Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Είναι ανάγκη να υπάρχει ισορροπία σε μια κρίση

Για να ξεπεραστεί, αλλά και να αποφευχθεί η επανάληψη της στο μέλλον

Ανέστης Παπιόπουλος

ΠΑΟΚ: Είναι ανάγκη να υπάρχει ισορροπία σε μια κρίση

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τετάρτη(11/5) τον Άρη για την 7η αγωνιστική των Play-Off της Superleague. Αυτό θα είναι το 56ο παιχνίδι του Δικεφάλου, σε μία σεζόν που θα τελειώσει στα 59!

Τα 59 παιχνίδια στην σεζόν, είναι σπουδαίο νούμερο για τον ΠΑΟΚ. Κάνει καλό σε όλο τον οργανισμό. Δείχνει ότι μεγαλώνει. Αυτό γιατί πέρα από το πρωτάθλημα, πρέπει να προχωρήσεις πολύ και στο Κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη για να πιάσεις τέτοια νούμερα. Θα είναι ευτύχημα για τον σύλλογο να παίζει κάθε χρόνο 60 ή και παραπάνω παιχνίδια.

Ο προβληματισμός που προκύπτει το τελευταίο διάστημα, έχει να κάνει με το πνευματικό και το σωματικό «άδειασμα» των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το λένε άλλωστε και τα νούμερα, με τον ΠΑΟΚ να μετράει πλέον 9 διαδοχικά παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς νίκη.

Για να βγει ο ΠΑΟΚ από την εν λόγω κρίση, χρειάζεται άμεσα θετικά αποτελέσματα. Όπου θετικά ίσον νίκες. Για να αποφύγει όμως ο σύλλογος να μπει ξανά σε τέτοια κρίση, χρειάζεται μία ειδική διαχείριση και εκτίμηση της κατάστασης. Να αναγνωριστούν τα λάθη, ώστε να δουλέψει το κλαμπ πάνω σε αυτά για να βγει πιο δυνατό και κυρίως, πιο έμπειρο.

Αν ισοπεδώσουμε ή αν εκθειάσουμε ότι έχει πετύχει ο Δικέφαλος κατά την διάρκεια της σεζόν, τότε κινούμαστε σε αμφότερες τις περιπτώσεις, προς την λάθος κατεύθυνση. Χρειάζεται ισορροπία. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Το υπάρχον ρόστερ, πιθανότατα τρύπησε το ταβάνι του σε κάποια σημεία της φετινής χρονιάς.

Μπορεί όμως ο ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό, να διεκδικεί Κύπελλο και να πραγματοποιεί πορεία 8άδας στην Ευρώπη, με τον Μπίσεσβαρ να έχει 49 παιχνίδια στα 34 του χρόνια; Τον Μουργκ να έχει 39 ενώ ποτέ δεν έχει πείσει ότι καλύπτει επαρκώς την θέση ”10” των ασπρόμαυρων; Να τολμήσουμε μια ακραία σύγκριση;

Υπάρχει μία ομάδα στην Ευρώπη, η οποία διεκδικεί πρωτάθλημα, Champions League και το ένα από τα δύο εγχώρια κύπελλα ενώ ήδη έχει κατακτήσει το άλλο. Αυτή είναι η Λίβερπουλ. Στην ομάδα του «Μέρσεϊσαϊντ», ο βασικός τερματοφύλακας, Άλισον Μπέκερ, έχει 49 συμμετοχές. Όσες και ο Μπίσεσβαρ! Ο μοναδικός παίκτης που μετρά περισσότερες, στο σύνολο του Κλοπ, είναι ο Χέντερσον με 51. Ο αρχηγός της δηλαδή. Μανέ, Σαλάχ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, όλοι αυτοί έχουν λιγότερες από τον Σουριναμέζο εξτρέμ του ΠΑΟΚ. Μόνο οι δύο πρώτοι μπορούν να εξαιρεθούν από την σύγκριση, γιατί ξεπερνούν ακόμη και τα ματς της Λίβερπουλ, με τις συμμετοχές τους στις εθνικές τους ομάδες. Παρεμπιπτόντως, οι «Reds» ενώ διεκδικούν τέσσερις τίτλους, έχουν μόλις 3(!) παιχνίδια παραπάνω από τον ΠΑΟΚ.

Όχι, δεν μπορεί να συγκριθεί ο ΠΑΟΚ με την Λίβερπουλ. Δεν μπορεί μια ομάδα με 57 εκατομμύρια market value, να συναγωνιστεί μια με 900 εκατομμύρια. Γι αυτό και είναι διαφορετικό να μιλάμε για τον Σαλάχ των 55-60 παιχνιδιών και τον Μπίσεσβαρ που φτάνει τα ίδια νούμερα.

Επομένως με μια άνιση σύγκριση, επανερχόμαστε στον ίδιο παρανομαστή. Στον ΠΑΟΚ χρειάζεται ισορροπία. Ένα ρόστερ που θα αποτελείται από τους παίκτες «σημαίες», που έχουν την εμπειρία, την γνώση του που βρίσκονται, άρα μπορούν να περάσουν στα αποδυτήρια το επιθυμητό κλίμα. Έτοιμους παίκτες που θα έρθουν να προσθέσουν ποιότητα, εκεί που η ομάδα έχει έλλειψη. Παίκτες πρότζεκτ, στους οποίους το κλαμπ θα ελπίζει σε πωλήσεις στο μέλλον, ώστε να έχει έσοδα. Και φυσικά, στην τελευταία κατηγορία, συγκαταλέγονται και ποδοσφαιριστές από τα «σπλάχνα» της ομάδας, που με μηδενικό κόστος, θα μπορούν αφενός να δώσουν λύσεις στον προπονητή, αφετέρου να ανεβάσουν την αξία τους και να φέρουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

Με ένα από αυτά, η επιτυχία είναι δύσκολη. Όχι ακατόρθωτη, αλλά δύσκολη. Θα πρέπει να ελπίζει κανείς στην φουρνιά που θα πετύχει. Αυτό δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό. Με τον συνδυασμό των παραπάνω, πάλι δεν εξασφαλίζεται η επιτυχία σου. Απλώς, αυξάνεις τις πιθανότητες σου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πως καθορίζονται οι τιμές των νεαρών παικτών! (vid)

To Football Factory αρχίζει να βρίσκει… ρυθμό και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στον αέρα του δiαδικτύου βρίσκεται η 3η εκπομπή Foοtball Factory, παραγωγής Σταύρου Κόλκα, στην οποία συμμετέχει ο ίδιος, ο Ζήσης Βρύζας, ο αναλυτής Γιάννης Βλάχος και οι Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Αλέξης Σαββόπουλος.

Στη σημερινή εκπομπή, ο Ζήσης Βρύζας αναλύει το πως προσδιορίζει η αγορά την τιμή των ποδοσφαιριστών και κυρίως των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Βλάχος αναλύει τις φάσεις που έκριναν τα χθεσινά παιχνίδια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Λεωφόρο αλλά και τα ευρωπαϊκά της περασμένης Πέμπτης.

Οι συντελεστές της εκπομπής, αναλύουν επίσης την περίπτωση Φερνάντο Σάντος για την Εθνική, το ενδεχόμενο να αλλάξουν μοτίβο τα playoffs και αρκετά ακόμα θέματα που ενδιαφέρουν την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη.

Παρακολουθήστε την εκπομπή παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Επιστολή του Αγγελούδη στον Τσέφεριν!

Οι καταγγελίες, η δέσμευση και η απαίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απέστειλε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Μπριζ με υπεύθυνη την Αστυνομία του Βελγίου!

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης καυτηριάζει και καταγγέλει τη στάση των βελγικών αρχών, οι οποίες, όπως αναφέρει, "επιτέθηκαν σε οικογενειάρχες, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, συλλαμβάνοντας και αφήνοντας εκτός αγώνα ανθρώπους που είχαν νόμιμο δικαίωμα.

"Για εμάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν αυτές τις μέρες την πόλη μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μέλημά μας είναι να εκτονώνουμε και να επιλύουμε προβλήματα, αντί να δημιουργούμε μεγαλύτερα.
Θα θέλαμε ωστόσο να σας εφιστήσουμε την προσοχή, να ζητήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά τις καταγγελίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία γιορτής και ανταλλαγής εμπειριών και όχι οι φίλαθλοι εκ προοιμίου εγκληματίες. Θεωρούμε αυτονόητο πως θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να αποδοθούν ΕΥΘΥΝΕΣ, για όσα διαδραματίστηκαν στο Βέλγιο, εις βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", καταλήγει η επιστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ως ένα για την πρόκριση» (pics)

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενόψει του “τελικού” της Πέμπτης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία φωτογραφία των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Στέφαν Σβαμπ "ανέβασε" η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με το σχόλιο "ως ένα", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει την ανάγκη για απόλυτη ομοψυχία το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, προκειμένου το τέλος της ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα, να βρει τον Δικέφαλο στους "4" του Europa Conference League.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ