Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο πρώτος… τίτλος στην εποχή Σαββίδη! (vids)

Όταν άλλες μεγάλες ΠΑΕ έγραφαν τα χρέη τους στο χιόνι, ο ισχυρός άντρας του Δικεφάλου τηρούσε στο ακέραιο μία από τις μεγάλες υποσχέσεις του!

Στέργιος Αναστασιάδης

Ο πρώτος… τίτλος στην εποχή Σαββίδη! (vids)

Η 12η Μαΐου αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πλέον σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, για τρεις λόγους!

Ο πρώτος, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το 2001 και ο δεύτερος η κατάκτηση του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ το 2018 στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο τρίτος, μπορεί να μην αφορά την κατάκτηση κάποιου τροπαίου ή κάποια μεγάλη νίκη, αλλά αυτό που συνέβη στις 12 Μαΐου 2015, ισοδυναμεί με… νταμπλ!

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης είχε τονίσει μεταξύ άλλων: “Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά πουθενά ούτε ο ΠΑΟΚ».

Τρία χρόνια αργότερα και αφού πολλοί ήταν αυτοί που έβαλαν εμπόδια στην αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, στις 12 Μαΐου 2015 ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 10.886.811 ευρώ, που αντιστοιχούσε στο πρωτογενές χρέος της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ, το οποίο δημιουργήθηκε τα προηγούμενα δέκα και πλέον χρόνια!

Κάπως έτσι, ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε το πρώτο ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως αφενός ήρθε στον ΠΑΟΚ για να… μείνει αλλά και πως δεν επρόκειτο να ακολουθήσει την τακτική του “γράφω τα χρέη μου στο χιόνι” όπως είχαν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν οι περισσότερες ΠΑΕ της χώρας μας, με τον ΠΑΟΚ να γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που επέλεξε να μην χρωστάει ούτε ευρώ!

«Μόλις δώσαμε στην εφορία τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Πληρώσαμε 10.886.000 ευρώ και με αυτό τελειώσαμε το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστευαν, αλλά και τους δύσπιστους.

Ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα καθαρός και σωστός απέναντι στην πολιτεία και τους δανειστές του. Τελειώσαμε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον σύλλογο από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα-βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που θα μπορώ ενεργητικά να αρχίσω να υλοποιώ τις σκέψεις μου. Αυτό για μένα ήταν θέμα αρχής. Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να υποβιβαστούμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη.

Δεν ήθελα όμως σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν αυτή η μαύρη κηλίδα εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά, είναι  υποχρεωμένος να τα δώσει.

Πρώτος στόχος είναι τώρα να κοιμηθώ με καλές σκέψεις. Τον τελευταίο καιρό άκουγα πολλά πράγματα δυσάρεστα, αυτό ενίσχυε την υπομονή μου, αλλά ήθελα ο κόσμος να πειστεί πως εγώ είμαι άνθρωπος του λόγου.

Με κάθε σιγουριά θέλω να βεβαιώσω ότι είναι απόλυτα και σίγουρο πως ο ΠΑΟΚ θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη ομάδα. Εγώ δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ απλά σαν ΠΑΕ. Αντιμετωπίζω τον σύλλογο του στο σύνολό του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε όλα τα τμήματα της οικογένειάς του ΠΑΟΚ και όλα όσα αφορούν γενικότερα την έννοια του ΠΑΟΚ, θα προσπαθήσουμε όλο αυτό το διάστημα και στη συνέχεια, να στηρίξουμε.

Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ. Μπορούσαμε να μην πληρώσουμε, αλλά πληρώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Ιβάν Σαββίδης, βγαίνοντας από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ