ήταν κάκιστη, καθώς άφησαν ανενόχλητο τον Περέα να σουτάρει έξω από την περιοχή και να στείλει την μπάλα στη γωνία του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να απειλήσει κι ο ΠΑΣ ήταν αυτός που βρήκε το γκολ, σε μία φάση όπου ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα, ο Πίρσμαν βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Σνάιντερ κι αυτός, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον “Δικέφαλο”, με τον Άκπομ να σημειώνει την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος στο 81ο λεπτό, όταν βγήκε μπροστά από τον Σάλιακα, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Λοντίγκιν με το κεφάλι.

Η ομάδα του Λουτσέσκου προσπάθησε να σώσει έστω τον βαθμό, πιέζοντας στο φινάλε, με τον Άκπομ να είναι ξανά άστοχος στο 92′, παίρνοντας την κεφαλιά στην περιοχή, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ και τον ΠΑΟΚ να φεύγει με άδεια χέρια από τους Ζωσιμάδες, σε ένα κακό απόγευμα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (Λιάσος), Ντομίνγκεθ (Κύρκος-Παντελάκης) και Περέα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (Σβαμπ), Τέιλορ (Σοάρες), Μιτρίτσα (Άκπομ), Μουργκ και Ολιβέιρα (Τσόλακ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμαρντασβίλι: «Ήξερα που θα σουτάρει το πέναλτι ο Μπακασέτας»

Πώς κατάφερε να «διαβάσει» την επιλογή του αρχηγού της Ελλάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποκάλυψε πως γνώριζε σε ποια γωνία θα εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της Εθνικής, ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν κομβικός και στη διαδικασία των πέναλτι, εξουδετερώνοντας την εκτέλεση του Τάσου Μπακασέτα.

«Ηττήθηκα στα πέναλτι όχι μόνο από την Μπέτις, αλλά και από την Ρεάλ. Είπα στον εαυτό μου πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και πράγματι έτσι έγινε.

Δεν ήταν μόνο στα πέναλτι δύσκολο να αγωνιστώ, αλλά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Υπάρχει πολύ πίεση σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα.

«Ήξερα που θα εκτελεστεί το πρώτο πέναλτι της Ελλάδας (σ.σ.:Μπακασέτας) γιατί είχε σουτάρει τέσσερα πέναλτι σε εκείνη την γωνία σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Δουλεύω σκληρά, όχι μόνο στα πέναλτι, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο και αυτή η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ με φόντο το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση και μερικές παρτίδες rondo, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι ασχολήθηκε με τους ποδοσφαιριστές με το επιθετικό κομμάτι, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο τελευταίο μέρος διεξήχθη οικογενειακό δίτερμα.

Την Πέμπτη (28.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ